تازه‌ترين آمار ارايه شده از سوي دولت نشان مي‌دهد در ۲ ماه اول امسال در منطقه آزاد ارس فقط ۳ واحد صنعتي با سرمايه‌گذاري ۲.۶ ميليارد تومان و اشتغال‌زايي ۴۵ نفر شروع به كار كرده‌اند. ارزش سرمايه‌گذاري و شمار اشتغال در اين منطقه در ۲ ماه اول ۱۳۹۴ نسبت به مدت مشابه پارسال ۷۴ درصد و ۳۰ درصد كاهش داشته است.
اين آمار همچنين مويد اين است كه در منطقه ازاد قشم در ۲ ماه اول امسال هيچ واحد صنعتي شروع به كار نكرده است كه از اين نظر بدترين شرايط را دارد. در ۲ ماه اول امسال در منطقه آزاد انزلي فقط يك واحد صنعتي، در منطقه آزاد ماكو فقط يك واحد صنعتي و در منطقه ويژه اقتصادي پيام نيز يك واحد صنعتي مجوز شروع به كار گرفته‌اند.
اين ميزان ركود در فعاليت‌هاي صنعتي ۵ منطقه آزاد در شروع سال ۱۳۹۴ مي‌تواند يك زنگ خطر براي هدر روي هزارن ميليارد ريال سرمايه‌گذاري زيبنايي را به صدا درآورده و يادآور مي‌شود كه اين مناطق بيشتر به محلي براي واردات تبديل شده تا اينكه سكويي براي توليد و صادرات باشند.