کد خبر 100000002253
۱۴۰۵/۰۵/۰۵ ۱۴:۵۳

انتقاد شدید یک چهره سیاسی از صدا و سیما؛ با وضعیت کنونی، «مفت‌خور» است/ مدیران این سازمان آن را متعلق به خود و گروه هم‌فکر محدودشان می‌دانند

ساعت 24 - حسین کمالی اظهار داشت: «رویدادهایی که امروزه در صدا و سیما به وقوع می‌پیوندد، در آینده پیامدهای جدی برای کشور به همراه خواهد داشت و اگر اقدامات مناسبی برای این سازمان انجام نشود، در آتیه با افزایش نارضایتی‌ها مواجه خواهیم شد؛ نارضایتی‌هایی که برای کشور و مسئولین بحران‌ساز خواهد بود.»
انتقاد تند یک فعال سیاسی از صدا و سیما؛ با عملکرد فعلی، «مفت‌گران» است/ مسئولین صدا و سیما این سازمان را دارایی خود و گروه کوچک هم‌فکر خود می‌دانند

خبرآنلاین: انتقادات به عملکرد صدا و سیما به‌طور فزاینده‌ای بالا گرفته و اعضای دولت سیزدهم نیز به‌طور مکرر نسبت به آن ابراز نارضایتی می‌کنند؛ به‌ویژه اینکه گزارش‌هایی از توبیخ پیمان جبلی توسط رئیس‌جمهور به گوش می‌رسد.

در این زمینه، حسین کمالی، رئیس خانه احزاب ایران، در گفت‌وگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، به انتقاد از فعالیت‌های صدا و سیما پرداخته و اظهار داشت: «از زمان‌های دور، این سازمان دچار نوعی تکرار و بی‌برنامگی شده و تقریباً تمام جنبه‌های آن، از فیلم‌های سینمایی گرفته تا مصاحبه‌شوندگان و موضوعات تحت بحث، فاقد استراتژی علمی و منطقی هستند. این نقیصه نه از منظر ملی، بلکه از لحاظ بین‌المللی و شناخت فرهنگ و سیاست جهانی قابل مشاهده است که در تمامی امور احساس می‌شود.»

مسئولان صدا و سیما به‌طور مشخص از برنامه و سیاستی بهره‌مند نیستند

وی افزود: «به نظر می‌آید که کسانی که مسئولیت صدا و سیما را بر عهده دارند، فاقد یک برنامه و خط‌مشی مشخص هستند. این افراد، این رسانه را به عنوان دارایی شخصی خود و گروهی از همفکرانشان تصور کرده و تنها نظرات کسانی که با آن‌ها همسو هستند را منعکس می‌نمایند. به همین دلیل، به دعوت از چهره‌های خاصی می‌پردازند که با افکار و نظرات آنان همراستا هستند.»

کمالی ادامه داد: «این رویکرد در انتخاب فیلم‌ها نیز مشهود است؛ به‌طوری‌که برخی آثار خاص ممکن است تا ۱۰ یا ۲۰ بار از صدا و سیما بازپخش شوند. در حالی که هر روزه تولیدات سینمایی جدیدی در سطح جهانی به وجود می‌آید، رسانه ملی ما به نمایشی از مجموعه‌ای محدوده و کوچک بسنده کرده است.»

وی تأکید کرد: «با اینکه صدا و سیما از حدود ۱۰ هزار فرستنده و شبکه‌های متعدد داخلی و خارجی، اینترنتی و غیراینترنتی برخوردار است، که حتی از امکاناتی همچون روزنامه و خبرگزاری نیز بهره‌برداری می‌کند، نتوانسته است نقش مثبت و مؤثری در نمایاندن مظلومیت مردم ایران در عرصه بین‌المللی و آموزش ملی در خصوص مواجهه با تهدیدات خاصی که مردم فرهنگ‌دوست و شریف ایران را درگیر می‌کند، ایفا نماید.»

