کد خبر 676736
۱۴۰۵/۰۵/۲۸ ۲۲:۳۰

ترامپ از دیدار دوباره با رهبر کره شمالی خبر داد

ساعت ۲۴- دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که اواخر سال جاری میلادی با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، دیدار خواهد کرد. این اظهارات چند روز پس از تصمیم ترامپ برای کاهش رزمایش‌های نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی مطرح شد.
ترامپ کره شمالی

ترامپ همچنین ادعای قابل توجهی درباره توان هسته‌ای کره شمالی مطرح کرد و گفت پیونگ‌یانگ اکنون «۵۷ سلاح هسته‌ای بسیار قدرتمند» در اختیار دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره ارتباط اخیر خود با رهبر کره شمالی گفت که رابطه خوبی با کیم جونگ اون دارد، اما حاضر نشد درباره اینکه آیا آنها در حال تبادل نامه هستند یا نه، توضیحی ارائه کند.

ترامپ گفت: «من با او رابطه بسیار خوبی دارم و این چیز خوبی است، نه بد. او ۵۷ سلاح هسته‌ای بسیار قدرتمند دارد. هرگز نباید اجازه داده می‌شد چنین اتفاقی بیفتد.»

او افزود: «اگر من رئیس‌جمهور بودم، اجازه نمی‌دادم چنین اتفاقی بیفتد. اما او این سلاح‌ها را در اختیار دارد.»

ترامپ همچنین درباره کیم جونگ اون گفت: «من او را خیلی خوب می‌شناسم و او مشکلی نخواهد داشت. تا زمانی که یک رئیس‌جمهور عاقل داشته باشیم، اوضاع خوب خواهد بود.»

ترامپ جزئیات بیشتری درباره زمان یا محل دیدار احتمالی خود با کیم ارائه نکرد. این دیدار در صورت انجام، نخستین ملاقات دو رهبر از زمان نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ خواهد بود.

اظهارات ترامپ چند روز پس از آن مطرح شد که او اعلام کرد به نیروهای آمریکایی دستور داده است رزمایش‌های نظامی مشترک «پرهزینه» با کره جنوبی را کاهش دهند. ترامپ گفته بود این رزمایش‌ها پیامی «نامناسب و خصمانه» به پیونگ‌یانگ ارسال می‌کنند.

او در شبکه اجتماعی تروث سوشال نیز کره شمالی را کشوری توصیف کرد که در دوران ریاست‌جمهوری او «تهدیدکننده نبوده و رفتار محترمانه‌ای داشته است.»

نگرانی درباره برنامه هسته‌ای کره شمالی

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در ماه آوریل گفته بود کره شمالی افزایش بسیار جدی در توانایی تولید سلاح‌های هسته‌ای خود نشان داده است.

گروسی در سئول گفت برنامه هسته‌ای کره شمالی احتمالاً شامل چند ده کلاهک هسته‌ای است.

او همچنین از افزایش سریع فعالیت رآکتور پنج مگاواتی یونگ‌بیون و افزایش فعالیت در واحد بازفرآوری آن خبر داد و گفت فعال شدن تأسیسات دیگر نیز مشاهده شده است.

گروسی تأکید کرد این تحولات نشان‌دهنده افزایش قابل توجه توانمندی‌های هسته‌ای کره شمالی است.

رسانه‌های دولتی کره شمالی نیز در ماه ژوئیه گزارش دادند که پیونگ‌یانگ قصد دارد نیروی هسته‌ای خود را از نظر کیفی و کمی تقویت کند.

کیم جونگ اون نیز بر ضرورت داشتن یک نیروی نظامی قدرتمند برای تضمین «صلح واقعی» تأکید کرده است.

کره شمالی از سال ۲۰۰۶ تاکنون شش آزمایش تأییدشده هسته‌ای انجام داده است.

منبع : یورونیوز 

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.