رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 656786

جنگ روانی با شایعه پراکنی در مذاکره با آمریکا

ساعت 24 - سخنگوی وزارت خارجه ایران با تکذیب هرگونه تعیین زمان و مکان برای مذاکرات با آمریکا، شایعات اخیر را بخشی از «جنگ روانی» و تلاشی برای «التهاب‌زایی» از سوی دشمن خواند.

به گزارش ایسنا، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی رادیویی به تشریح آخرین مواضع دستگاه دیپلماسی در قبال تحولات اخیر، از جمله مذاکرات با آمریکا، نقش‌آفرینی چین، همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مکانیسم ماشه پرداخت.

بقائی با اشاره به شایعات مطرح شده درباره مذاکرات ایران و آمریکا، هرگونه تعیین زمان و مکان برای این مذاکرات را تکذیب کرد و در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار خبری در خصوص میانجی‌گری کشوری غیر از عمان برای مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، با ابراز بی‌اطلاعی از منبع چنین اخباری اظهار کرد: طی این سه چهار هفته، خبرهای جعلی و ساختگی به‌کرات منتشر شده و بارها هم نادرستی‌شان اثبات شده است. بخشی از این خبرها در صدد التهاب‌زایی هستند.

وی به نمونه‌هایی از این اخبار کذب مانند تخلیه سفارتخانه‌های خارجی در تهران اشاره کرد و افزود: همه اینها ثابت شد که هیچ مبنایی نداشته است؛ بنابراین، همه ما باید در خبرهایی که می‌شنویم تامل کنیم و از بازنشر گزارش‌های خبری که واقعاً هیچ مبنایی ندارد و با کمی تامل، بی‌منطقی آن آشکار می‌شود، خودداری کنیم، زیرا همین بازنشرها باعث ایجاد التهاب در جامعه و تشویش اذهان شهروندان می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تبادل پیام با آمریکا بیان کرد: یک مسیر دیپلماتیک مشخص از طریق دفتر حفاظت منافع دو کشور (سفارت سوئیس در تهران و سفارت پاکستان در واشنگتن) همواره وجود داشته است و علاوه‌برآن، طبیعی است که واسطه‌هایی در زمان‌های مختلف پیام‌هایی را منتقل کنند که این امر غیرطبیعی نیست.

انتصاب لاریجانی منطبق با خیر و صلاح کشور است

بقائی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، انتصاب «علی لاریجانی» به‌عنوان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی را تصمیمی منطبق با خیر و صلاح کشور دانست و گفت: اعتقاد داریم که هر تصمیمی که توسط ارکان نظام گرفته می‌شود حتماً تصمیمی منطبق با خیر و صلاح کشور است.

وی با اشاره به پیام تبریک عراقچی به این مناسبت، لاریجانی را از شخصیت‌های «فرهیخته، بسیار مجرب و امتحان پس داده کشور» و «موردا حترام» توصیف و ابراز امیدواری کرد حضور ایشان به پیشبرد اهداف کشور و تامین امنیت ملی کمک کند.

نقش‌آفرینی چین در منطقه، امری طبیعی و مثبت است

سخنگوی وزارت امور خارجه که با رادیو گفت‌وگو مصاحبه می‌کرد، در پاسخ به سوالی پیرامون افزایش فعالیت‌های دیپلماتیک چین برای حل مسائل منطقه، این کشور را به‌عنوان یک قدرت اثرگذار در تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای معرفی کرد و با بیان اینکه چین منافع روشنی در صلح و ثبات منطقه غرب آسیا دارد، گفت: طبیعی است که چین بخواهد در این تحولات نقش خود را ایفا کند.

