کد خبر 668790
۱۴۰۵/۰۵/۱۹ ۱۱:۲۱

هماهنگ‌سازی آب و انرژی، کلید عبور از گردنه‌های کمبود و ناترازی است

ساعت 24 - مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اهمیت مدیریت یکپارچه منابع آب و انرژی، گفت مقابله با مصرف‌های کم‌بازده و غیرمولد، و نیز گسترش نیروگاه‌ها و ظرفیت‌های مبتنی بر تجدیدپذیرها، از ارکان اصلی برای صیانت از پایداری شبکه برق در سراسر کشور به شمار می‌رود. او در ادامه تصریح کرد که «برق» امروز عملاً به دومین نیاز حیاتی جامعه بدل شده و بنابراین برای افزایش تاب‌آوری شبکه، باید در همه روزهای سال با رویکردی پیشگیرانه اقدام کرد تا از بروز بحران جلوگیری شود.
مدیریت همزمان آب و انرژی شرط عبور از چالش‌های ناترازی است

به نقل از ایسنا، محمد اله‌داد در دیدار با نمایندگان ارشد نهادهای نظارتی و امنیتی، همچنین مدیران صنعت برق کشور، بر لزوم مدیریت هماهنگ و یکپارچه منابع آب و انرژی تأکید کرد و مقابله با مصرف‌های غیرمولد و نیز گسترش تولید مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر را از الزامات کلیدی برای صیانت از پایداری شبکه برق در سراسر سال برشمرد. او در ادامه گفت: «برق امروز به ضرورتی حیاتی برای جامعه تبدیل شده و برای افزایش تاب‌آوری شبکه، باید تدابیر پیشگیرانه در همه روزهای سال اندیشیده و اجرا شود.»

مقابله با سوداگری در مصرف برق و آب

اله‌داد با یادآوری اینکه بخش کشاورزی در تابستان حدود ۷ هزار مگاوات از بار پایه شبکه را به خود اختصاص می‌دهد، ضرورت سامان‌دهی این دسته از مصرف‌ها را جدی دانست. وی توضیح داد: بخشی از این ظرفیت تولید و توزیع، به جای آنکه در مسیرهای مولد و متناسب با برنامه‌ها صرف شود، در راهکارهای غیرهدفمند هزینه می‌شود؛ از جمله در استخراج غیرمجاز رمزارز یا انجام استفاده‌هایی که خارج از چارچوب الگوهای تعیین‌شده قرار دارند. او همچنین به مواردی اشاره کرد که در آن‌ها برداشت آب و مصرف برق برای مقاصد تجاری و تفریحیِ ویلاها صورت می‌گیرد و تأکید کرد که این پدیده «سوداگری آب و انرژی» باید با قاطعیت متوقف شود و امکان استفاده از منابع محدود در مسیرهای غیرقانونی فراهم نگردد.

وی در ادامه، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، اجرای خطوط انتقال و تقویت زیرساخت‌های شبکه را از جمله محورهای اصلی برای افزایش ظرفیت صنعت برق مطرح کرد و گفت: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، در کنار اقدامات زیربنایی، می‌تواند فشار انباشته بر شبکه را کاهش دهد و زمینه پایداری بیشتر را فراهم کند.

سناریوهای آمادگی برای زمستان

مدیرعامل توانیر با توجه به احتمال بروز چالش‌هایی در حوزه تأمین سوخت در فصل سرد، ضرورت تدوین سناریوهای عملیاتی را مورد تأکید قرار داد. او با اشاره به شرایط پیش‌روی زمستان، اظهار کرد: امکان دارد در این فصل با دشواری جدی در تأمین گاز روبه‌رو شویم؛ موضوعی که به دنبال آن، تقاضای مصرف برای استفاده از وسایل گرمایشی برقی افزایش پیدا می‌کند.

اله‌داد افزود: به کارگیری گسترده تجهیزات گرمایشی قدیمی، فرسوده و فاقد استاندارد می‌تواند بار قابل توجهی را به شبکه تحمیل کند. از این رو، هماهنگی لازم برای فراهم‌سازی تجهیزات کم‌مصرف و همچنین تنظیم و تدوین سناریوهای مدیریت مصرف متناسب با شرایط مناطق سردسیر و استان‌های شمالی و غربی کشور از همین حالا در دستور کار قرار گرفته است تا از بروز اختلال در تأمین برق جلوگیری شود.

او در پایان، هدف نهایی صنعت برق را استمرار فعالیت صنایع و به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد کشور دانست و یادآور شد: خنثی‌سازی برنامه‌هایی که با هدف زمین‌گیر کردن اقتصاد طراحی شده‌اند، تنها با مدیریت دقیق مصرف در بخش خانگی و مراقبت و صیانت از پایداری شبکه برق امکان‌پذیر است.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک