کد خبر 679318
۱۴۰۵/۰۶/۰۱ ۱۰:۳۵

چه ماجرایی برای ۲۰۰۰ تن مرغ تاریخ انقضا گذشته در تهران رخ داد؟/ مصرف گوشت بوفالو در منازل مجاز است

ساعت 24 - مدیرکل دامپزشکی استان تهران با اشاره به کشف نزدیک به ۳۰۰۰ تن مرغ که به پایان تاریخ مصرف خود نزدیک بودند، بیان کرد: پس از ارائه هشدارها و اقدامات پیگیری، بخشی از این محموله در زمان تعیین‌شده مورد استفاده قرار گرفت و حدود ۲۰۰۰ تن باقی‌مانده پس از انقضای تاریخ مصرف، از دسترس بازار خانوار خارج شده و طبق قوانین دامپزشکی به شیوه‌ای صحیح مدیریت شد.
ماجرای ۲۰۰۰ تن مرغ تاریخ گذشته در تهران چه بود؟/ مصرف خانگی گوشت بوفالو مجاز است

بر اساس گزارش ایسنا، احمد شریعتی، مدیرکل دامپزشکی استان تهران، در نشست خبری سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بیان کرد: در برخی شرایط امکان دارد فرآورده‌های خام دامی انبارشده به دلایل متفاوت، تا پایان مهلت مصرف خود به‌کار نروند. برای نظارت و تعیین تکلیف اینگونه محموله‌ها، سازمان دامپزشکی رویه‌ها و دستورالعمل‌های خاصی را در نظر گرفته است.

وی اضافه کرد: بازرسان دامپزشکی معمولاً دو ماه قبل از پایان تاریخ مصرف، هشدارهای لازم را به صاحبان محموله‌ها، چه در بخش دولتی و چه خصوصی، اعلام می‌کنند. در سال جاری، حدود ۳۰۰۰ تن مرغ که به نزدیک تاریخ مصرف خود رسیده بودند، در سردخانه‌های استان تهران شناسایی شد که بخشی از آن با پیگیری‌های انجام‌شده، در مهلت مقرر به مصرف رسید، اما تاریخ مصرف باقی‌مانده حدود ۲۰۰۰ تن به اتمام رسید.

حدود ۳۰۰۰ تن مرغ نزدیک به تاریخی که باید استفاده می‌شد، شناسایی شد. تمامی محموله‌های باقی مانده از سردخانه‌ها جمع‌آوری و آزمایش‌های لازم بر روی آن‌ها اجرا شد. عمده این محموله‌ها هیچ مشکلی بهداشتی جدی نداشتند، ولی به سبب پایان تاریخ مصرفشان، اجازه ورود به بازار خرده‌فروشی و مصرف خانوار را نداشتند و بر اساس مقررات، برای استفاده صنعتی مجاز تعیین تکلیف گردیدند.تعیین تکلیف محموله‌ها پس از انجام آزمایش‌های بهداشتی

شریعتی ادامه داد: تمامی محموله‌های باقی‌مانده از سردخانه‌ها جمع‌آوری و آزمایش‌های ضروری روی آن‌ها انجام گردید. اکثر این محموله‌ها دارای مشکل بهداشتی خاصی نبودند، اما به‌علت انقضای تاریخ مصرف، مجاز به عرضه در بازار خرده‌فروشی و مصرف خانوار نبودند و لذا مطابق ضوابط برای مصارف صنعتی تعیین تکلیف شدند.

وی توضیح داد: محموله‌هایی که بر اساس نتیجه آزمایش‌ها قادر به مصرف انسانی نیستند، پس از طی یک فرایند حرارتی به پودر گوشت تبدیل خواهند شد. برای آن دسته از محموله‌هایی که فاقد مشکل بهداشتی بودند، نحوه استفاده بر اساس دستورات و طبقه‌بندی‌های سازمان دامپزشکی تعیین می‌شود.

هیچ‌گونه شکایتی درباره عرضه مرغ تاریخ‌گذشته دریافت نکرده‌ایم

مدیرکل دامپزشکی استان تهران تأکید کرد: هیچ‌یک از این محموله‌ها به بازار مصرف خانوار وارد نشده‌اند و حتی یک شکایت در خصوص خرید مرغ تاریخ‌گذشته از فروشگاه‌های استان تهران ثبت نشده است.

شریعتی با بیان اینکه سلامت مردم برای دامپزشکی یک خط قرمز است، تأکید کرد: مرجع تشخیص سلامت این محصولات، سازمان دامپزشکی و دیگر دستگاه‌های تخصصی مرتبط خواهند بود. هر محموله‌ای که بر اساس نظر کارشناسان باید از چرخه مصرف خارج شود، بدون هیچ‌گونه اغماضی تعیین تکلیف خواهد شد.

وی به فعالیّت ۳۷ سردخانه تحت نظارت دامپزشکی در استان تهران اشاره کرد و افزود: پایش مداوم انواع فرآورده‌های خام دامی، شامل گوشت، مرغ، بلدرچین، ماهی و میگو، به‌صورت مداوم انجام می‌شود و برخورد با محموله‌های منقضی‌شده بخشی از اقدامات نظارتی روتین دامپزشکی است.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران خواستار پیشرفت در اطلاع‌رسانی دقیق در زمینه‌های بهداشتی و غذایی شد و گفت: انتشار اطلاعات نادرست یا ناقص می‌تواند سبب ایجاد نگرانی در خانواده‌ها شود؛ در حالی که نظارت بر سلامت محصولات و جلوگیری از ورود فرآورده‌های غیرمجاز به بازار با جدیت پیگیری می‌شود.

مصرف خانگی گوشت بوفالو با ذکر مشخصات آن مجاز است

شریعتی در بخش دیگری از این نشست، پیرامون عرضه گوشت بوفالو اظهار داشت: این نوع گوشت از کشور هند وارد می‌شود و فرایند کشتار آن در محل تحت نظارت‌های اسلامی و بهداشتی صورت می‌گیرد. تا سال قبل، گوشت بوفالو بیشتر در مصارف صنعتی مانند تولید سوسیس، کالباس و دیگر فرآورده‌های گوشتی کاربرد داشت، اما اکنون سازمان دامپزشکی آن را برای مصرف خانگی نیز مجاز اعلام کرده است.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران تأکید کرد: هیچ واحدی اجازه ندارد گوشت بوفالو را به‌عنوان گوشت گاو به خریداران ارائه کند. نوع گوشت باید به‌روشنی بر روی برچسب محصول مشخص شود و محصول نیز باید تأییدیه سازمان دامپزشکی، مهر بهداشتی و تاریخ تولید و انقضای معتبر داشته باشد. در صورت رعایت این الزامات، مصرف گوشت بوفالو برای خانوار روا خواهد بود. گوشت‌های وارداتی عمدتاً به‌صورت منجمد و بسته‌بندی‌شده عرضه می‌شوند و در صورتی که گوشت حاصل از کشتار داخلی هم عرضه شود، واحدهای قصابی موظف‌اند نوع آن را به مشتریان اعلام کنند.

شریعتی گفت: هدف نهادهای متولی، افزایش تنوع و وفور در بازار است تا مصرف‌کنندگان بتوانند بر اساس سلیقه و نیاز خود، محصول مورد نظر را با آگاهی کامل انتخاب نمایند.

ادامه دارد

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.