کد خبر 673234
۱۴۰۵/۰۵/۲۴ ۲۳:۳۸

زلزله مرگبار ۷.۷ ریشتری در اندونزی؛ ۴۷ کشته و هزاران آواره

ساعت ۲۴- زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۷ ریشتر در شرق اندونزی دست‌کم ۴۷ کشته و ده‌ها زخمی بر جای گذاشت و خسارات گسترده‌ای به ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها وارد کرد.
زمین
 

این زمین‌لرزه ساعت ۵:۵۸ صبح شنبه به وقت محلی در منطقه فلورس و در عمق حدود ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد. مرکز آن در حدود ۶۸ کیلومتری شمال‌غرب شهر اِنده در استان نوسا تنگارای شرقی گزارش شد.

پس از وقوع زلزله، مقام‌های اندونزی هشدار سونامی صادر کردند و از ساکنان مناطق ساحلی خواستند به مناطق مرتفع پناه ببرند. این هشدار بعداً لغو شد، اما چند موج کوچک سونامی در مناطق ساحلی مشاهده شد.

در روستای ساحلی ریونگ، موجی به ارتفاع حدود ۱.۶۱ متر گزارش شد که گل‌ولای و آوار را به داخل روستا کشاند. قایق‌های ماهیگیری در خشکی گرفتار شدند و شماری از خانه‌ها و زیرساخت‌ها آسیب دیدند. در مناطق دیگری مانند ماوروله نیز موجی به ارتفاع ۹۴ سانتی‌متر ثبت شد.

به گفته سازمان هواشناسی اندونزی، پس از زمین‌لرزه اصلی دست‌کم ۲۳۵ پس‌لرزه رخ داده که شدیدترین آنها ۶.۲ ریشتر بوده است.

سوهاریانتو، رئیس سازمان ملی مدیریت بلایای اندونزی، اعلام کرد که امدادگران تاکنون ۴۷ جسد را پیدا کرده‌اند و دست‌کم ۵۰ نفر برای درمان به بیمارستان منتقل شده‌اند. این زمین‌لرزه همچنین ۱۵۷ خانه را ویران و نزدیک به ۲۰۰ خانه دیگر را آسیب‌دیده کرده است. حدود ۲ هزار نفر نیز مجبور به ترک خانه‌های خود و انتقال به پناهگاه‌های موقت شده‌اند.

بیش از ۱۰۰ مرکز عمومی از جمله مدارس، مراکز درمانی و کلیساها نیز آسیب دیده یا تخریب شده‌اند.

مقام‌های امدادی هشدار داده‌اند که شمار قربانیان ممکن است افزایش یابد؛ زیرا رانش زمین ناشی از زلزله، مسیرهای ارتباطی و دسترسی به بسیاری از روستاهای دورافتاده در جزیره فلورس را مسدود کرده است. برخی روستاها نیز به‌طور کامل زیر گل‌ولای دفن شده‌اند.

قطع برق و اختلال در ارتباطات، عملیات امدادرسانی را دشوارتر کرده است. مقام‌ها برای انتقال تجهیزات و پشتیبانی از عملیات نجات، سه بالگرد و یک شناور امدادی اعزام کرده‌اند.

شاهدان از فروریختن ساختمان‌ها و فرار مردم به مناطق مرتفع خبر داده‌اند. در مدرسه علمیه سنت پیتر در سیکا نیز سقف یک سالن فروریخت و دانشجویان و راهبه‌ها با وحشت از ساختمان خارج شدند. دست‌کم یک کشیش نیز هنگام فرار از طبقه دوم دچار شکستگی پا شد.

اندونزی به دلیل قرار گرفتن در حلقه آتش اقیانوس آرام، یکی از زلزله‌خیزترین مناطق جهان است. این کشور پیش از این نیز شاهد سونامی‌های مرگباری بوده است.

در سال ۱۹۹۲، سونامی ناشی از زمین‌لرزه در نزدیکی فلورس حدود ۲۵۰۰ نفر را کشت. در سال ۲۰۱۸ نیز زمین‌لرزه ۷.۵ ریشتری و سونامی متعاقب آن بیش از ۴۴۰۰ قربانی گرفت. همچنین سونامی عظیم سال ۲۰۰۴ که در پی زمین‌لرزه ۹.۱ ریشتری در نزدیکی سوماترا رخ داد، حدود ۲۳۰ هزار نفر را در ۱۲ کشور به کام مرگ کشاند.

 
 
 

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.