div align="justify">در این حمله انتحاری که حین سخنرانی یکی از نمایندگان مجلس در ساعت ١٠ صبح دوشنبه انجام شد، سقف کاذب صحن مجلس فروریخت، شیشه‌های ساختمان صحن و ساختمان‌های دیگر مجلس درهم‌شکست و نمایندگان مجلس صحن علنی را به‌سرعت ترک کردند. حمله روز گذشته درحالی صورت گرفت که «معصوم استانکزی»، نامزد وزارت دفاع و «سرور دانش»، معاون دوم ریاست‌جمهوری، در صحن مجلس حضور داشتند. حمله مهاجمان مسلح به ساختمان پارلمان افغانستان پس از حدود سه ساعت پایان یافت؛ هرچند در این حمله به هیچ‌یک از اعضای مجلس نمایندگان آسیبی نرسیده است، اما «محمداسماعیل کاووسی»، سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان ‌-صحت عامه- گفت ۳۱ زخمی، ازجمله پنج زن و سه کودک به بیمارستان‌های نزدیک محل انفجار، منتقل شده‌اند و وضعیت یکی از کودکان وخیم است. گروه تروریستی طالبان در تماس خود با رسانه‌های این کشور مسئولیتی این حمله را عهده‌دار شده است.
اگرچه حملات بهاری طالبان، امسال نسبت‌به سال‌های پیشین افزایش چشمگیری داشته است، اما از حمله روز گذشته اعضای این گروه به پارلمان افغانستان می‌توان به‌عنوان یک قدرت‌نمایی بزرگ یاد کرد. طالبان در چند هفته گذشته حملات خود را در شهرهای کوچک افغانستان، در شمال و شرق این کشور، افزایش داده و توانسته است کنترل چند ولسوالی (شهرستان) را در برخی ولایات افغانستان به دست گیرد. از سوی دیگر، حمله روز گذشته این گروه درست در روز رأی‌ اعتماد به «معصوم استانکزی»، نامزد وزارت دفاع که خود از اعضای شورای‌عالی صلح افغانستان است و سال گذشته از دومین حمله انتخاری جان سالم به‌در‌ برد، نشانه‌هایی دربر دارد. طالبان در یک جبهه سعی دارد از طریق شرکت در مذاکرات غیررسمی صلح در شهرهای مختلف جهان و سخن‌گفتن پیرامون حضور و نقش زنان، به ‌نوعی مشروعیت بین‌المللی دست یابد و بتواند چهره مخدوش خود در مجامع جهانی را تا حدودی ترمیم کند و از سوی دیگر، بر شدت حملات خود در مناطق مختلف افغانستان افزوده است.
نگاهی به روند عملکرد این گروه، دست‌ِکم در شش ماه گذشته، نشان می‌دهد آنها سعی دارند به‌طور هم‌زمان دیپلماسی صلح و جنگ را پیش ببرند. همچنین این گروه از برخی مسائل داخلی در افغانستان و کم‌رنگ‌شدن حضور نیروهای خارجی در این کشور استفاده می‌کند تا بتواند استراتژی کسب قدرت از طریق فتح جغرافیایی را در افغانستان، پس از سال‌ها، از سر گیرد. به‌این‌ترتیب و با چشم‌پوشی از اهداف برخی کشورهای حامی طالبان، اگر مذاکرات صلحی بین این گروه و حکومت مرکزی شکل بگیرد، طالبان از موضع بالاتری در این مذاکرات حضور پیدا خواهد کرد و می‌تواند سهم بیشتری از حکومت مرکزی طلب کند. «اسداله سعادتی»، نماینده ولایت «دایکندی» -ولسی جرگه- در پارلمان این کشور که روز گذشته و حین حمله طالبان در مجلس حضور داشت، در گفت‌وگو با «شرق» می‌گوید حمله طالبان به مجلس در این روز خاص بی‌شک برای قدرت‌نمایی این گروه بوده است. به‌گفته او، نظر طالبان نسبت‌به وزیر پیشنهادی دفاع منفی است، چراکه آنها معتقدند معصوم استانکزی به‌عنوان یکی از اعضای شورای‌عالی صلح، تلاش کرده است در میان طالبان انشعاب ایجاد کند و بخش‌هایی از این گروه را به‌سمت دولت جذب کند.
سعادتی در ادامه تأیید می‌کند شرایط امنیتی در افغانستان روزبه‌روز ‌رو‌به‌وخامت می‌گذارد و وجود برخی اختلافات و مشکلات در حکومت وحدت ملی، راه را برای حملات تروریستی در این کشور هموار می‌کند. به‌گفته او، خروج نیروهای خارجی از افغانستان و همچنین ظهور داعش در ولایات مختلف، به‌ویژه در شمال افغانستان، باعث شده است طالبان بتواند حملات تروریستی خود را افزایش دهد.
نماینده ولایت دایکندی در مرکز افغانستان، با اشاره به حمله گسترده طالبان به پارلمان این کشور، می‌گوید با حمله روز گذشته، حکومت وحدت ملی باید به این نتیجه برسد که طالبان بر خواسته‌های خود مصر است و حضور و فعالیت‌های این گروه باید جدی گرفته شود. دولت باید در سیاست تدافعی نظامی خود نسبت‌به طالبان تجدید‌ِنظر کند و سیاست تهاجمی را در مواجهه با این گروه در پیش گیرد. همچنین مذاکرات غیررسمی صلح با این گروه باید متوقف شود. به‌گفته سعادتی پیش‌شرط هرگونه مذاکره با طالبان باید این باشد که این گروه از حملات انتحاری دست بردارد و از سوی دیگر، جبهه جنگ با طالبان باید تقویت شود. این پیام باید به‌درستی به طالبان منتقل شود که تا وقتی آنها دست از حملات تروریستی برندارند، هیچ مذاکره‌ای برای صلح در سطوح مختلف، انجام نخواهد شد.
به‌طور طبیعی موجودیت و بقای گروه‌های تروریستی و فشار در جهان، در گرو ایجاد جنگ، ناامنی و خشونت است. این درحالی است که در ماه‌های گذشته دستِ‌کم بخشی از طالبان برای شرکت در مذاکرات صلح ابراز تمایل کرده‌اند، اما به‌نظر می‌رسد حمله مسلحانه روز گذشته این گروه به یکی از قوای سه‌گانه در پایتخت، دورنمای مذاکرات احتمالی صلح در این کشور را بیش‌از‌پیش مبهم و پیچیده خواهد کرد.