div align="justify">فیلم «چنارستان»، ساخته هادی آفریده، مستندی ٧٠ دقیقه‌ای درباره طولانی‌ترین خیابان خاورمیانه «خیابان ولیعصر تهران» است که به روایت بیش از صد سال مواد آرشیوی در بیش از ٥٠ لوکیشن به تصویر ‌کشیده شده و در آن مرتضی احمدی، کامران عدل، علی دهباشی، احمد نادعلیان، اسکندر مختاری، نوا توکلی‌مهر، حوری اعتصام، امیر انوش‌فر، سینا رسولیان، عین‌الله کیوان‌شکوه، سعید سادات‌نیا، ایرج حسابی، حسن میرزاعلی و... در آن حضور دارند.
این فیلم با اینکه سال گذشته در هشتمین جشنواره سینماحقیقت، برگزیده شد، با حاشیه‌هایی همراه شد و از سوی برخی از سایت‌ها از آن به‌عنوان فیلمی در طرف‌داری از رژیم پهلوی یاد شد. هرچند در همان زمان آفریده به این صحبت‌ها پاسخ داد اما با پخش نسخه تلویزیونی آن از شبکه مستند در روز هشتم مرداد بار دیگر انتقادها روانه فیلم و حتی صداوسیما شد تا جایی که روابط‌عمومی شبکه مستند صبح دیروز، ١١ مرداد با انتشار اطلاعیه‌ای عنوان کرد: «خوشحالیم از اینکه مستند «چنارستان» را دیده‌اید و متشکریم از اینکه انتقاد کرده‌اید اما مراقب باشید «قضاوت» نکنید، چون در این صورت، خود قابل انتقاد می‌شوید».
همچنین امیر تاجیک، مدیر شبکه مستند سیما، با انتشار یادداشتی در یکی از شبکه‌های مجازی در واکنش به این انتقادها نوشت: «شگفتا که عزیزان ما در برخی رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها، بدون اینکه نیتی در تخریب ارزش‌ها و اصول این انقلاب داشته باشند، در مسیر آن حرکت می‌کنند! چراکه عدم اطلاع از ساختار، کارکرد و روش‌های علمی حوزه رسانه به‌راحتی یک ارزش را به ضدارزش تبدیل و با بی‌کفایتی هرچه‌تمام‌تر، علاقه‌مندان به آن ارزش و هدف مقدس را از دلبستگی و پیگیری آن زده می‌کند. مدیران و کارمندان شبکه مستند سیما از علاقه‌مندان به انقلاب، امام، شهدا و رهبری هستند و برای این علاقه، نیاز به اجازه یا تأیید هیچ ارگانی ندارند و با توکل بر خداوند متعال و با تکیه بر دانش روز رسانه‌ای، تمام تلاش خود را برای اجرای منویات مقام معظم رهبری در حوزه رسانه و حرکت در مسیر برنامه‌های نماینده منصوب ایشان در سازمان صداوسیما به‌ کار خواهند بست». هادی آفریده نیز که این‌روزها فیلمش برای دومین‌بار مورد انتقاد قرار گرفته است، واکنش‌ها به چنارستان را برگرفته از دو جریان دانست: «وقتی این فیلم در جشنواره سینماحقیقت سال قبل نمایش داده شد، دو جریان به آن واکنش نشان دادند؛ گروه اول رسانه‌ها، خبرنگاران تخصصی و منتقدانی بودند که به شکل حرفه‌ای فیلم را بررسی کردند و حتی می‌توانم بگویم فراتر از یک فیلم مستند در ایران، به نقد آن پرداختند. گروه دوم هم در قالب نقد به تخریب فیلم و دولت یازدهم برخاستند».
او در توضیح جریان دوم به «شرق» گفت: «اینها منتقد نیستند چون وقتی در خبرگزاری‌ها و سایت‌ها، مطالبی را که در قالب یادداشت منتشر کرده‌اند، می‌خوانید، عنوانی از نویسنده آن وجود ندارد و من را به یاد وبلاگ‌نویسی زرد می‌اندازد چراکه در روزنامه‌نگاری حرفه‌ای، از طرف‌داری و جانبداری در مورد یک موضوع، پرهیز شده است».
آفریده ادامه داد: «در وهله اول به‌نظر می‌رسد این گروه دوم با من و رویکردهای هنری من مشکل دارند اما وقتی جلوتر می‌رویم متوجه می‌شویم، مخاطب اصلی آنها بدنه دولت فعلی است. آنها می‌خواهند انحصار گروهی گذشته خود و سهمی را که از بیت‌المال داشتند، دوباره به‌دست بیاورند».
این کارگردان با تأکید بر اینکه «چنارستان» یک فیلم کاملا دولتی است که در دولت نهم مجوز ساخت گرفت، افزود: «این فیلم در دولت قبلی مجوز گرفته و به‌همین‌دلیل تخریبی که به دولت فعلی می‌شود، درست نیست حتی دولت یازدهم مواردی را که ایجاد شبهه می‌کرد یا ممکن بود بهانه‌ای را به دست جریانی بدهد، معتدل کرد. این فیلم مجوز ساخت و پروانه نمایش گرفته و حتی با ممیزی در جشنواره سینماحقیقت روی پرده رفت».
او سپس به نسخه تلویزیونی چنارستان اشاره کرد: «وقتی قرار شد این فیلم در تلویزیون نمایش داده شود، نسخه تلویزیونی آن تدوین و براساس هنجارهای این رسانه آماده شد تا جایی که فیلم ٢٣ دقیقه کوتاه شد. با توجه به این کارها سؤال این است که چطور تلویزیون فیلمی را پخش می‌کند که در تضاد با آرمان‌های انقلاب باشد؟ اصولا چه زمانی این کار را کرده است که حالا بار دومش باشد؟ رفتار این گروه قانون‌گریزانه است و آنها به‌دنبال آشوب و بازداشتن جامعه از فعالیت هستند».