طبق گزارش ایلنا که به نقل از رویترز منتشر شده، امروز- شنبه- دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان در یک گفت‌وگوی تلفنی با رئیس‌جمهور ایالات متحده، بر لزوم حل و فصل اختلافات میان ایران و آمریکا از طریق روش‌های دیپلماتیک تأکید ورزیده است.

در این بیانیه آمده است که اردوغان همچنین به ادامه حمایت ترکیه از تلاش‌ها جهت خاتمه جنگ اوکراین اشاره کرده و بر ضرورت افزایش ارتباطات با کی‌یف و مسکو تأکید کرده است.

این اظهارات در شرایطی مطرح شده است که دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها بین ایران و آمریکا همچنان در حال پیگیری است و تعدادی از کشورها در حال مذاکره با دو طرف به‌منظور ازسرگیری گفتگوها هستند.

آنکارا که بر روابط خود با تهران و واشنگتن تکیه کرده، در تلاش است تا نقشی مؤثر در این روند دیپلماتیک ایفا کند و از شدت‌گیری تنش‌ها و بروز درگیری‌های نظامی جدید در منطقه جلوگیری به عمل آورد.

این فعالیت‌ها در شرایطی ادامه می‌یابند که نگرانی‌ها از احتمال آغاز دوباره حملات نظامی در حال افزایش است؛ به‌ویژه که ترامپ پیش‌تر به حملات محدود آمریکا به مواضعی در نزدیکی جزیره قشم اشاره کرده بود.

اختلافات موجود بر سر برنامه هسته‌ای ایران، تنگه هرمز و تحریم‌های ایالات متحده همچنان مهم‌ترین موانع پیش روی تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به توافق محسوب می‌شوند.

 

انتهای پیام/