بر اساس گزارش ایسنا، زهرا بهروزآذر در جلسه کمیسیون راهبردی زنان دانشمند فرهنگستان علوم اظهار داشت: وجود شاخص‌های علمی و داده‌های معتبر که به منظور تصمیم‌گیری در حوزه زنان برای دولت ضروری است، از اهمیت بسزایی برخوردار است. در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، این معاشیت‌ها وجود داشت و در دولت سیزدهم، این داده‌ها تجمیع و توسعه پیدا کرد. در نهایت، سالنامه آماری زنان تهیه گردید که به مدت دو سال است که در دسترس عموم قرار دارد.

او با اشاره به اینکه سالنامه آماری زنان تصویری نسبتاً کلی از وضعیت زنان در زمینه‌های مختلف ارائه می‌دهد، گفت: در بخش مربوط به آزمون سراسری، آمارهایی درباره تعداد شرکت‌کنندگان و پذیرفته‌شدگان موجود است که می‌تواند مبنای مناسبی برای بررسی وضعیت مشارکت زنان و مردان در آموزش عالی باشد.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به آمارهای حوزه آموزش عالی تأکید کرد: بیش از ۶۴ درصد متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند و همچنین بیش از نیمی از ظرفیت دانشگاه‌ها به دختران اختصاص یافته است. در سال ۱۴۰۳، تقریباً ۱۴۳ هزار زن در رشته‌های علوم پایه و ۱۸۰ هزار زن در رشته‌های فنی و مهندسی مشغول به تحصیل بودند.

بهروزآذر با اشاره به ظرفیت علمی زنان در زمینه علوم پایه خاطرنشان کرد: دانشمندان برجسته بسیاری در این عرصه فعال هستند که لازم است شناسایی شوند و به جامعه علمی معرفی گردند.

وی همچنین بر اهمیت افزایش حضور دختران در رشته‌های فنی و مهندسی تأکید کرد و بیان کرد: بررسی دلایل انتخاب رشته توسط دختران و عوامل تأثیرگذار بر مشارکت آنها در این حوزه‌ها ضروری است و باید برای تقویت خودباوری و مهارت‌های عملی دختران دانشجو اقداماتی انجام گیرد.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به وضعیت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها گفت: در سال ۱۴۰۳ تقریباً هزار و ۱۰۰ زن در مقام استادی مشغول فعالیت هستند. همچنین با توجه به نزدیک بودن تعداد دانشجویان زن و مرد در مقطع دکتری، می‌توان انتظار داشت که حضور زنان در سطوح علمی دانشگاه‌ها در آینده نیز تقویت شود.

بر اساس گزارش روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، بهروزآذر در ادامه، مشارکت اقتصادی زنان را از موضوعات کلیدی دانست و یادآور شد: نرخ مشارکت اقتصادی زنان که قبل از پاندمی کرونا حدود ۱۷ درصد بود، پس از آن به حدود ۱۴ درصد کاهش یافت. در این راستا، در سند ملی اشتغال بر ضرورت توجه به دوره‌های کارآموزی و فراهم کردن بستر ورود فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به بازار کار تأکید شده است.

معاون رئیس‌جمهور بر ضرورت ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع و به‌روز به منظور شناسایی وضعیت زنان و برنامه‌ریزی برای رفع کمبودها تأکید کرد و از همکاری فرهنگستان علوم استقبال نموده و خواستار توجه ویژه این نهاد به شناسایی زنان اثرگذار در علم، معرفی الگوهای موفق و بررسی راهکارهای تقویت حضور دختران در رشته‌های فنی و مهندسی شد.

انتهای پیام