با توجه به تحولات پیشرفته نظامی در سطح جهانی، برای اولین بار ارتش‌های چین و پاکستان یک رزمایش نظامی مشترک را در ناحیه سین‌کیانگ چین انجام دادند. این رزمایش که تحت عنوان کاراکورام ۲۰۲۶ شناخته می‌شود، بر روی عملیات‌های ضد تروریسم در مناطق کوهستانی با ارتفاعات زیاد تمرکز داشت و قابلیت‌های جدید زره‌پوش‌های ضد پهپاد چینی را به نمایش گذاشت. به‌کارگیری فناوری‌های تازه در این تمرین، حاکی از اهمیت روزافزون تهدیدات ناشی از پهپادها در جنگ‌های معاصر است.

درس‌های جنگ اوکراین: بهبود زره‌پوش‌های چینی با سامانه‌های ضد پهپاد

در رزمایش مشترک «کاراکورام ۲۰۲۶» که در منطقه کورلا واقع در سین‌کیانگ چین برگزار شد، زره‌پوش‌های پیاده‌نظام تایپ ۰۸ (Type 08 IFV) با قفس‌های محافظتی بر روی سقف و صفحات مشبک در کناره‌ها تجهیز گردیدند. به گزارش تلویزیون دولتی چین، سی‌سی‌تی‌وی، در تاریخ ۲۱ اکتبر، این تجهیزات به‌طور خاص برای مقابله با حملات پهپادی طراحی شده‌اند.

سونگ ژونگ‌پینگ، کارشناس نظامی چینی، به رسانه گلوبال تایمز گفت که قفس‌های سقفی که به نام «کُپ کِیج» شناخته می‌شود، یک پاسخ سریع به تهدیدات ناشی از پهپادها به حساب می‌آید که از تجربیات جنگ اوکراین و درگیری‌های خاورمیانه الهام گرفته شده است. این ساختارها برای نخستین بار به‌صورت گسترده بر روی زره‌پوش‌های روسی در جنگ اوکراین مشاهده شده‌اند، زمانی که پهپادهای دید اول شخص (FPV) به نقاط ضعف مانند سقف، عقب و بخش موتور تانک‌ها و خودروهای زرهی حمله می‌کردند. پیش‌تر نیز ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) در اکتبر ۲۰۲۴ از این قفس‌ها بر روی خودروهای رزمی پیاده‌نظام ZBD-09 و تانک‌های سبک تایپ ۱۵ (Type 15) در یک رزمایش در ارتفاعات بالا استفاده کرده بود. این اقدامات نشانگر توجه فزاینده چین به قابلیت‌های ضد پهپاد در نگرش نظامی‌اش می‌باشد.

همکاری نظامی چین و پاکستان: اشتراک تجارب در نبردهای مدرن

رزمایش کاراکورام ۲۰۲۶ شامل عملیات‌های پیچیده‌ای نظیر حملات دسته‌جمعی با پهپادها و به‌کار گیری سگ‌های رباتیک برای جست‌وجوی ساختمان‌ها بود که تمامی تجهیزات آن از سوی چین تأمین شده بود. وزارت دفاع ملی چین در تاریخ ۱۰ اکتبر اعلام کرد که این تمرین بر روی عملیات‌های مشترک ضد تروریسم در مناطق مرتفع، که شامل آموزش‌های مربوط به پهپادها، تیراندازی در حال حرکت و تیراندازی دوربرد، به‌علاوه فرماندهی مشترک و تمرین با نیروی زنده است، تمرکز دارد. در این رزمایش، تجهیزاتی نظیر تفنگ‌های تایپ ۱۹۱ (Type 191)، مسلسل‌های دسته‌ای تایپ ۲۰۱ (Type 201)، خودروهای زرهی تهاجمی تایپ ۱۱ (Type 11)، خودروهای رزمی پیاده‌نظام تایپ ۰۸ (Type 08) و سلاح‌های توپخانه و سیستم‌های مربوط به پهپادها و مقابله با آنها به کار گرفته شدند.

در این رزمایش، سربازان چینی تکنیک‌هایی را از همتایان پاکستانی خود آموختند که ارتش این کشور در میدان مبارزه با شورش‌ها دارای تجربه‌های زیادی است. پان لی، یکی از اعضای یگان فرماندهی نظامی سین‌کیانگ، به سی‌سی‌تی‌وی گفت: «تجربه عملی ارتش پاکستان برای ما بسیار مفید و آموزنده بود. به‌طور مثال، هنگام پرتاب نارنجک درون ساختمان، ما آن را به دور پرتاب می‌کنیم؛ در حالی که آنها آن را به زمین می‌کوبند تا با سرعت بالا و چند بار کمانه کند و مانع از برگشت نارنجک توسط دشمن شود.» این تبادل تجربیات به ارتقای توانایی‌های دو کشور در برابر تهدیدات مدرن کمک خواهد کرد.

چین