کد خبر 100000001843
۱۴۰۵/۰۵/۰۲ ۲۲:۲۴

عضو مجلس: انسداد دریایی هزینه‌های واردات را بالا برده است/ واردکنندگان دارو در چنگ خواب سرمایه و سود ۴۰ درصد تسهیلات

یک نماینده از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد چالش‌های پیش آمده در زمینه واردات دارو و تجهیزات پزشکی بیان کرد: انسداد دریایی و مشکلات در حمل‌ونقل دریایی منجر به افزایش هزینه‌ها و پیچیدگی در انتقال ملزومات ضروری کشور گردیده است.
نماینده مجلس: محاصره دریایی هزینه واردات را افزایش داده است/ واردکنندگان دارو گرفتار خواب سرمایه و سود ۴۰ درصدی تسهیلات

بر اساس گزارشی از خبرگزاری خبرآنلاین، همایون سامه‌یح نجف‌آبادی در خصوص تشکیل «کارگروه تأمین دارو در شرایط خاص» و نیز وضعیت ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی کشور در شرایط احتمالی جنگ، ابراز کرد: بر اساس مباحثی که آقای دکتر طاهری، در حین صحبت با آقای شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح کردند، ما در جلساتی که اداره کل غذا و دارو برگزار می‌کند حضور داریم؛ در این جلسات شاهد تلاش‌های بی‌وقفه دکتر پیرصالحی و تیم ایشان برای حل معضلات دارویی کشور هستیم.

ایلنا به نقل از وی گزارش داد: این عضو کمیسیون بهداشت و درمان اشاره کرد که هرچند تمامی مشکلات دارویی به یکباره رفع نخواهد شد، تلاش‌های جدی در راستای کاهش این مشکلات صورت می‌گیرد.

تأمین تجهیزات پزشکی با وجود چالش‌های جدی در واردات

وی در ادامه به ذخایر استراتژیک دارو و تجهیزات پزشکی پرداخته و توضیح داد: در جلسه کمیسیون قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی نیز حضور داشتم. در این جلسات در مورد ذخایر حیات‌بخش تجهیزات پزشکی، نظیر اقلام ضروری مانند سرنگ، گاز، باند آنژیوکت و دیگر اقلام مورد نیاز برای کمک‌های اولیه بحث شد. نکته مهم این است که پیش از آغاز جنگ، پیش‌خریدهایی صورت گرفته و هزینه‌هایی نیز بابت آن‌ها پرداخت شده است، به‌خصوص در مورد تجهیزات وارداتی که ۷۰ درصد مبلغ آن حقوق خریدار را به واردکنندگان پرداخت کرده‌اند. اما با وجود مشکلات ناشی از شرایط جنگی، مسدود شدن تنگه هرمز و محاصره دریایی توسط امریکا، روند حمل‌ونقل این تجهیزات به شدت با چالش مواجه شده است.

دولت بار هزینه‌های اضافی واردات تجهیزات پزشکی را به دوش می‌کشد

سامه‌یح نجف‌آبادی خاطرنشان کرد: در جلسه کمیسیون قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی تصمیم بر این شد که حتی هزینه‌های اضافی ناشی از افزایش هزینه‌های حمل نیز به واردکنندگان پرداخت گردد تا تجهیزات ضروری به انبارها منتقل شده و ذخایر کشور خالی نشود. با توجه به تصمیمات اتخاذ شده، این هزینه‌ها پرداخت خواهد شد و به مانند آنچه اشاره کردم ۷۰ درصد قیمت‌ها در زمان خرید قبلاً تسویه شده است. اداره کل غذا و دارو وظیفه خود را به خوبی انجام داده، اما متاسفانه مشکلات پیش آمده از دسترس ما خارج بوده و موجب تورم هزینه‌ها گردیده است. اداره کل سازمان غذا و دارو نیز مصوب کرده تا این هزینه‌های افزایش یافته، جبران گردد تا تجهیزات به کشور وارد شود.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این نکته که مردم نباید در زمان بحران، اعم از جنگ یا زلزله، نگرانی داشته باشند، اذعان کرد: سیاست وزارت بهداشت بر این است که این ذخایر استراتژیک دارو تأمین گردد تا هیچ‌کس با مشکل مواجه نشود. تأکید می‌کنم که آنچه من شاهد بوده‌ام این است که وزارت بهداشت، به ویژه اداره کل غذا و دارو و آقای پیرصالحی، با تمام قدرت به حل مشکلات دارویی کشور پرداخته‌اند، اما متأسفانه برخی از این معضلات در حیطه اختیارات وزارت بهداشت و درمان نبوده و برای حل آن‌ها دست آنها بسته است.

وی ادامه داد: از یک سو محاصره دریایی و از سوی دیگر، معضلاتی در حمل‌ونقل بار از طریق دریا به سواحل ایران ایجاد شده که یا عملاً غیرممکن است یا اگر هم ممکن باشد، هزینه‌ها به شکل غیرقابل تصوری افزایش یافته و صحبت‌هایی از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی هزینه‌های حمل و نقل به گوش می‌رسد.

واردکنندگان دارو با چالش خواب سرمایه و کمبود نقدینگی رو به رو هستند/ تاخیر در تخصیص ارز، هزینه‌های واردات دارو را بیشتر کرد

این نماینده مجلس در مورد چالش‌های تأمین ارز و نقدینگی برای صنعت دارو و علل بروز مشکلات در تأمین ارز دارو، با وجود اعلام دولت مبنی بر عدم حذف ارز دارویی، تصریح کرد: ارز دارو همچنان در دسترس است و تأمین آن از طریق بانک مرکزی ادامه دارد، لیکن هنوز هم مشکلاتی برای واردکنندگان در گذراندن هزینه‌ها وجود دارد.

وی توضیح داد: واردکنندگان دارو موظفند ارز را با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری کنند، اما پس از گذشت پنج ماه، بانک مرکزی ارز را به ایشان اختصاص می‌دهد تا واردات انجام گیرد. این نوع سیستم باعث ایجاد خواب سرمایه طولانی برای واردکنندگان شده است و در عین حال نرخ ارز که قبلاً ۴ هزار و ۲۰۰ تومان بوده اکنون به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و این مسئله برای تأمین منابع مالی واردات مشکلات زیادی به وجود آورده است.

سامه‌یح نجف‌آبادی بیان کرد: در حال حاضر به دلیل این مشکلات، بسیاری از واردکنندگان با کمبود نقدینگی مواجه‌اند و ناگزیر به دریافت تسهیلات بانکی می‌شوند که نرخ سود آنها حدود ۴۰ درصد تعیین شده است، و این دریافت تسهیلات ۳۰ تا ۴۰ درصدی بار مالی وارده را سنگین‌تر کرده و موانعی برای آنها ایجاد نموده است؛ به این ترتیب، واردکنندگان هم با مشکل خواب سرمایه دست به گریبانند و هم ملزم به پرداخت سود بانکی هستند که تمامی این عوامل کارشان را دشوار ساخته است.

وی افزود: به همین دلیل عملیات قیمت‌گذاری دارو توسط کمیسیون قیمت‌گذاری در حال انجام است تا با حداقل هزینه ممکن صورت گیرد و وزارتخانه نیز بر این موضوع پافشاری دارد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: واردکنندگان دارو باید در زمینه واردات احساس اطمینان داشته باشند. هر کسی که در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند، طبعاً انتظار بازگشت سرمایه خود را دارد. در حال حاضر تأمین ارز انجام می‌شود، اما حجم آن کاهش یافته و میزان اولیه که قرار بود ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو باشد، به ۳ میلیارد یورو تقلیل یافته است. به علاوه، بدهی‌های دولت از سال ۱۴۰۴ نیز همچنان پا برجاست و مجموع این عوامل به بروز مشکلاتی در حوزه تأمین دارو منجر شده است.

بدهی‌های بیمه باعث ورشکستگی داروخانه‌ها شده است

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بدهی بیمه تأمین اجتماعی به داروخانه‌ها پرداخت شده است، تصریح کرد: متأسفانه بدهی بیمه تأمین اجتماعی به داروخانه‌ها بسیار بالاست. به نظر می‌رسد که حداقل ۸ ماه و حتی بیشتر است که به داروخانه‌ها بدهکارند، به ویژه داروخانه‌های خاص که داروهای حیاتی را عرضه می‌کنند و ۹۰ درصد هزینه این داروها تحت پوشش بیمه قرار دارد، سرمایه‌های داروخانه‌ها در طلب بیمه باقی مانده و دیگر توان خرید ندارند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: حتی اگر داروها در شرکت‌های پخش موجود باشند، داروخانه‌ها دیگر تمایلی به عرضه و فروش این داروهای گران‌قیمت و تحت پوشش بیمه ندارند. حتی اگر هم تمایل نشان دهند، حقیقت این است که دیگر توانایی خرید آنها را ندارند. بسیاری از داروخانه‌های معتبر کشور به دلیل بدهی‌های کلان خود به بیمه‌ها متأسفانه یا ورشکست شده‌اند و یا در آستانه ورشکستگی قرار دارند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: بار دیگر تأکید می‌کنم که آنچه من شاهد بودم این است که وزارت بهداشت، بخصوص اداره کل غذا و دارو و آقای پیرصالحی، به شدت در تلاشند تا مشکلات دارویی کشور را برطرف کنند، اما متأسفانه بسیاری از این مسائل در کنترل وزارت بهداشت و درمان نیست و شرایط محاصره دریایی و چالش‌های حمل‌ونقل کالا به سواحل ایران نه تنها مشکل‌ساز شده‌اند بلکه هزینه‌های بسیار بالا را نیز به همراه داشته‌اند.

۳۱۲۱۱

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

اخبار مرتبط

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک