کد خبر 682147
۱۴۰۵/۰۶/۰۴ ۱۰:۵۴

ربات انسان‌نمای چینی بار دیگر موفق به شکستن رکورد یوسین بولت شد

ساعت 24 - بهبود چشمگیر قابلیت‌های حرکتی ربات‌ها، از جمله مهم‌ترین و شگفت‌انگیزترین رویدادهای دوره دوم مسابقات جهانی ربات‌های انسان‌نما در پکن به شمار می‌آید.
ربات انسان‌نمای چینی دوباره رکورد یوسین بولت را شکست

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس اطلاعات ارائه‌شده توسط دیجیاتو، ربات انسان‌نمای تیانگونگ اولترا (Tiangong Ultra) در رقابت‌های جهانی ربات‌های انسان‌نما که در پکن برگزار شد، موفق به طی کردن مسافت ۱۰۰ متر در مدت‌زمان ۸.۸۶ ثانیه گردید. این موفقیت، رکورد قبلی این ربات که ۹.۳۹ ثانیه در روز افتتاحیه مسابقات ثبت شده بود، به طرز چشمگیری بهبود بخشید. همچنین زمانی که توسط این ربات به ثبت رسید، بیش از ۰.۷ ثانیه سریع‌تر از رکورد جهانی ۹.۵۸ ثانیه‌ای مردان است که در سال ۲۰۰۹ به نام یوسین بولت، دونده جامائیکایی، ثبت شده است.

ربات تیانگونگ اولترا توسط «مرکز نوآوری ربات‌های انسان‌نما در پکن» طراحی و توسعه یافته و این رکورد را در مرحله نیمه‌نهایی در بخش ربات‌های بزرگ‌جثه به ثبت رسانده است. پیشرفت قابل‌توجه در مهارت‌های حرکتی ربات‌ها، به عنوان یکی از جنبه‌های جذاب دومین دوره این رویداد در پکن به شمار می‌آید؛ جایی که بیش از ۲۰۰۰ ربات از ۶۶۶ تیم در ۵۱ رشته ورزشی و مهارتی مختلف، از جمله فوتبال، رقص و مسابقات انجام وظایف صنعتی به رقابت پرداخته‌اند.

این دستاورد در مقایسه با عملکرد سال گذشته بسیار چشمگیر است؛ ربات تیانگونگ در نخستین دوره این مسابقات در زمان ۲۱.۵۰ ثانیه به مقام اول دوی ۱۰۰ متر دست یافته بود. همچنین این ربات پیش‌تر توانسته بود در نخستین نیمه‌ماراتن ربات‌های انسان‌نما در پکن با زمان ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه برنده شود.

«لی هوی»، یک مهندس ۲۶ ساله از تیم تنیس روی میز دانشگاه فودان، در مورد این مسابقه اظهار نظر می‌کند: «خواندن اخبار مبنی بر اینکه رباتی با موتور قادر است سریع‌تر از انسان بدود، موضوعی جداگانه است؛ اما تماشای آنکه چگونه این ربات به‌سرعت از کنارتان عبور می‌کند در حین تمرین، تجربه‌ای کاملاً متفاوت و شگرف است و نشان‌دهنده این است که این موفقیت تا چه اندازه فوق‌العاده‌ است.»

ربات انسان‌نمای چینی دوباره رکورد یوسین بولت را شکست

رکوردشکنی‌های پی‌درپی ربات انسان‌نمای تیانگونگ و حواشی مربوط به مسابقه

ربات تیانگونگ رکورد زیر ۹ ثانیه‌ای خود را با برخورد به تشکی که در انتهای خط پایان برای کنترل ربات‌های پرسرعت قرار داده شده بود، ثبت کرد. پس از این تصادف شدید، قسمت بالاتنه ربات دچار آسیب و آتش‌سوزی جزئی شد. همچنین در مسابقه دیگر مرحله نیمه‌نهایی، یکی از ربات‌های شرکت‌کننده در وسط مسیر از هم پاشید.

این رکوردشکنی پس از پیروزی در روز افتتاحیه تیانگونگ در روز شنبه به وقوع پیوست؛ جایی که این ربات با وجود اینکه در ابتدا از ربات Lightning متعلق به شرکت آنر عقب افتاده بود، در نزدیکی خط پایان موفق به پیشی گرفتن از آن شد. لایتنینگ موفق به ثبت زمان ۹.۴۷ ثانیه شد که از رکورد بولت نیز بهتر بود و شرکت آنر قبلاً نیز زمان‌هایی سریع‌تر از ۹.۳۲ ثانیه ثبت کرده بود.

به گفته مرکز نوآوری ربات‌های انسان‌نمای پکن، تا به‌امروز ربات‌های تیانگونگ موفق به شکستن چهار رکورد جهانی در رشته‌های مختلف شده‌اند. این رکوردها شامل دوی ۱۰۰ متر، دوی ۴۰۰ متر با زمان ۳۸.۱۵ ثانیه، دوی ۱٬۵۰۰ متر با زمان ۲ دقیقه و ۲۱.۶۴ ثانیه و پرش ارتفاع به میزان ۲.۸۸ متر هستند.

۲۲۷۲۲۷

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.