کد خبر 669647
۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۰۹:۰۵

کاهش یک درصدی تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا

ساعت 24 - مؤسسه بانکی تریودوس از هلند پیش‌بینی نمود که افزایش دماهای شدید در سال جاری و افت بهره‌وری که به دنبال آن می‌آید، به همراه آسیب‌های وارد شده به بخش کشاورزی، قادر است تا یک درصد از تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا را از بین ببرد و به این ترتیب، رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده این اتحادیه برای سال ۲۰۲۶ را تحت‌الشعاع قرار دهد.
تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا یک درصد از بین می‌رود

به نقل از ایسنا، بانک تریودوس (Triodos) که در حوزه تامین مالی پروژه‌های مرتبط با پایداری زیست‌محیطی و اجتماعی فعالیت می‌کند، برآورد کرده است که به دلیل تأثیرات منفی موج‌های گرمای شدید، تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا در سال جاری با کاهشی حدود ۰.۶ درصدی مواجه خواهد شد. این بانک در گزارشی که توسط رویترز منتشر شده، اعلام کرده است که پیش‌بینی می‌شود تولید کشاورزی به علت وقوع چندین موج گرمای شدید، بین سه تا هفت درصد کاهش یابد.

کمیسیون اروپا در پیش‌بینی بهاری خود، تقریباً سه ماه بعد از آنکه جنگ تحمیلی علیه ایران، مسیر صادرات نفت و گاز از طریق تنگه هرمز را دچار اختلال نمود، اعلام کرد که رشد تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا پس از رسیدن به ۱.۵ درصد در سال ۲۰۲۵، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری به ۱.۱ درصد کاهش یابد. بازوی اجرایی اتحادیه اروپا به خاطر شوک جدید انرژی، برآورد خود از رشد تولید ناخالص داخلی این بلوک را به میزان ۰.۳ درصد کاهش داده و پیش‌بینی کرده است که نرخ تورم به ۳.۱ درصد افزایش یابد که نسبت به پیش‌بینی‌های پاییز ۲۰۲۵، یک درصد بیشتر است.

تحلیلگران بانک تریودوس در تازه‌ترین گزارش خود اظهار داشتند: «افزایش قیمت مواد غذایی، محدودیت در تولید برق، بالا رفتن هزینه‌های برق و همچنین اختلالات در جاده‌ها، خطوط ریلی و آبراه‌ها، به این مشکلات دامن می‌زنند.»

بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده، فرانسه، به‌عنوان دومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا بعد از آلمان، بیشترین آسیب را از کاهش تولید ناخالص داخلی و بهره‌وری نیروی کار متحمل خواهد شد. تخمین‌ زده می‌شود تولید ناخالص داخلی فرانسه به دلیل چندین دوره گرمای شدید در تابستان جاری، به میزان حدود ۱.۴ درصد کاهش یابد و اقتصاد این کشور ممکن است تا ۰.۶ درصد کوچکتر گردد.

در تابستان امسال، فرانسه ناچار به کاهش تولید انرژی هسته‌ای خود شده است، زیرا سطح آب رودخانه‌هایی که برای خنک کردن راکتورها استفاده می‌شوند، به شدت پایین آمده است.

در دیگر نقاط، کشورهای ایتالیا، اسپانیا و بلژیک نیز ممکن است با «ضررهای قابل توجهی» روبرو شوند، در حالی که پیش‌بینی می‌شود لهستان تحت تاثیر کمتری قرار گیرد، چراکه انتظار می‌رود این کشور روزهای گرم کمتری را تجربه کند.

بانک تریودوس تأکید می‌کند که نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه اقدامات سازگاری و همچنین اجرای سریع سیاست‌های کربن‌زدایی برای کاهش مصرف انرژی و مواد، احساس می‌شود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، مشکلات مربوط به تأمین انرژی و برق به گستره‌ای وسیع در اروپای مرکزی و شرقی گسترش یافته است، به‌طوری که گرمای شدید و خشکسالی باعث مختل شدن سیستم انرژی اروپا، کاهش بهره‌وری پالایشگاه‌ها و همانند آن، کاهش تولید انرژی هسته‌ای و برق آبی گردیده و حاشیه سود پالایش دیزل را به بالاترین حد خود در دو دهه اخیر رسانده است.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.