وی با یادآوری نقش چین به‌عنوان عضو دائم شورای امنیت، عنوان کرد: حضور موثر این کشور در مذاکرات برجام و میانجی‌گری موفق بین ایران و عربستان و به طور کل، تلاش پکن برای کاهش تنش در منطقه، امری مثبت است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اتفاق خارق‌العاده‌ای در نقش‌آفرینی چین رخ‌داده است، اظهار کرد: استفاده از کلمه «خارق‌العاده» در قاموس دیپلماتیک چندان مناسب نیست. نقش‌آفرینی مثبت کشورهایی که در منطقه جایگاهی دارند و طی سال‌ها اعتبار کسب کرده‌اند، یک امر خارق‌العاده نیست. این یک ادامه روندی است که از قبل وجود داشته و اتفاق خاصی متفاوت از آنچه در جریان بوده، نیست.

به عملکرد سیاسی آژانس معترضیم اما به تعهدات خود پایبندیم

بقائی با اشاره به موضع ایران در قبال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از جنگ اخیر، تاکید کرد: به‌شدت نسبت به عملکرد آژانس گلایه‌مند و معترض هستیم. کشورهای غربی، مشخصاً سه کشور اروپایی و آمریکا، از این نهاد بین‌المللی برای اعمال فشار بر ایران و انحراف از واقعیت‌ها سوءاستفاده کرده‌اند.

وی افزود: گزارش اخیر آژانس مبتنی بر قطعنامه‌ای بود که همین کشورها صادر کردند و از آژانس خواستند گزارش به‌اصطلاح جامع بدهد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه آن گزارش و قطعنامه متعاقب آن، بهانه‌ای برای حمله رژیم صهیونیستی شد، تصریح کرد: هم آن گزارش موارد نادرستی داشت و هم آن قطعنامه حتی فراتر از متن گزارش رفت و به‌دروغ مواردی را به ایران نسبت داد.

وی درعین‌حال با تاکید بر اینکه ایران عضو NPT است و به تعهدات خود وفادار می‌ماند، از سفر آتی هیئت آژانس به ایران خبر داد و بیان کرد: این سفر نه برای بازرسی، بلکه برای گفت‌وگو در مورد تدوین شیوه‌نامه جدیدی برای نحوه تعاملات در شرایط بی‌سابقه کنونی است.

بقائی اشاره کرد: حمله به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز و تحت نظارت یک کشور، وضعیتی بی‌سابقه است که نیازمند تدوین پروتکل‌های جدید با درنظرگرفتن واقعیات روی زمین و مصوبه مجلس شورای اسلامی است.

اروپایی‌ها حق استفاده از مکانیسم ماشه را ندارند

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه به موضوع «مکانیسم ماشه» پرداخت و تلاش رسانه‌های بیگانه برای ایجاد التهاب دراین‌خصوص را بخشی از جنگ روانی دشمن دانست.

وی در تشریح این سازوکار گفت: مبنای مکانیسم ماشه این است که اگر یک‌طرف از ایفای تعهدات باز بماند، طرف مقابل می‌تواند اجرای تعهدات خود را متوقف کند. اقدامات ایران در کاهش تعهدات، واکنشی کاملاً قانونی بر اساس خود برجام به خروج غیرقانونی آمریکا و عدم پایبندی طرف‌های اروپایی به تعهداتشان بوده است.

بقائی با تصریح بر اینکه طرف اروپایی و آمریکا حق استفاده از این سازوکار را ندارند، اظهار کرد: آمریکا به‌صورت غیرقانونی از برجام خارج شد و طرف‌های اروپایی نیز از ایفای تعهداتشان سرباز زدند و حتی حمله اخیر را که نقض قطعنامه ۲۲۳۱ بود، محکوم نکردند. آن‌ها با این اقدامات، عملاً خود را از برجام خارج کرده‌اند و دیگر حقی برای استفاده از امکانات آن ندارند.

وی افزود: باوجودآنکه شدیدترین تحریم‌ها پیش‌ازاین نیز به‌صورت چندلایه علیه ایران اعمال شده، هرگونه تلاش برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت با واکنش قاطع ایران مواجه خواهد شد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها