رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 658956

تازه ترین خبر درباره بابک زنجانی

جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به روند رسیدگی به پرونده بابک زنجانی گفت: همان‌گونه که پیش از این نیز بارها در جلسات مختلف اعلام شده، در این پرونده طرف مقابل بابک زنجانی، بانک مرکزی نیست، بلکه شرکت ملی نفت و وزارت نفت است.

بر اساس کارشناسی‌های انجام‌شده و صورت‌جلسات تنظیم‌شده، مبالغی که به عنوان بدهی تعیین شده، نه تنها تسویه شده بلکه در برخی موارد، پرداختی متهم بیش از میزان بدهی بوده است.

وی گفت: اختلاف در این زمینه وجود دارد که یکی درباره محموله‌ای که متهم با تایید کارشناسان تحویل داده و وارد کشور شده است. این محموله به صورت امانت در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته و قرار بود به فروش برسد، اما شرکت ملی نفت اعلام کرده به دلایلی قادر به فروش آن نیست.

هرچند پیش‌تر این محموله به عنوان بخشی از بدهی متهم پذیرفته شده بود، اما اکنون به دلیل اختلاف در نحوه فروش، متهم آمادگی خود را برای بازپس‌گیری محموله و پرداخت نقدی معادل آن اعلام کرده است. اکنون نیز اختلافی درباره تقدم تحویل محموله یا پرداخت پول نقد مطرح است.

جهانگیر ادامه داد: تا کنون واگذاری اموال و سهام شرکت‌های متعلق به زنجانی به شرکت ملی نفت، ارزشی معادل حدود ۵۰۰ میلیون دلار داشته است. همچنین یک واگذاری نقدی به مبلغ ۲۷ میلیارد تومان و نیز مبلغ ۷۵ میلیون روبل روسیه صورت گرفته که مستقیماً به شرکت ملی نفت انتقال یافته است. افزون بر این، محموله‌ای نیز به ارزش تقریبی ۱.۸ میلیارد دلار از زنجانی اخذ شده و نیز ۱۵ میلیون تتر به حساب بانک مرکزی واریز شده که همگی از جمله پرداختی‌های متهم به شمار می‌روند.

سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: تشخیص نهایی درباره اینکه آیا تسویه‌ کامل صورت گرفته یا خیر، بر عهده اجرای احکام دادگستری است که مسئولیت پیگیری آرای صادره را بر عهده دارد. این نهاد باید تعیین کند که آیا محموله تحویلی پذیرفته شده یا باید بازگردانده شود تا پس از فروش آن، تسویه انجام گیرد.

جهانگیر با اشاره به نقش مهم آرامش روانی جامعه گفت: کسانی که در جریان جزئیات پرونده نیستند، نباید با اظهارات غیرمستند موجب بی‌اعتمادی عمومی شوند.

کشور در شرایط فعلی بیش از هر چیز نیازمند آرامش و امیدآفرینی است و شایسته است و هر فرد در چارچوب وظایف قانونی و بر اساس اطلاعات مستند سخن بگوید تا از تشویش اذهان عمومی جلوگیری شود.

ایسنا

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها