کد خبر 668090
۱۴۰۵/۰۵/۱۸ ۱۰:۲۱

جدیدترین خبر از رایزنی‌های ایران و عمان درباره تنگه هرمز/ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: عمانی‌ها قبول کرده‌اند فعلاً از مسیر جنوبی عبور نکنند

ساعت 24 - فداحسین مالکی اعلام کرد: گفت‌وگوهایی که میان ایران و عمان شکل می‌گیرد، با محوریت استفاده کارآمد، مدیریت و نیز کنترل تنگه هرمز و با حضور و مشارکت مشترک دو کشور انجام می‌شود. او افزود این مذاکرات در روند خود تا امروز دستاوردهای قابل‌توجهی داشته و طرف عمانی نیز در چارچوب همین هماهنگی‌ها پذیرفته است که فعلاً به‌طور موقت از مسیر جنوبی استفاده نشود.
جدیدترین خبر از مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز/ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: عمانی‌ها پذیرفته‌اند که به‌طور موقت از مسیر جنوبی استفاده نشود

خبرگزاری خبرآنلاین گزارش داده است که عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعلام کرده مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و عمان درباره تنگه هرمز روندی رو به جلو داشته و اکنون در مرحله نزدیک به جمع‌بندی قرار گرفته است. او تصریح کرده، چنانچه توافق نهایی شود، اختیار مدیریت و کنترل تنگه هرمز همچنان در دست ایران باقی خواهد ماند و هیچ کشور ثالثی امکان ایفای نقش در این موضوع را نخواهد داشت.
 
بر پایه روایت خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی—عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس—در توضیح آخرین وضعیت تنگه هرمز گفته است که در شرایط کنونی، این موضوع صرفاً در چارچوب روابط و رایزنی‌های ایران و عمان مطرح است و ارتباطی با آمریکا ندارد. با این حال، آمریکا تلاش می‌کند به عنوان یک بازیگر بیرونی در کنار عمان قرار بگیرد و از طریق تمرکز بر آبراه جنوبی و کریدور جنوبی که بخشی از آن در آب‌های عمان قرار دارد، نوعی نقش‌آفرینی را دنبال می‌کند.
 
وی در ادامه توضیح داده است: گفت‌وگوهایی که میان ایران و عمان برگزار می‌شود، دقیقاً حول استفاده کارآمد، مدیریت و همچنین کنترل تنگه هرمز طراحی شده و این رایزنی‌ها با مشارکت مستقیم دو کشور پیش می‌رود. به گفته مالکی، در همین روند تاکنون گام‌های مثبتی برداشته شده و طرف عمانی نیز پذیرفته است که در نهایت، به‌طور موقت از مسیر جنوبی استفاده نشود.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دو طرف اکنون بر یک مسیر مشخص—که مورد توجه ایران نیز قرار دارد و به عنوان مسیر پیشنهادی مطرح شده—تمرکز کرده‌اند، اعلام کرد مذاکرات در این بخش به سمت نهایی‌شدن پیش می‌رود.
 
مالکی سپس تاکید کرد: اگر این توافق به نتیجه برسد، همچنان کنترل تنگه هرمز در اختیار ایران خواهد ماند و کشور ثالث قادر نخواهد بود در مدیریت و کنترل آن دخالت یا نقش‌آفرینی داشته باشد.
 
وی افزود با توجه به اینکه ممکن است برخی جزئیات مربوط به بهره‌برداری نیز مطرح شود، فعلاً امکان صحبت درباره همه ابعاد این مذاکرات وجود ندارد؛ اما آنچه قطعی است این است که روند گفت‌وگوهای ایران و عمان در مسیر روشن‌تری قرار گرفته و در هر لحظه احتمال امضای توافق میان دو طرف وجود دارد.
 
مالکی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات برخی مقام‌های خارجی، به‌خصوص دونالد ترامپ، درباره بازگشایی تنگه هرمز گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران را بر اساس توییت‌ها و گفته‌های ترامپ تنظیم نمی‌کند. او هر چیزی را مطرح می‌کند، در واقع مصرف داخلی دارد؛ زیرا آمریکا همزمان با آستانه انتخابات در داخل کشور خود مواجه است و احتمال شکست ترامپ همواره پیش‌فرضی جدی تلقی می‌شود.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، آمریکایی‌ها از روند مذاکرات ایران و عمان چندان رضایت ندارند؛ چراکه یکی از شروط ایران در گفت‌وگو با عمان این بوده که طرف آمریکایی در این مذاکرات حضور نداشته باشد و اجازه داده نشده آمریکا در چارچوب رایزنی‌های ایران و عمان درباره تنگه هرمز نقش داشته باشد.
 
وی توضیح داد که طبیعی است این موضوع برای آمریکایی‌ها دشوار و سنگین تمام شود و به همین دلیل نیز واکنش عصبی و نارضایتی از سوی آنها شکل بگیرد.
 
مالکی در جمع‌بندی تاکید کرد: آنچه مسلم است این است که اگر ایران و عمان به توافق برسند و چون مذاکرات در مرحله پایانی قرار گرفته، این توافق می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکا به شمار آید.
 
وی در ادامه، درباره شیوه اعمال حاکمیت و مدیریت ایران بر تنگه هرمز و نیز چگونگی تردد کشتی‌ها در این آبراه، بیان کرد: ترتیبات باید دقیقاً مطابق با نظر و ملاحظاتی باشد که ایران تعیین می‌کند و بر اساس مصالحی انجام شود که جمهوری اسلامی ایران در نظر می‌گیرد؛ بنابراین تردد کشتی‌ها نیز باید بر همین مبنا صورت بگیرد.

۲۹۲۱۸

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.