به گزارش ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در تذکرهای خود در صحن شورا، لزوم تدوین برنامه‌ای جامع برای توسعه ورزش همگانی و مشخص شدن مسئولیت‌های مختلف در مدیریت شهری را مطرح کردند.

اجراي یکسان قانون در واگذاری دکه‌ها ضرورت دارد

سلیمانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، با انتقاد از گسترش بی‌رویه دکه‌ها و کیوسک‌ها در سطح شهر، درخواست کرد تا قانونی واحد در ساماندهی این فضاها به اجرا درآید.

او با اشاره به اینکه اساس صدور مجوز نصب کیوسک‌ها به منظور توزیع مطبوعات و مجلات بوده است، گفت: در دو دهه اخیر با کاهش مخاطبان مطبوعات و انتقال آن‌ها به رسانه‌های دیجیتال، کارکرد این کیوسک‌ها از یک فعالیت فرهنگی به فروشگاه‌هایی چندمنظوره با عرضه کالاها و خدمات مختلف تغییر یافته است.

این عضو شورا بیان کرد که علی‌رغم وجود مصوبات شورا و وظایف قانونی شهرداری برای ساماندهی فضاهای عمومی، هیچ اقدام مؤثری در این زمینه انجام نشده است. به گفته وی، بر اساس تبصره 1 بند 2 ماده 55 قانون شهرداری، اشغال غیرمجاز معابر عمومی، میادین، پارک‌ها و فضاهای مشترک ممنوع است و بازگشت به حالت عادی باید با فوریت مورد توجه قرار گیرد.

سلیمانی ادامه داد: عدم نظارت مؤثر بر عملکرد دکه‌ها و افزایش آن‌ها تحت توجیه جابه‌جایی، این وضعیت را به فرصتی برای کسب سود تبدیل کرده است. به عنوان نمونه، در یکی از مناطق شهر، سه دکه در فاصله‌ای حدود 500 متر و در سه سمت یک میدان مستقر شده‌اند. همچنین در نزدیکی یکی از ایستگاه‌های مترو در شرق تهران، الگوهایی مشابه مشاهده می‌شود.

او همچنین به مراجعه شهروندان برای دریافت مجوز دکه اشاره کرد و گفت: وقتی به متقاضیان اعلام می‌شود که امکان صدور مجوز جدید وجود ندارد، آن‌ها سوال می‌کنند که چرا در دیگر نقاط شهر دکه‌ها وجود دارد. این افراد نیز حق دارند؛ چرا که مشاهده بی‌قانونی در اجرای قوانین می‌تواند شهروندان را ناامید و بدبین کند.

این عضو شورای تهران بر لزوم اجرای یکنواخت قوانین تأکید کرد و گفت: یا باید قانون به‌طور مساوی برای همه اعمال شود یا اینکه قواعد کنونی نیاز به بازنگری دارد؛ نمی‌توان با سیاست‌های دوگانه عمل کرد. البته باید حقوق مکتسبه افرادی که سال‌ها در این زمینه فعالیت کرده‌اند نیز مدنظر قرار گیرد. پخش غیراصولی دکه‌ها در سطح شهر از دید پدافند غیرعامل نیز به‌ویژه با توجه به شرایط خاص کشور، جای تأمل دارد.

تأسیس دکه جدید در تهران ممنوع است

در ادامه جلسه، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، با تأکید بر ممنوعیت قانونی تأسیس دکه‌های جدید در پایتخت گفت: دکه‌ها یکی از مسائل اساسی شهر هستند و واگذاری آن‌ها از سال‌های پیش از دهه 80 ممنوع شده است؛ به همین دلیل نباید دکه جدیدی به شهر افزوده شود.

