کد خبر 668673
۱۴۰۵/۰۵/۱۹ ۰۷:۰۷

مدیرکل صمت استان البرز خبر داد: صنایع البرز از گردنه‌های پساجنگ عبور می‌کنند

ساعت 24 - کرج _ مدیرکل صمت البرز اعلام کرد که اگر مواد اولیه با زمان‌بندی درست در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد و گره‌های ایجادشده برای واحدهای آسیب‌دیده باز شود، بخش چشمگیری از تنگناهایی که در صنعت استان ایجاد شده، از میان خواهد رفت.
مدیرکل صمت البرز مطرح کرد: عبور صنعت البرز از تنگناهای پساجنگ

محمد انصاری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به میزان خسارت‌هایی که در جریان جنگ اخیر متوجه واحدهای صنعتی استان شده است، اظهار کرد: بیش از ۲۲۰ واحد صنعتی البرز در این رویداد دچار آسیب شده‌اند؛ با این حال، ادعای تعدیل گسترده نیرو در واحدهای صنعتی استان را تأیید نمی‌کند.

وی در ادامه توضیح داد: در پی وقوع جنگ اخیر، بخشی از روندهای اقتصادی و فعالیت‌های مربوط به صنعت، اصناف و اقتصاد استان البرز تحت تأثیر قرار گرفت و بیش از ۲۲۰ واحد صنعتی استان، چه به‌صورت مستقیم و چه به‌صورت غیرمستقیم، از این اتفاق متحمل خسارت شدند.

انصاری افزود: حدود ۱۷ هزار و ۸۰۰ کارگر در این واحدهای صنعتی مشغول به کار بودند که با توجه به آسیب‌دیدگی واحدها و نیز توقف موقت بخشی از چرخه تولید، در حال حاضر همه آن افراد امکان ادامه فعالیت در محل کار خود را ندارند.

بازگشت بخش عمده واحدهای آسیب‌دیده به چرخه تولید

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با تأکید بر اینکه بخش قابل توجهی از واحدهای خسارت‌دیده دوباره وارد مدار تولید شده‌اند، گفت: تعداد واحدهایی که تاکنون موفق شده‌اند فعالیت خود را از سر بگیرند، از آن دسته واحدهایی که هنوز نتوانسته‌اند بازگشت کامل به چرخه تولید داشته باشند، بیشتر است.

وی ادامه داد: در برخی موارد، میزان تخریب به حدی است که واحدها ناچارند به محل‌های جدید منتقل شوند؛ بنابراین در حال بررسی و تدوین برنامه برای انتقال این واحدها هستیم.

انصاری همچنین با اشاره به روند پیگیری تسهیلات بانکی برای واحدهای آسیب‌دیده اظهار کرد: در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان، موضوعات و چالش‌های پیش‌روی این واحدها در دست پیگیری است و بسته‌های حمایتی نیز با هدف کمک به بازگشت آن‌ها به چرخه تولید در نظر گرفته شده‌اند.

معرفی کارگران واحدهای آسیب‌دیده به واحدهای نیازمند نیرو

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز در تشریح برنامه‌های حمایتی از کارگران واحدهای آسیب‌دیده گفت: با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقدامات و طرح‌های مختلفی برای جلوگیری از بیکاری این افراد در حال اجراست.

وی افزود: بخشی از کارگرانی که به دلیل خسارت وارده، امکان ادامه فعالیت با ظرفیت کامل را در واحد خود ندارند، به واحدهای صنعتی دیگری که به نیروی کار تازه نیاز دارند معرفی خواهند شد.

انصاری از تنظیم تفاهم‌نامه سه‌جانبه در این حوزه خبر داد و گفت: این تفاهم‌نامه میان اداره کل صنعت، معدن و تجارت، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تعدادی از شرکت‌هایی که آمادگی همکاری دارند در حال نهایی شدن است .

نرخ استفاده از بیمه بیکاری کمتر از چهار درصد است

وی با ارائه آماری از وضعیت اشتغال در حوزه صنعت استان البرز عنوان کرد: بیش از ۱۸۰ هزار کارگر به شکل مستقیم در بخش صنعت و تولید استان مشغول فعالیت هستند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز ادامه داد: بر اساس داده‌هایی که طی مدت اخیر از سوی واحدهای صنعتی و بنگاه‌های اقتصادی استان ارائه شده، تعداد افرادی که به دلیل از دست دادن شغل خود از بیمه بیکاری استفاده کرده‌اند، حتی به سه تا چهار درصد نیز نمی‌رسد.

انصاری تأکید کرد: بنابراین، سخنانی که درباره تعدیل گسترده نیرو در صنایع استان مطرح می‌شود، با آمار و اطلاعات موجود هم‌خوانی ندارد.

تبادل نیروی کار میان واحدهای صنعتی البرز

وی با اشاره به ظرفیت واحدهای صنعتی استان گفت: در کنار واحدهایی که به واسطه خسارت یا برخی مشکلات فعلی با ظرفیت کمتری فعالیت می‌کنند، شماری از واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی استان اعلام کرده‌اند که به نیروی کار جدید نیاز دارند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز افزود: تلاش می‌کنیم نیروهای واحدهایی که فعلاً با توان کمتری کار می‌کنند به واحدهای نیازمند نیروی انسانی معرفی شوند تا از نیروی موجود در استان به شکل مؤثر و متناسب بهره‌برداری شود.

انصاری خاطرنشان کرد: این جابه‌جایی و تبادل نیروی انسانی می‌تواند بخشی از مشکلات اشتغال کارگران واحدهای آسیب‌دیده را کاهش دهد و از خروج نیروهای متخصص و کارگران از چرخه تولید جلوگیری کند.

عبور صنعت البرز از تنگنای پساجنگ

وی با بیان اینکه استان البرز در زمینه اشتغال صنعتی با چالش جدی روبه‌رو نیست، گفت: با تأمین به‌موقع مواد اولیه و رفع تدریجی مشکلات واحدهای خسارت‌دیده، انتظار داریم بخش قابل توجهی از این مسائل در مدت کوتاهی برطرف شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز تأکید کرد: مجموعه دستگاه‌های مسئول در استان در تلاش‌اند با حمایت از واحدهای آسیب‌دیده، فراهم کردن مواد اولیه، پیگیری تسهیلات و همچنین ساماندهی نیروی انسانی، زمینه بازگشت کامل واحدهای صنعتی به چرخه تولید را مهیا کنند.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.