کد خبر 100000000670
۱۴۰۵/۰۴/۲۱ ۱۸:۵۳

فراستخواه: برنامه هفتم توسعه قربانی تصمیم‌گیری الیگارشیک شد

یک جامعه شناس با انتقاد از شیوه تدوین برنامه هفتم توسعه، آن را نمونه‌ای از تصمیم‌گیری الیگارشیک در ساختار حکمرانی ایران توصیف کرد و گفت سهم‌خواهی نهادهای مختلف، نقش کارشناسان را به حاشیه رانده است.
فراستخواه: برنامه هفتم توسعه قربانی تصمیم‌گیری الیگارشیک شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مقصود فراستخواه در بخشی از میزگرد خبرآنلاین درباره تاب‌آوری مردم بعد از دو جنگ و حوادث دی ماه با اشاره به کتابی که درباره روند تدوین برنامه هفتم توسعه نوشته شده، اظهار کرد: این کتاب به شیوه روایت‌نگاری، فرآیند تدوین برنامه را بدون قضاوت روایت می‌کند  که در آن با یک تصمیم‌گیری الیگارشیک روبه‌رو هستیم؛ به گونه‌ای که حتی مسئول اصلی تدوین برنامه نیز در میانه کار کنار می‌کشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در این فرآیند، گروه‌های مختلف ذی‌نفوذ از نهادهای گوناگون تلاش می‌کنند سهم خود را از برنامه هفتم بگیرند و برنامه را مانند گوشت قربانی میان خود تقسیم کنند.

به گفته فراستخواه، نتیجه چنین سازوکاری از بین رفتن مسئولیت‌پذیری است. او گفت: وقتی برنامه نهایی می‌شود، دیگر نمی‌توان تشخیص داد مسئول اصلی تصمیم‌ها چه کسی بوده است؛ زیرا آن‌قدر بازیگران متعدد در فرآیند دخالت کرده‌اند که مسئولیت میان آنها گم می‌شود.

وی افزود: در این وضعیت، سازمان‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، رسانه‌ای و حتی دستگاه‌های دیگر، بیش از آنکه دغدغه حل مسائل کشور را داشته باشند، به دنبال افزایش سهم خود از برنامه هستند.

او تأکید کرد: وقتی یک اقتصاددان یا متخصص حکمرانی ببیند که تصمیم‌ها نه بر اساس تحلیل‌های کارشناسی، بلکه بر پایه موازنه قدرت و سهم‌خواهی اتخاذ می‌شود، دیگر انگیزه‌ای برای دفاع از نظر حرفه‌ای خود نخواهد داشت.

این جامعه‌شناس این روند را یکی از مصادیق همان شکاف میان ساختار حکمرانی و زندگی واقعی جامعه دانست که به گفته او، طی سال‌های گذشته عمیق‌تر شده است.

۳۱۲۱۱

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

اخبار مرتبط

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک