کد خبر 677710
۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۱۱:۰۸

ولی نصر: افزایش فشار اقتصادی بدون ارائه پیشنهاد توافق، بی‌نتیجه خواهد بود

ساعت 24 - استاد دانشگاه جان هاپکینز اشاره کرد: چالش اساسی ناشی از تهدید ترامپ در مورد تشدید فشارهای اقتصادی این است که در حال حاضر هیچ گزینه توافقی معقول برای ایران وجود ندارد.
ولی نصر: فشار اقتصادی بیشتر، بدون پیشنهاد توافق، نتیجه‌ای ندارد

ولی نصر، پژوهشگر و استاد دانشگاه جانز هاپکینز و کارشناس مسائل ایران، بر این باور است که تهدیدات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به منظور افزایش فشار اقتصادی بر ایران، در شرایطی بیان می‌شود که تهران آن را گزینه‌ای پذیرفتنی برای خاتمه دادن به تنش‌ها نمی‌داند.

بر اساس گزارش فرارو به نقل از Philadelphia Inquirer، نصر در تحلیل وضعیت کنونی تأکید کرده که افزایش فشار اقتصادی به طور حتم ایران را به پذیرش خواسته‌های واشنگتن سوق نمی‌دهد و حتی ممکن است منجر به شدت گرفتن درگیری‌ها گردد. این روزنامه اشاره می‌کند که با وجود چالش‌های اقتصادی جدی، ایران هنوز در آستانه فروپاشی اقتصادی نیست و به همین دلیل ممکن است با افزایش فشار، اقدامات خود را تشدید کند.

نصر در تشریح محاسبات تهران بیان کرده است که نگرانی اصلی از تهدید ترامپ برای تشدید فشار اقتصادی این است که در حال حاضر «توافقی منطقی» برای ایران وجود ندارد.

طبق این تحلیل، ایران با دو گزینه روبروست؛ یا باید امتیازات آمریکا را بپذیرد و به توافقی تن دهد که در نظر تهران به معنای اعطای امتیازات سنگین به واشنگتن است، یا به ادامه تقابل و تحمل هزینه‌های اقتصادی و نظامی آن ادامه دهد.

نصر پیش‌تر در مصاحبه‌ای با شبکه CNN اعلام کرده بود که موضوع تنگه هرمز و رویارویی با آمریکا برای ایران به مساله‌ای «وجودی» تبدیل شده است. به گفته وی، مقامات ایرانی مصمم هستند که باوجود تمامی سختی‌ها و فشارها، در این مرحله تسلیم نشوند؛ زیرا تسلیم شدن به معنای پذیرش کامل خواسته‌های آمریکا تلقی می‌شود.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.