الزیدی در پیامی به مقام سعودی: عراق به پایگاهی برای یورش به دیگر کشورها تبدیل نخواهد شد
به گزارش ایلنا، علی الزیدی، نخستوزیر عراق، در دیدار با خالد بن علی الحمیدان، رئیس سازمان اطلاعات عربستان، بار دیگر بر این موضع تأکید کرد که بغداد به هیچوجه اجازه نخواهد داد از اراضی عراق برای اجرای حمله یا هر نوع اقدام خصمانه علیه سایر کشورها بهرهبرداری شود.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، الحمیدان در این نشست پیام مقامات سعودی را به الزیدی منتقل کرد و همچنین بار دیگر از نخستوزیر عراق برای سفر به ریاض دعوت به عمل آورد.
الزیدی با تأکید بر ضرورت صیانت از حاکمیت عراق و پاسداشت منافع مردم این کشور گفت بغداد، بر پایه قانون اساسی و در چارچوب اصول حسن همجواری، نخواهد گذاشت خاک عراق به بستری برای اقدام علیه دیگر کشورها تبدیل شود.
وی در ادامه بر گسترش مناسبات با عربستان و تقویت همکاریهای امنیتی میان دو کشور نیز تأکید کرد. دو طرف همچنین بر ادامه هماهنگیهای امنیتی و تبادل اطلاعات برای مقابله با تهدیدهای احتمالی و جلوگیری از بالا گرفتن تنش در منطقه توافق کردند.
این دیدار در حالی برگزار شد که چند روز پیش، تنشها میان بغداد و ریاض در پی حملات پهپادی افزایش یافته بود. عربستان مدعی شده بود این حملات از خاک عراق انجام شده و برخی اهداف را در داخل عربستان مورد اصابت قرار داده است. در مقابل، بغداد ضمن آغاز بررسیهای لازم، بر جلوگیری از استفاده از خاک عراق علیه کشورهای همسایه تأکید کرد.
در همین حال، آمریکا و عربستان نیز حملات هوایی علیه مواضع حشدالشعبی و گروههای مسلح همسو با ایران در عراق انجام دادهاند؛ اقدامی که نگرانی بغداد را از تبدیل شدن خاک این کشور به صحنه رویارویی مستقیم میان بازیگران منطقهای بیش از پیش افزایش داده است.