کد خبر 667930
۱۴۰۵/۰۵/۱۸ ۰۰:۵۰

میزبانی ووچیچ از زلنسکی؛ پیام صربستان به روسیه و اروپا

ساعت ۲۴- سفر زلنسکی به بلگراد و استقبال پرتشریفات ووچیچ از رئیس‌جمهور اوکراین، در شرایطی انجام شد که صربستان همزمان در تلاش است روابط نزدیک خود با روسیه را حفظ و مسیر عضویت در اتحادیه اروپا را دنبال کند؛ زلنسکی نیز از ناکافی بودن کمک‌های تسلیحاتی خارجی به اوکراین خبر داد.
زلنسکی و وچیچ

گفت‌وگوهای ولودیمیر زلنسکی و الکساندر ووچیچ در شرایطی انجام شده که جنگ روسیه علیه اوکراین بار دیگر شدت گرفته است. با وجود روابط تاریخی صربستان با روسیه، به نظر می‌رسد تلاش بلگراد برای پیوستن به اتحادیه اروپا اکنون بیش از گذشته در محاسبات این کشور اهمیت پیدا کرده است.

رئیس‌جمهور صربستان گفت امیدوار است جنگ اوکراین پایان یابد، اما بعید می‌داند این اتفاق به‌زودی رخ دهد.

ووچیچ در نشست خبری مشترک با زلنسکی گفت: «اگر از من بپرسید، به‌عنوان یک سیاستمدار باتجربه، باید بگویم مطمئن نیستم و بسیار نگرانم که زمستان سخت دیگری در پیش داشته باشیم.»

او افزود: «اما فقط امیدوارم، بدون اینکه واقعاً شواهدی برای این امید وجود داشته باشد، جنگ فردا تمام شود.»

زلنسکی روز جمعه وارد بلگراد شد و این نخستین سفر رسمی او به صربستان از زمان رسیدن به ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۹ است.

رئیس‌جمهور اوکراین روز شنبه با مراسم استقبال رسمی و گارد تشریفاتی روبه‌رو شد و سپس در کاخ ریاست‌جمهوری با همتای صرب خود دیدار کرد.

در جریان این سفر، وزارت کشاورزی صربستان و سفیر اوکراین در صربستان نیز یک یادداشت تفاهم امضا کردند.

پس از امضای این توافق دوجانبه، ووچیچ گفت دو کشور به‌زودی به یک توافق تجارت آزاد دست خواهند یافت و این توافق را برای صربستان و اوکراین «بسیار مهم» توصیف کرد.

او گفت: «ما سخت تلاش خواهیم کرد و معتقدم این توافق را به‌سرعت و با کارآمدی برای مردم‌مان به نتیجه خواهیم رساند.»

در شرایطی که اوکراین تلاش می‌کند در پی تشدید حملات روسیه، حمایت بین‌المللی بیشتری جلب کند، بلگراد تلاش دارد روابط خود با مسکو را با فشار اتحادیه اروپا برای همسویی با سیاست خارجی این اتحادیه متعادل کند.

میزبانی ووچیچ از زلنسکی، در واقع پیامی قدرتمند هم به اتحادیه اروپا و هم به روسیه ارسال می‌کند.

صربستان یکی از معدود کشورهای اروپایی است که پس از آغاز حمله تمام‌عیار روسیه به اوکراین، همچنان روابط نزدیکی با مسکو حفظ کرده است و تقریباً به‌طور کامل برای تأمین انرژی خود به روسیه وابسته است.

ووچیچ پیش از دیدار با زلنسکی بار دیگر تأکید کرد که بلگراد قصد ندارد تحریم‌های شدیدتری علیه روسیه اعمال کند.

با این حال، صربستان به اوکراین کمک‌های مالی مستقیم و بشردوستانه ارائه کرده، هرچند کمک نظامی ارائه نداده است.

زلنسکی: توافق‌های تسلیحاتی وجود دارد، اما تجهیزات کافی نیست

سفر زلنسکی به صربستان در حالی انجام شده که حملات روسیه به اوکراین ادامه دارد.

نیروهای روسیه شب گذشته چندین حمله به کی‌یف انجام دادند که در جریان آن دست‌کم سه نفر، از جمله یک کودک، کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند.

روسیه طی ماه‌های اخیر حملات خود به پایتخت اوکراین را به میزان قابل توجهی افزایش داده و اغلب از موشک‌های بالستیک استفاده کرده است؛ موشک‌هایی که رهگیری آنها دشوار است.

زلنسکی در نشست خبری مشترک با ووچیچ گفت: «شب گذشته نیز یک حمله موشکی دیگر انجام شد؛ موشک‌های بالستیک زیرساخت‌های ما را هدف قرار دادند. پهپادهای تهاجمی نیز به کار گرفته شدند. به‌ویژه پهپادهای جت‌شکل شاهد بار دیگر تأسیسات انرژی و خطوط راه‌آهن ما را هدف قرار دادند.»

زلنسکی درباره توان دفاعی اوکراین در برابر حملات روسیه گفت توافق‌هایی برای تأمین و توزیع تسلیحات وجود دارد، اما میزان تحویل تجهیزات کافی نیست.

او درباره موشک‌های بالستیک و سامانه‌های مربوط به آنها گفت: «چه کسی موشک‌های بالستیک و سامانه‌های آنها را در اختیار دارد؟ تولیدکننده آنها؛ یعنی در درجه اول ایالات متحده آمریکا. آیا آنها می‌توانند کمک کنند؟ ما در حال رایزنی هستیم. آیا هر ماه موشک در اختیار ما قرار خواهند داد؟ بله، توافق‌هایی داریم. اما آیا این موشک‌ها کافی هستند؟ خیر.»

چند رسانه آمریکایی درباره کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا گزارش‌هایی منتشر کرده‌اند؛ ادعاهایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، آنها را رد کرده است.

زلنسکی گفت میزان تحویل سامانه‌های پدافند هوایی از سوی شرکای خارجی اوکراین در سال ۲۰۲۶ نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و از کشورهای اروپایی خواست مشارکت بیشتری داشته باشند.

او گفت: «ما می‌گوییم آمریکایی‌ها باید این تجهیزات را تأمین کنند، اما اروپایی‌ها هم باید کمک کنند و ما در حال مذاکره با آنها هستیم. روند صدور برخی از این مجوزها نیز زمان زیادی می‌برد. این واقعیت است.»

منبع : یورو نیوز 

 
 
 
برچسب‌ها:

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک