بر اساس گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر، معاون عملیات این سازمان از افزایش فعالیت سامانه بارشی در سطح کشور خبر داد و تأکید کرد که تمامی نیروهای امدادی و عملیاتی در مناطق تحت تأثیر این سامانه در حالت آماده‌باش قرار دارند. او نسبت به احتمال بروز سیلاب و خسارات ناشی از بارش‌های شدید هشدار داد.

محمدحسین کبادی با اشاره به صدور هشدار قرمز از سوی سازمان هواشناسی گفت: به دلیل تشدید فعالیت این سامانه، در روز شنبه، ۱۶ آبان، هشدار قرمز در استان‌های شمالی و نیمه شرقی خوزستان، جنوب شرق لرستان، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه‌وبویراحمد و نواحی جنوبی و غربی کردستان اعلام شده است. این وضعیت یکشنبه، ۱۷ آبان نیز در استان‌های چهارمحال‌وبختیاری و کهگیلویه‌وبویراحمد ادامه خواهد یافت.

کبادی افزود: به‌جز مناطق اشاره‌شده، استان‌های کرمانشاه، ایلام، زنجان، بخش‌هایی از بوشهر، استان مرکزی، شمال‌غرب اصفهان و نواحی واقع در دامنه‌های جنوبی البرز نیز تحت تأثیر بارش خواهند بود. بارش‌ها در استان تهران تا صبح یکشنبه به‌صورت متناوب ادامه خواهد داشت و همچنین در استان‌های گیلان، مازندران و برخی بخش‌های اردبیل نیز بارندگی پیش‌بینی شده است.

معاون عملیات سازمان امدادونجات هلال‌احمر با بیان مخاطرات این سامانه بارشی گفت: بارش شدید باران، خطر سیلاب، طغیان رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی معابر و زیرگذرها، رعدوبرق و وزش باد شدید از جمله خطرات محتمل به‌شمار می‌آیند. علاوه بر این، در ارتفاعات و گردنه‌های برف‌گیر، بارش برف و کولاک می‌توانند باعث لغزندگی و انسداد جاده‌های کوهستانی شوند. همچنین امکان آسیب به سازه‌های موقتی، داربست‌ها و شبکه‌های خدماتی نظیر برق، گاز و مخابرات نیز وجود دارد.

وی با تأکید بر آمادگی کامل نیروهای امدادی افزود: کلیه نیروهای عملیاتی، واکنش سریع، کوهستان و پایگاه‌های امدادونجات در مناطق تحت تأثیر سامانه بارشی کاملاً در حالت آماده‌باش هستند و استان‌های معین نیز با ظرفیت ۱۰۰ درصدی در بالاترین سطوح آمادگی عملیاتی به فعالیت ادامه می‌دهند.

کبادی از هموطنان خواست که از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند و کوهنوردان نیز در این بازه زمانی از صعود به ارتفاعات خودداری نمایند. همچنین به‌خاطر احتمال طغیان رودخانه‌ها و وقوع سیلاب، از حضور، توقف و اتراق در کنار رودخانه‌ها و مسیل‌ها باید اجتناب شود. جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو نیز باید تا عبور از شرایط ناپایدار جوی به تعویق بیفتد.

معاون عملیات سازمان امدادونجات هلال‌احمر همچنین بر ضرورت هماهنگی و آمادگی کامل دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان تأکید کرد تا اقدامات لازم برای برف‌روبی، بازگشایی مسیرهای مسدودشده، ایمن‌سازی پل‌ها و مدیریت آب‌گرفتگی معابر در سریع‌ترین زمان ممکن اعمال گردد.

هموطنان در صورت بروز هر گونه حادثه و نیاز به دریافت خدمات امدادی می‌توانند به‌صورت شبانه‌روزی با شماره ۱۱۲، ندای امدادونجات جمعیت هلال‌احمر تماس بگیرند.

انتهای پیام