رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 658635

«امارات با همکاری اسرائیل پایگاه‌های اطلاعاتی در دریای سرخ»ساخته است

ساعت ۲۴ - وب‌سایت «میدل ایست آی» گزارش داد: تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، شبکه گسترده‌ای از پایگاه‌های نظامی و اطلاعاتی ساخته شده توسط امارات در اطراف دریای سرخ را نشان می‌دهد.

به گزارش شفقنا به نقل از میدل ایست آی، این شبکه از جزایر سقطری در اقیانوس هند تا سواحل سومالی و یمن امتداد دارد و افسران اسرائیلی در این جزایر حضور دارند و رادارهای اسرائیلی حوثی‌ها را رصد می‌کنند. هم آمریکا و هم اسرائیل در ساخت این پایگاه‌ها مشارکت داشته‌اند.

این سیستم‌های راداری و تجهیزات نظامی و امنیتی اسرائیل، امارات را قادر می‌سازد تا حملات حوثی‌ها که در همبستگی با فلسطینی‌ها به سمت اسرائیل موشک شلیک می‌کنند و کشتی‌های مرتبط با این رژیم را در دریای سرخ و خلیج عدن هدف می‌دهند، رصد کند.

امارات و اسرائیل یک پلتفرم اشتراک‌گذاری اطلاعات به نام «کریستال بال» دارند که در آن دو طرف «طراحی، استقرار و تقویت اطلاعات منطقه‌ای» را با همکاری یکدیگر انجام می‌دهند.

«آلون پینکاس»، دیپلمات اسرائیلی که به عنوان مشاور چهار وزیر امور خارجه خدمت کرده است، گفت: «رابطه بین امارات و اسرائیل حتی قبل از برقراری روابط دیپلماتیک رسمی بسیار پیشرفته بود اما چندان به دور از چشم رسانه‌ها نبود، فقط بی‌سروصدا بود. »

پینکاس افزود: «این پایگاه‌ها در قلمرویی که رسماً تحت حاکمیت امارات است، ساخته نشده‌اند، بلکه در مناطقی ساخته شده‌اند که اسماً تحت کنترل متحدان آن، از جمله شورای انتقالی جنوب در یمن، فرمانده نظامی یمنی طارق صالح، و ادارات منطقه‌ای سومالی‌لند و پانتلند هستند که هر دو بخشی از سومالی هستند، کشوری که دولت آن با امارات اختلاف دارد. »

بر این اساس، «پایگاه‌های نظامی، باندهای فرودگاه و سایر تاسیسات در جزایر عبدالکوری و سمحه در مجمع‌الجزایر سقطری که در حال حاضر تحت کنترل شورای انتقالی جنوب هستند؛ در فرودگاه‌های بوساسو و بربره در پونتلند و سومالی‌لند؛ در شهر المخا یمن و در جزیره آتشفشانی میون در تنگه باب المندب که ۳۰ درصد از نفت جهان از آن عبور می‌کند، ساخته یا گسترش یافته‌اند.

به گفته منابع اسرائیلی، «این شبکه از پایگاه‌ها، کنترل امارات و متحدانش بر این گذرگاه دریایی حیاتی را تسهیل می‌کند و با هماهنگی نزدیک با اسرائیل توسعه یافته است.»

در حالی که این زنجیره پایگاه‌ها برای نظارت بر کشتیرانی جهانی و رصد هرگونه فعالیت حوثی‌ها یا ایران در منطقه بسیار مهم است، به گفته منابع دیپلماتیک و محلی متعدد، بوساسو و بربرا برای نقش امارات در حمایت از نیروهای پشتیبانی سریع شبه‌نظامی در جنگ سودان به طور فزاینده‌ای اهمیت پیدا می‌کنند.

ایجاد شبکه‌ای از پایگاه‌ها در اطراف دریای سرخ و خلیج عدن، منعکس کننده استراتژی امارات برای استفاده از قدرت مالی گسترده خود برای ایجاد اماکن نفوذ در چندین کشور اطراف سودان، از جمله بخش جنوب شرقی لیبی تحت کنترل ژنرال خلیفه حفتر، چاد، جمهوری آفریقای مرکزی، اوگاندا، اتیوپی و کنیا است.

منبع: میدل ایست آی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها