این روزها همه رسانه ها با استفاده از منابع خبری و تحلیلی خود شرایط را در نزدیکی نقطه جوش جنگ بررسی می کنند. یک رسانه غربی نوشته است :هنوز به‌هیچ‌وجه قطعی نیست که ترامپ حملات تازه را تایید کند. او امسال بارها با برنامه‌های بازگشت به عملیات گسترده رزمی مخالفت کرده است.
در مقابل، مقامات ایران اعلام کرده‌اند که این بار در واکنش به حملات، دامنه اهداف خود را از کشتی‌های تجاری و زیرساخت‌های انرژی در منطقه فراتر خواهند برد و مراکز داده و کابل‌های اینترنت زیردریایی را نیز هدف قرار خواهند داد. به گفته آن‌ها، چنین درگیری‌ای در صورت وقوع نه کوتاه خواهد بود و نه محدود.
همزمان با گمانه‌زنی‌ها درباره ازسرگیری حملات آمریکا و اسرائیل به ایران، تنش‌ها در منطقه افزایش یافته است و بیم آن می‌رود که هر گونه حمله آمریکا و اسرائیل به ایران به جنگی گسترده تبدیل شود.
وزارت انرژی عربستان سعودی روز چهارشنبه اعلام کرد در پی رهگیری یک پهپاد که قصد داشت به تاسیسات شرکت نفت آرامکو در میدان نفتی «شیبه» حمله کند، سقوط بقایای این پهپاد به کشته شدن دو نفر و مجروح شدن دو نفر دیگر انجامید. این حادثه همزمان با افزایش حملات حوثی‌ها به عربستان سعودی رخ می‌دهد.
ساعتی بعد، رویترز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که وزارت خارجه آمریکا دستور خروج شماری از دیپلمات‌ها و اعضای خانواده‌هایشان را از نمایندگی‌های این کشور در عربستان سعودی صادر کرده و قصد دارد اعضای خانواده کارکنان شماری دیگر از نمایندگی‌های آمریکا در منطقه را نیز خارج کند.
 تامی پیگوت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که این وزارتخانه در پی حملات حوثی‌های یمن، همسو با ایران، به اهداف غیرنظامی در عربستان، دستور خروج «کارکنان غیرضروری دولت آمریکا و اعضای خانواده‌هایشان را تنها از عربستان سعودی» صادر کرده است.
اما چهار مقام آمریکایی به رویترز گفتند که نمایندگی‌های آمریکا در دیگر کشورهای خلیج فارس نیز دستور خروج اعضای خانواده کارکنان را صادر خواهند کرد.
اگرچه دلیل تخلیه کارکنان سفارت آمریکا از عربستان سعودی افزایش حملات حوثی‌ها اعلام شده است، به‌نظر می‌رسد که اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر قصد وزارت خارجه آمریکا برای خارج کردن اعضای خانواده کارکنان نمایندگی‌های این کشور از دیگر کشورهای منطقه با گزارش‌ها از احتمال ازسرگیری حملات علیه ایران مرتبط باشد.
به گزارش نیویورک‌ تایمز به نقل از مقامات آمریکایی، بعید است که آقای ترامپ تصمیم بگیرد عملیات را در همین ماه آغاز کند و دلایل سیاسی متعددی، از جمله وعده‌ای که خود او اوایل این ماه داد مبنی بر اینکه پیش از رای‌گیری حمله نخواهد کرد، وجود دارد که احتمالا او را به صبر کردن تا پس از انتخابات آمریکا ترغیب می‌کند.
همچنین، استقرار کامل تجهیزات و نیروهای نظامی آمریکا، از جمله سه ناو هواپیمابر، هزاران تفنگدار دریایی، جنگنده‌ها و نیروهای عملیات ویژه، تا اوایل نوامبر تکمیل نخواهد شد. ارتش آمریکا ترجیح می‌دهد حملات را در پوشش تاریکی شب انجام دهد و اوایل ماه آینده نیز ساعات تاریکی در ایران افزایش خواهد یافت .