او همچنین افزود: اگر در نقطه‌ای دکه‌ای خارج از ضوابط ساخته شده، باید این موضوع به واحد ساماندهی اطلاع داده شود تا تخلف مورد بررسی قرار گیرد. البته ممکن است برخی دکه‌ها به دلیل نیاز به تغییر محل، برای مثال به دلیل باز شدن ورودی پارکینگ، جابه‌جا شده باشند که این جابه‌جایی نیز باید طبق قوانین انجام گیرد.

رئیس شورای شهر تهران با انتقاد از تمایل برخی افراد برای انتقال دکه‌هایشان به خیابان‌های پررفت‌وآمد و با ارزش اقتصادی بالاتر، اظهار کرد: برخی افراد قصد دارند دکه خود را به خیابان‌هایی مانند ولیعصر یا انقلاب منتقل کنند؛ در حالی که جابه‌جایی باید طبق چارچوب مشخصی انجام شود.

چمران از شهروندان به‌خصوص جانبازان و ایثارگران درخواست کرد که از تقاضای صدور مجوز دکه‌های جدید خودداری کنند و تصریح کرد: واگذاری دکه به هر شخص و به هر شکلی ممنوع بوده و خلاف قانون است. هم شورا در این زمینه مصوبه‌ای دارد و هم قوانین بر این موضوع تأکید دارند. هدف اصلی این است که دکه‌ها ساماندهی و برچیده شوند.

او همچنین به اشغال پیاده‌روها توسط برخی مشاغل برای قرار دادن میز و صندلی و ارائه غذا انتقاد کرد و گفت: در برخی نقاط، صاحبان مشاغل قابل توجه‌ای از پیاده‌روها را اشغال می‌کنند و این موضوع نارضایتی مردم را به همراه دارد.

رئیس شورای شهر تهران از واحدهای مسؤول خواست تا در خصوص رفع سد معبر و ساماندهی این وضعیت اقدام جدی انجام دهند و بر لزوم حفظ مسیر عبور شهروندان تأکید کرد و گفت: مردم به‌طور کتبی و شفاهی از این وضعیت شکایت دارند و شهرداری باید برای حل این مشکلات چاره‌ای بیندیشد.

شهرداری بایستی برنامه‌ای جامع برای توسعه ورزش همگانی ارائه نماید

شمس‌احسان، عضو شورای اسلامی شهر تهران، نیز در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به هفته تربیت بدنی و ورزش، بر لزوم تدوین برنامه‌ای جامع، یکپارچه و عملیاتی برای تحقق شهری سالم، پویاتر و سرزنده تأکید کرد.

وی با قدردانی از زحمات مدیریت شهری در راستای توسعه زیرساخت‌های ورزشی و ترویج ورزش همگانی، گفت: تداوم این دستاوردها نیازمند تغییر نگاه صرفاً مجموعه‌محور به ورزش و حرکت به سمت رویکردی جامع در برنامه‌ریزی شهری است؛ رویکردی که در آن فعالیت‌های بدنی نه به‌عنوان یک برنامه مقطعی ورزشی، بلکه بخشی از زندگی روزمره شهروندان در نظر گرفته شود.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه اقدام‌های مرتبط با ورزش نباید به فعالیت‌های پراکنده و جزیره‌ای محدود شود، تصریح کرد: معاونت حمل‌ونقل و ترافیک باید با ایجاد مسیرهای ایمن و مستمر برای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری و همچنین ارتقای ایمنی معابر، شرایطی مناسب برای تحقق شهری دوستدار پیاده و دوچرخه فراهم نماید.

او همچنین افزود: معاونت خدمات شهری و محیط زیست نیز موظف است با ارتقاء کیفیت، ایمنی و دسترسی به پارک‌ها و فضاهای عمومی، فرصت‌های فعالیت بدنی و تفریح فعال را گسترش دهد. معاونت اجتماعی و فرهنگی و حوزه سلامت شهرداری نیز باید از طریق برنامه‌های محله‌محور، آموزشی و مشارکتی، بستر حضور بیشتر کودکان، نوجوانان، بانوان، سالمندان و افراد دارای معلولیت را فراهم آورند.

شمس‌احسان با یادآوری مسئولیت سازمان ورزش شهرداری تهران در این زمینه، گفت: این سازمان باید عهده‌دار مسئولیت دبیرخانه‌ای تدوین پیشنهادات تخصصی، توسعه برنامه‌های ورزش همگانی، شناسایی نیازهای محلات و هماهنگی اقدامات ورزشی باشد.

او از شهرداری تهران خواست با همکاری معاونت‌ها و سازمان‌های مرتبط، برنامه‌ای جامع تدوین کند و این برنامه را به شورا ارائه نماید و همچنین مشخص کند که مسئولیت راهبری و هماهنگی اجرای این برنامه بر عهده چه نهاد یا افرادی خواهد بود. وظایف هر معاونت و سازمان نیز باید با توجه به مأموریت‌های آن به شکل تقسیم کار رسمی و قابل ارزیابی تعیین گردد. همچنین گزارش‌های دوره‌ای پیشرفت اجرای برنامه می‌بایست به شورا ارائه شود تا کمیسیون فرهنگی و اجتماعی بتواند عملکرد دستگاه‌های مسؤول و موانع اجرایی را مورد بررسی قرار دهد.

شهرداری باید بر وظایف قانونی خود تمرکز کند

تشکری هاشمی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، نیز با انتقاد از طرح وعده‌هایی خارج از وظایف اصلی شهرداری، بر لزوم تمرکز مدیریت شهری بر مسئولیت‌های قانونی خویش و پرهیز از اقدام فراتر از مصوبات شورا تأکید کرد.

او با اشاره به مسائل روزمره شهروندان تهرانی گفت: تهران با مسائل متعددی از جمله مشکلات حمل‌ونقل، آلودگی هوا، ترافیک و شهرسازی مواجه است که شهرداری در قبال قاطعیت آن‌ها مسئولیت مستقیم دارد.

این عضو شورای شهر تهران افزود: انتظارات شهروندان از شهرداری از موضوعاتی مانند نظافت خیابان‌ها و معابر و جمع‌آوری پسماند آغاز می‌شود و تا مسائل مهمی چون آلودگی هوا ادامه می‌یابد؛ مسئله‌ای که در ماه‌های سرد سال سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد.

تشکری هاشمی با انتقاد از وعده‌های مطرح‌شده درباره ساخت ورزشگاه، دانشگاه، مدرسه و مسکن اجاره‌ای از سوی شهرداری خاطرنشان کرد: با وجود اینکه مشکلات اصلی شهر همچنان پابرجاست، دخالت در موضوعات فرعی جای سؤال دارد و شهرداری نبایست به "سلطان وعده‌ها" تبدیل شود.

او با یادآوری وجود وزارتخانه‌های متعدد در کشور که هر یک وظایف و منابع مشخصی در حوزه‌های مختلف دارند، تصریح کرد: انتظار می‌رود شهردار تهران بر وظایف اصلی مدیریت شهری تمرکز یابد.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به مصوبه شورا برای حمایت از بازسازی و نوسازی منازل آسیب‌دیده در جنگ 12روزه و جنگ رمضان بیان کرد: طبق این مصوبه، این کمک‌ها شامل اشخاص حقوقی نمی‌شود.

تشکری هاشمی همچنین به سخنان مطرح‌شده درباره تعهد شهردار تهران به ساخت ورزشگاه 12 هزار نفری و بازسازی سه دانشگاه اشاره کرد و گفت: با وجود ضرورت بازسازی این مکان‌های آسیب‌دیده، وزارت ورزش، وزارت علوم و وزارت راه و شهرسازی هرکدام وظایف خاصی دارند و باید اجازه داده شود هر دستگاه مسئولیت‌های خود را به درستی انجام دهد.

