پرسپولیس در فصل گذشته به عرصه نقل‌وانتقالات تابستانی پا گذاشت و نخستین اقدام خود را با استخدام تیوی بیفوما آغاز کرد. در آن زمان، مدیریت باشگاه در تلاش بود تا با جذب چهره‌های شناخته‌شده، نتایج ضعیف فصل گذشته را جبران کند و نسبت به واگذاری رقابت قهرمانی به تراکتور واکنش مناسبی نشان دهد. جالب اینجاست که معرفی بیفوما به‌عنوان بازیکن جدید پرسپولیس به‌طور همزمان با جشن قهرمانی تراکتور در لیگ بیست‌وچهارم انجام گرفت!

مدیران باشگاه استقلال خوزستان، که در آخرین هفته لیگ 24 با تراکتور بازی می‌کردند، به محض اعلام پیوستن تیوی بیفوما به پرسپولیس، موضعی انتقادی نسبت به این انتقال اتخاذ کردند و آن را غیرقانونی دانستند. حالا با گذشت نزدیک به 1.5 سال از این انتقال و با توجه به تغییرات عمده در ساختار مدیریتی هر دو باشگاه، دعوای حقوقی میان سرخابی‌ها همچنان ادامه دارد.

تب‌وتاب رضایت‌نامه 350 هزار دلاری و اغوای بیفوما!

آبی‌پوشان اهوازی در پی انتقال بیفوما به پرسپولیس، شکایتی را در محاکم قضایی ثبت کردند، اما عدم پرداخت حق دادرسی در کمیته تعیین‌وضعیت منجر به بستن پرونده شد و استقلالی‌ها نتوانستند غیرقانونی بودن این انتقال را اثبات کنند. با این حال و بعد از تغییرات مدیریتی، شکایتی جدید به مراجع بالاتر ارائه شده که در آن آبی‌پوشان به دنبال محکومیت بیفوما و باشگاه پرسپولیس هستند. این موضوع به‌ویژه در پی تشدید تنش‌ها میان دو طرف، به جنجال‌های زیادی منجر شده است.

برای جذب بیفوما، مدیران پرسپولیس به امضای یک تفاهم‌نامه سه‌جانبه رضایت دادند، اما پس از آن مدعی شدند که قرارداد بیفوما با استقلال خوزستان اعتبار ندارد. این ادعا باعث شد تا مبلغ مرتبط با انتقال این بازیکن به آبی‌پوشان اهوازی پرداخت نشود؛ در حالی که در ابتدا قرار بود 350 هزار دلار به استقلالی‌ها اختصاص یابد که تخاصم بر سر این مبلغ به تشنجی بزرگ بدل شده است.

مبلغی که سرخ‌پوشان پرداخت نکردند و نارضایتی استقلالی‌ها را برانگیخت

مسئولان باشگاه استقلال خوزستان طی روزهای اخیر به همتایان خود در پرسپولیس اخطار داده‌اند که هزینه 350 هزار دلاری باید پرداخت شود تا این مناقشه خاتمه یابد. با این حال، سرخ‌پوشان از پرداخت این مبلغ امتناع کرده‌اند و همین امر باعث شده پیگیری‌های حقوقی آبی‌پوشان تشدید شود. اخباری حاکی از آن است که استقلالی‌ها با ارائه مدارک قانع‌کننده، غیرموجه بودن فسخ قرارداد بیفوما را اثبات کرده‌اند که عواقب جدی برای وینگر-مهاجم کنگویی و باشگاه پرسپولیس خواهد داشت.

با استناد به تفاهم‌نامه‌ای که امضا شده، سرخ‌پوشان تأکید کرده‌اند که هیچ‌گونه اغوایی در این پرونده صورت نگرفته و به همین دلیل، به عنوان متهم در نظر گرفته نخواهند شد. اما بر اساس قوانین نقل‌وانتقالات، تیوی بیفوما در معرض خطر محرومیت 4 ماهه قرار دارد؛ به‌خصوص اگر استقلالی‌ها روند پیگیری را ادامه دهند. علاوه بر این، هزینه‌ای معادل 410 هزار دلار نیز باید از سوی او یا باشگاه پرسپولیس پرداخت گردد؛ اگر اثبات شود که اغوای بیفوما صحت دارد، دو پنجره نقل‌وانتقالاتی پرسپولیس نیز بسته خواهد شد، هرچند که شواهد قانونی استقلالی‌ها در حال حاضر کافی به نظر نمی‌رسد.

محرومیت و جریمه محتمل برای بیفوما و پرسپولیس؟

رسول باختر، یکی از وکلای مطرح ورزشی، در صحبت‌های اخیر خود در «لایو 360» در مورد نتایج احتمالی شکایت باشگاه استقلال خوزستان از پرسپولیس و تیوی بیفوما، اظهار داشت: «احتمال محرومیت 4 ماهه برای بیفوما وجود دارد و او باید غرامتی به باشگاه استقلال خوزستان پرداخت کند (حدود 410 هزار دلار). اگر شکایت ثبت شده باشد، حدود 6 ماه بعد، نتایج مشخص خواهد شد. با وجود تفاهم‌نامه با استقلال خوزستان، پرسپولیس می‌تواند ادعا کند که در این پروسه، بیفوما را اغواء نکرده و به همین دلیل پنجره نقل‌وانتقالاتی بسته نخواهد شد».

مدیران استقلال خوزستان همچنان در تلاش‌اند پرونده را کامل کنند و امیدوارند که بتوانند ادعای اغوای تیوی بیفوما به‌وسیله مسئولان پرسپولیس را به ثبت برسانند تا دو پنجره نقل‌وانتقالاتی سرخ‌پوشان به حالت تعلیق درآید. در ماه گذشته، آبی‌پوشان به مصالحه با رقیب تهرانی امیدوار بودند و گمان می‌رفت که رقم درخواستی به حساب استقلال خوزستان واریز شود تا پرونده بسته شود، اما این موضوع محقق نشد و همین به تنش‌های حقوقی طرفین دامن زده است.

 

منبع : فوتبال۳۶۰