کد خبر 674625
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ ۱۶:۱۲

قیمت نفت به اوج جدیدی رسید

ساعت 24 - پس از جهش قابل توجهی که در هفته گذشته مشاهده شد، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه در بازار جهانی به علت ابهامات حول تنگه هرمز و نگرانی‌ها در مورد تامین عرضه، به روند صعودی خود ادامه داد.
قیمت نفت بالاتر رفت

به نقل از ایسنا، قیمت نفت برنت آتی با ۰.۹ درصد افزایش به ۸۹ دلار و ۲۸ سنت برای هر بشکه رسید. همزمان، قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۰.۲ درصد افزایش به ۸۲ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید.

در هفته گذشته، قیمت نفت خام برنت تحت تأثیر تحولات سیاسی و ژئوپلیتیکی خاورمیانه، شاهد افزایشی بیش از ۵ درصد در طول یک هفته بود.

داده‌های منتشر شده در روز دوشنبه نشان‌دهنده آن بود که در پی حوادث امنیتی برای نفتکش‌ها، جابه‌جایی دریایی از تنگه هرمز در آخر هفته گذشته دچار کندی شده است. بنا بر اطلاعات ردیابی کشتی‌ها از سوی شرکت کپلر، پنج کشتی باری در روز شنبه از این تنگه عبور کردند، اما هیچ عبوری برای روز یکشنبه ثبت نشده بود؛ در حالی که این عدد در آخر هفته قبل، ۳۱ کشتی بوده است.

پیش از حادثه تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران در اواخر فوریه، روزانه بیش از ۱۳۰ کشتی از تنگه هرمز عبور می‌کردند، این آبراه به یکی از گلوگاه‌های اصلی در تجارت جهانی نفت و گاز طبیعی مایع تبدیل شده بود.

در تنگه باب المندب که نیروهای یمنی در تاریخ ۲۰ ژوئیه، محاصره دریایی عربستان را اعلام کردند، دیتاهای کپلر نشان‌دهنده عبور ۴۹ کشتی حامل کالا در طول آخر هفته بود، که نسبت به ۵۵ مورد در هفته پیش کاهش یافته است. هیچ محموله نفتی قابل ردیابی از عربستان سعودی گزارش نشده است.

تحلیلگران بانک آی‌ان‌جی در تحلیلی اشاره کردند که قیمت‌ها تحت تأثیر حملات به نفتکش‌ها در تنگه هرمز، که نگرانی‌های مربوط به اختلال در عرضه منطقه‌ای را به وجود آورده و پیچیدگی‌هایی در چشم‌انداز توافق بین آمریکا و ایران ایجاد کرده، قرار گرفته‌اند.

این نگرانی‌ها به‌طور قابل توجهی پیش‌بینی‌های مربوط به تقاضای جهانی نفت از سوی نهادهای بزرگ صنعتی، که هفته گذشته منتشر شد، تحت تأثیر قرار داده است. هم سازمان اوپک و هم آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش‌بینی خود را درباره رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۶ کاهش دادند.

به گزارش اینوستینگ، در عرصه دیگر، تحلیلگران گروه بانکی ای‌ان‌زد اظهار داشتند که محصولات نفتی پالایش شده بیشتر از بازار کلی نفت خام تحت تأثیر این درگیری قرار گرفته‌اند. آن‌ها تأکید کردند که به‌ویژه دیزل به عنوان کم‌عرضه‌ترین بخش از محصولات نفتی، با چالش‌هایی روبرو شده و عرضه آن به دلیل ترکیبی از اختلالات در عرضه، تعطیلی پالایشگاه‌ها و محدودیت‌های حمل و نقل کاهش یافته است.

این تحلیلگران اشاره کردند که اختلالات در پالایشگاه‌ها در سراسر خلیج فارس، تأثیر مستقیمی بر تولید و صادرات دیزل گذاشته است، در حالی که تقاضای جهانی برای این سوخت همچنان پایدار و قوی باقی مانده است. آن‌ها همچنین بیان کردند که این وضعیت با استمرار درگیری‌ها بین روسیه و اوکراین، در نتیجه حمله کی‌یف به زیرساخت‌های نفتی مسکو، تشدید شده است و چنین روندی ممکن است به کمبود بیشتر عرضه در ماه‌های آینده اشاره کند.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.