او تأکید کرد که شهرداری تهران باید وظایف رسمی و قانونی خود را انجام دهد و هیچ اقدامی فراتر از مصوبات شورای اسلامی شهر تهران صورت نگیرد.

حمایت‌های مدیریت شهری از کشتی در سال‌های اخیر شایسته قدردانی است

آخوندی، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با تبریک موفقیت‌های کشتی‌گیران ایرانی در رقابت‌های کشتی آزاد و فرنگی، از حمایت‌های مدیریت شهری تهران از فدراسیون کشتی در پنج سال اخیر سپاسگزاری کرد.

وی در خصوص نتایج تیم‌های ملی کشتی ایران افزود: ورزشکاران ایرانی در رقابت‌های برگزار شده در آمریکا موفق به کسب هفت مدال طلا و همچنین دو بار پرچم ایران را در رقابت‌های گروهی به اهتزاز درآوردند.

این عضو شورای شهر تهران با تبریک به کشتی‌گیران و مربیان آن‌ها، به ویژه علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، گفت: این موفقیت، از نظر ورزشی و رسانه‌ای حائز اهمیت زیادی است و این ورزشکاران آینده ورزش کشتی کشور محسوب می‌شوند.

آخوندی همچنین از مدیریت شهری به خاطر حمایت از فدراسیون کشتی در سال‌های اخیردعوت به عمل آورد و در عین حال به انتقاداتی که درباره عملکرد برخی مسئولان مطرح شده، اشاره کرد و گفت: اگر به کارکرد خود معتقد هستیم و این کار را خدمت به مردم می‌دانیم، نباید انتقادها و تخریب‌ها بر اصول ما تأثیر بگذارد.

مشکلات سد معبر و جمع‌آوری زباله نیز از مسائل اصلی تهران باقی مانده‌اند

اقراریان، عضو شورای اسلامی شهر تهران، با انتقاد از تداوم مشکلات سد معبر، فعالیت دست‌فروشان در مترو و خیابان‌ها و نحوه جمع‌آوری پسماندها در پایتخت، خواستار رسیدگی جدی شهرداری به وظایف اصلی خود شد.

او با اشاره به شروع ششمین سال فعالیت دوره ششم مدیریت شهری گفت: در طول پنج سال گذشته فرصتی برای پرداختن به بخشی از مسائل و مشکلات تهران وجود داشته، اما هنوز برخی از موضوعات مرتبط با مسئولیت‌های اصلی شهرداری حل نشده است.

اقراریان با بیان مشکلات ناشی از فعالیت دست‌فروشان در معابر عمومی تصریح کرد: این وضعیت در میادین، خیابان‌ها و کوچه‌ها چالش‌های زیادی برای شهروندان ایجاد کرده است؛ به گونه‌ای که در برخی از نقاط، دست‌فروشان بخشی از پیاده‌رو را اشغال کرده و حضور افرادی که برای خرید یا مشاهده کالاها متوقف می‌شوند، عبور و مرور دیگر شهروندان را با مشکل مواجه می‌کند و رسیدگی به این معضلات ضرورت دارد.

این عضو شورای شهر تهران در ادامه به مشکلات جمع‌آوری زباله در تهران اشاره کرد و گفت: با گذشت پنج سال از دوره مدیریت شهری، هنوز شاهد تخلیه مخازن زباله توسط زباله‌گردها و ریختن پسماندها روی زمین برای تفکیک هستیم؛ در حالی که حل این مسائل جزو وظایف ابتدایی شهرداری تهران است.

اقراریان در پایان، یکی از عوامل مؤثر بر مشکلات مدیریتی را جابه‌جایی‌های مکرر مدیران در شهرداری دانست و گفت: گاهی اوقات مدیران پس از آشنایی با وظایف و همکاران خود به سرعت تغییر می‌کنند و این روند تا استقرار مدیر بعدی ادامه می‌یابد؛ موضوعی که می‌تواند به مدیریت شهرداری آسیب برساند.

انتهای پیام