کد خبر 100000004217
۱۴۰۵/۰۵/۱۱ ۲۱:۲۱

سی‌ان‌ان: کشورهای حاشیه خلیج فارس بیشترین آسیب را از افزایش تنش‌ها میان واشنگتن و تهران خواهند دید

ساعت 24 - تحلیل‌گران آمریکایی معتقدند که هر نوع افزایش در فعالیت‌های نظامی ایالات متحده علیه ایران، پیش از هر نهاد یا گروه دیگری، امنیت و زیرساخت‌های کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را با خطرات جدی مواجه می‌کند.
سی‌ان‌ان: کشورهای خلیج فارس بزرگ‌ترین بازندگان تشدید تنش واشنگتن و تهران هستند

به نقل از ایلنا، شبکه خبری سی‌ان‌ان به استناد نظرات کارشناسان منطقه‌ای گزارش داده است که ادامه تجاوزات آمریکا به ایران، موجی از نگرانی در میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ایجاد کرده است.

تریتا پارسی، محقق و معاون اجرایی مؤسسه «کوئینسی برای حکمرانی مسئولانه»، در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان اظهار کرد که عربستان نسبت به کارآمدی استراتژی نظامی آمریکا در مورد درگیری با ایران دچار تردید است.

او اظهار داشت: «ادامه اقدامات دونالد ترامپ علیه ایران، افزون بر تحمیل بار بیشتر بر دوش کشورهای خلیج فارس، در واقع هیچ تغییر مؤثری در میدان یا روند جنگ به بار نخواهد آورد، چرا که این کشورها در معرض واکنش‌های تلافی‌جویانه تهران قرار دارند.

پارسی در پاسخ به اینکه چرا عربستان بر خویشتنداری تأکید می‌کند، تصریح کرد: «مقامات سعودی به برنامه‌های نظامی آمریکا اعتماد ندارند و باور دارند که هرگونه افزایش تنش، به عکس‌العمل ایران خواهد انجامید.»

او افزود: «در این شرایط، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، بیشترین ضربه را خواهند دید و در غیاب یک استراتژی کارآمد از سوی آمریکا، این روند در واقع به زیان بدون یک دستاورد مثبت منجر خواهد شد.»

همزمان، «کوین دونیگان»، فرمانده سابق ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان تأکید کرد که کشورهای خلیج فارس همیشه نخستین افرادی هستند که نتایج اقدامات نظامی آمریکا و واکنش‌های تلافی‌جویانه ایران را تجربه می‌کنند.

او با اشاره به قابلیت‌های ایران خاطرنشان کرد که با وجود ضعیف شدن نسبی تهران، این کشور هنوز هم توانایی انجام حملات موشکی را دارد و این موضوع نگرانی‌های منطقه‌ای، به‌ویژه در مورد زیرساخت‌های انرژی را تشدید کرده است.

دونیگان همچنین از تداوم تلاش‌های دیپلماتیک برخی کشورها مانند عمان، پاکستان و دیگر بازیگران برای انتقال پیام میان تهران و واشنگتن پرده برداشت و گفت که عربستان از ابتدا علاقه‌ای به تشدید درگیری نداشته و همچنان به راه‌حل‌های سیاسی گرایش دارد.

این اظهارات در شرایطی بیان شده که پایگاه آمریکایی «آکسیوس» پیش‌تر گزارش کرده بود که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در گفت‌وگویی تلفنی با دونالد ترامپ نگرانی خود را درباره طرح‌های امریکا برای انجام حملات بیشتر علیه ایران ابراز کرده و خواستار کاهش تنش و اجتناب از این اقدامات شده است.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.