بسیاری از برنامه‌ها با سانسور و عدم بیان واقعیت‌ها مواجه هستند

کمالی به وضعیت عملکرد بین‌المللی رسانه ملی اشاره کرده و گفت: «تصویری که از ایران در افکار عمومی جهانی به‌وجود آمده، به‌خاطر تبلیغات مضر دشمن، چندان مثبت نیست و این مسأله تا حدودی به ضعف‌های مجموعه‌ای برمی‌گردد که با ده‌ها هزار نیروی انسانی بی‌برنامه و روزمره فعالیت می‌کند.»

وی همچنین از محتوای برنامه‌های داخلی صدا و سیما انتقاد کرد و اظهار داشت: «بسیاری از این برنامه‌ها به دلیل سانسور و عدم بیان واقعیات دچار نقصان هستند و این باعث می‌شود که اقشار مختلف جامعه، به ویژه جوانان، برای دریافت اطلاعات به رسانه‌های خارجی مراجعه کنند؛ رسانه‌هایی که اکثراً انگیزه‌های خاصی دارند و اخبار معتبر و غیرمعتبر را با هم مخلوط کرده و سعی در پیشبرد سیاست‌های استعمارگران در کشور ما دارند. بدین ترتیب، بخشی از مردم برای به‌دست آوردن اخبار دقیق ناچار به مراجعه به همین رسانه‌ها می‌شوند.»

کمالی ادامه داد: «کمبود صداقت، انحصار، پنهان‌کاری و سانسور همگانی که در سراسر صدا و سیما حاکم است، مردم را آزرده است و مانع از آن می‌شود که آن‌ها این سازمان را به عنوان یک رسانه ملی بپذیرند.»

وی همچنین از کارشناسانی که در برنامه‌های صدا و سیما حضور دارند انتقاد کرد و گفت: «تحلیلگران حاضر در این رسانه اکثرًا بیشتر شبیه به جمعی از مداحان می‌باشند تا افرادی که با زمینه‌های سیاسی، روابط بین‌الملل و مسائل گوناگون آشنایی داشته باشند و بتوانند نقش ملی ایفا کنند. انتخاب‌های موجود نیز از بین گروه‌های فکری مختلف تنوع چندانی ندارد.»

صدا و سیما، بودجه‌ای نزدیک به ۱۰ تریلیون تومان در اختیاردارد

کمالی ادامه داد: «در میان اصولگرایان نیز معمولاً افرادی به برنامه‌ها دعوت می‌شوند که فاقد دانش و توان علمی کافی هستند؛ افرادی که به‌وضوح تکراری به نظر می‌رسند و توانایی ایجاد تنوع در سخنان خود ندارند و باعث خستگی و ملالت مردم می‌شوند.»

وی افزود: «گاهی اوقات، شیوه اظهارنظر برخی از مهمانان در برنامه‌ها به گونه‌ای است که گویی یک متن مشترک در دست دارند؛ یکی از آنان مطلبی را مطرح می‌کند و بعدی همان محتوا را با همان استدلال‌ها و حتی واژه‌ها و ارقام بازگو می‌کند. این موضوع به نتیجه‌ای منتهی می‌شود که مخاطب با محتوای کاملاً تکراری مواجه می‌شود که تنوع و نوآوری در آن وجود ندارد.»

رئیس خانه احزاب ایران در مورد بودجه صدا و سیما گفت: «این سازمان با وجود تخصیص بودجه‌ای نزدیک به ۱۰ تریلیون تومان و سهم عمده‌ای از منابع ملی، طوری عمل می‌کند که گویا این امکانات به خود مدیران آن تعلق دارد.»

وی ادامه داد: «پیشتر برخی از افراد در مورد «سفره انقلاب» صحبت کرده بودند و عده‌ای به این سخنان واکنش‌های تند نشان دادند، اما در واقع این نگرش در صدا و سیما و در بخش‌های نفت و پتروشیمی و دیگر حوزه‌ها نیز دیده می‌شود؛ به عبارتی، منابع و بودجه کشور به عنوان بخشی از همان سفره در نظر گرفته می‌شود که باید میان خودشان تقسیم کنند، بدون اینکه بازدهی متناظر و مناسبی برای کشور ایجاد نمایند.»

کمالی در ادامه به عملکرد رسانه ملی در زمان جنگ اشاره کرد و گفت: «در طی دوران جنگ، آموزش‌های پدافند غیرعامل حتی به شکلی حداقلی نیز از طریق صدا و سیما ارائه نشد و آنچه که نمایش داده شد تنها به یکی دو مورد محدود اختصاص داشت.»

وی افزود: «بسیاری از مردم که در معرض حملات هوایی دشمن قرار می‌گرفتند، از عواقب چنین شرایطی کاملاً ناآگاه بودند. به‌علاوه، سایر قشرهای جامعه، به خصوص جوانان، از اطلاعات و آموزش‌های ضروری بی‌بهره ماندند. حتی تقلیدهایی که از برنامه‌های خارجی در صدا و سیما انجام می‌شود، عموماً نتایج مثبتی برای ایران به همراه ندارد.»

رویدادهای کنونی در صدا و سیما در آینده مشکلات جدی برای کشور به‌وجود خواهند آورد

کمالی تصریح کرد: «صدا و سیما، به افراد نیاز دارد که شناخت درستی از جامعه ایران داشته باشند، با خواسته‌ها و اندیشه‌های مردم آشنا باشند و قادر به مدیریت افکار عمومی در راستای حفظ منافع ملی باشند؛ نه تنها کسانی که تنها برای خوشایند مدیران یا حفظ موقعیت خود در رسانه صحبت می‌کنند.»

وی هشدار داد: «مسائلی که امروز در صدا و سیما در حال رخ دادن است، در آینده می‌تواند چالش‌های بزرگی را برای کشور ایجاد نماید. اگر اقدامات لازم برای اصلاح این سازمان انجام نشود، بایستی منتظر بروز نارضایتی‌های بیشتر بود؛ نارضایتی‌هایی که هم کشور و هم مسئولان را با مشکلات بزرگی روبرو خواهد ساخت.»

کمالی در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از اقداماتی که از دید منتقدان علیه انسجام ملی است، چه باید کرد، اظهار کرد: «موضوع من این نیست که صدا و سیما سخنان رئیس‌جمهور یا دیگر مقامات را سانسور می‌کند یا خیر و اساساً قصد ندارم درباره افراد صحبت کنم.»

وی ادامه داد: «مسأله اصلی، خود صدا و سیما و نحوه عملکرد آن است. باساختار و کارکرد کنونی، این سازمان به‌نوعی «مفت‌خوار» است و قادر به پاسخگویی به نیازهای کشور نمی‌باشد.»

رئیس خانه احزاب ایران با تأکید بر لزوم تغییرات در رسانه ملی تأکید کرد: «صدا و سیما باید یک برنامه جدید طراحي کرده و از اساس بازسازی شود، چون تحت وضعیت کنونی به نفع منافع ملی عمل نمی‌کند. همه‌ بخش‌های این سازمان نیازمند تجدید نظر و نوسازی هستند و باید یک بازنگری جدی در آن انجام گیرد.»

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: «من بر روی افراد تمرکز ندارم و نمی‌خواهم درباره مدیران صحبت کنم، بلکه بر این باورم که نیازمند یک «طرح نو» هستیم؛ به این ترتیب، کلیه امور باید از نو سازماندهی و طراحی شوند. تنها با داشتن یک استراتژی جامع و برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت که بر پایه فرهنگ ایرانی و منافع ملی استوار باشد و اعمال تغییرات بنیادی، می‌توان انتظار داشت که صدا و سیما در مسیر خواسته‌های مردم گام بردارد.»

29215

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.
سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک