بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر حیات‌مقدم، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به بررسی شرایط تردد در تنگه هرمز پرداخت و بیان کرد: «در حال حاضر، چهار کشور شامل هند، چین، عراق و قطر از محدودیت‌های عبور معاف شده‌اند و کشتی‌های این کشورها قادر به عبور از تنگه هرمز هستند. آمریکایی‌ها نیز به تردد این کشتی‌ها نظری ندارند.»

او ادامه داد: «ما در حقیقت در حال انجام معامله با این کشورها هستیم. به عنوان مثال، برای هند این امکان را فراهم کردیم تا بتوانیم دارو وارد نماییم. در مورد چین نیز به شیوه‌ای مشابه عمل می‌کنیم تا از حمایت سیاسی این کشور برخوردار باشیم. البته، از این کشورها نیز عوارضی دریافت می‌شود و آنها هزینه‌های نفت خریداری شده را نیز می‌پردازند. وضعیت قطر به صورت متفاوتی است؛ این کشور خود صادرکننده است و به همین دلیل، عوارضی از آن‌ها دریافت نمی‌کنیم. به طور کلی، هر یک از این معافیت‌ها به دلایل خاص خود ایجاد شده است.»

حیات‌مقدم بر اهمیت و کارکرد تنگه هرمز برای ایران تأکید کرد و گفت: «تنگه هرمز همچنان برای ما مزیت‌هایی به همراه دارد و هنوز خاصیت خود را از دست نداده است؛ با این حال، در تلا‌شیم تا محاصره آمریکا را برطرف کنیم و وضعیت تنگه هرمز نیز به حالت آزاد بازگردد. نتیجه‌گیری من این است که این تغییر به زودی محقق خواهد شد.»

۲۹۲۲۱