رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 657690

کارت‌های محدود ایران در قمار هسته ای

ساعت 24 - سینا عضدی کارشناس سیاست بین‌الملل در خصوص اقداماتی که ایران می‌تواند برای مقابله با مکانیزم ماشه در نظر بگیرد، عنوان کرد: در این بازی قماری که وجود دارد، کارت‌های دست ایران بسیار محدود است. به‌طوری که برنامه هسته‌ای به شدت آسیب‌دیده و غنی‌سازی، طبق گفته‌های آقای عراقچی، بر اساس همین تخریب‌ها متوقف شده است.

وی با تاکید بر اینکه ایران کارت‌های بازی زیادی ندارد، بیان کرد:‌ یکی از گزینه‌ها، خروج از ان‌پی‌تی است که ایران حداقل با اعلام خروج از ان‌پی‌تی می‌تواند از فرصت چند ماهه‌ای که در اختیار دارد، استفاده کند تا یک توافقی به‌دست آورد و تنش‌ها را کاهش دهد. در غیر این صورت، به نظر می‌رسد ایران انتخاب‌های زیادی ندارد و تهدید تحریم‌های سازمان ملل روی ایران بسیار جدی است.

دست نه چندان باز روسیه و چین ر این استاد روابط بین‌الملل درباره نقش چین و روسیه در جلوگیری از فعال شدن مکانیسم ماشه گفت: من فکر نمی‌کنم روسیه و چین بتوانند در جلوگیری از بازگشت تحریم‌های سازمان ملل کاری انجام دهند، زیرا طبق برجام و به‌ویژه قطعنامه ۲۲۳۱، هر یک از اعضای برجام می‌توانند این مکانیزم را فعال کرده و تحریم‌ها را بازگردانند. ا لبته، آن‌ها می‌توانند از عضویت خود در شورای امنیت به‌عنوان یک عضو دائم استفاده کنند و از لحاظ قانونی، پروسه بازگشت تحریم‌ها را زیر سوال ببرند اما اگر تحریم‌ها بازگردند، به‌طور قطع نه روسیه و نه چین نمی‌توانند اقدام موثری انجام دهند.

 فصل هفت منشور و اقدام نظامی علیه ایران 

این کارشناس ارشد سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که آیا فعال شدن مکانیسم ماشه خطر شروع مجدد جنگ را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: من فکر نمی‌کنم که فعال‌سازی مکانیزم ماشه مقدمه‌ای برای جنگ باشد، اما اگر تحریم‌های سازمان ملل بازگردند و برنامه هسته‌ای ایران دوباره تحت فصل هفتم منشور، که به تهدیدات مربوط به صلح بین‌الملل مربوط می‌شود، قرار بگیرد، مسلماً اقدامات نظامی علیه ایران را مشروع می‌کند.

عضدی تاکید کرد: این موضوع به این معنا نیست که اگر قبلاً این اقدامات خلاف قوانین بین‌الملل بوده، مانع از انجام آن‌ها شده است، بلکه باعث اعطای مشروعیت قانونی به آن‌ها می‌شود. اگر آمریکا یا اسرائیل بخواهند حمله کنند، آن زمان تحت لوای قانون بین‌الملل مشروعیت خواهند داشت، بنابراین این به ضرر ایران است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها