کد خبر 686780
۱۴۰۵/۰۶/۰۹ ۱۶:۰۸

وزیر بهداشت: محور اصلی بهداشت، تعامل مستقیم با مردم است

ساعت 24 - خراسان رضوی (ایسنا) - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که در حال حاضر بیماری‌های مسری چالش اصلی ما نیستند، تصریح کرد: موضوع جمعیت در کشور از مشکلات حائز اهمیت به شمار می‌رود و تمامی مسائل تأثیرگذار بر سلامت نیز در این زمینه مطرح می‌گردند. تعامل مستقیم با مردم به عنوان محور اصلی بهداشت از اهمیت بالایی برخوردار است.
وزیر بهداشت: خط مقدم بهداشت، چهره به چهره مواجه شدن با مردم است

محمدرضا ظفرقندی در تاریخ ۹ شهریورماه و در مراسم تقدیر از بهورزان، مربیان بهورزی و مراقبین سلامت نمونه که در سالن رحیم‌زاده دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید، بیان کرد: بهداشت و سلامت به ویژه نقش بهورزان و مراقبین، به عنوان آغازین گام‌های ما، از اینجا شکل می‌گیرد و در ادامه مسیر خود به سطوح دیگر گسترش خواهد یافت. خداوند به پیامبرش تأکید می‌کند که اگر با مردم خشن باشی، آنان از تو دور خواهند شد. هر حکومتی که به بقای خود می‌اندیشد، باید با مردم خود به نرمی و مهربانی رفتار کند.

وی ادامه داد: به عقیده من، یکی از اساس‌های مشاوره در عرصه سلامت، مراقبین سلامت ما هستند. برای دوام و تداوم، ما دو درس اساسی را باید بیاموزیم؛ نخست آنکه تمام ارکان باید به یکدیگر محبت و مهربانی داشته باشند. پیامبر به حضرت علی دستور داد تا برای آشنا ساختن مردم یمن با اسلام، با آن‌ها به سادگی برخورد کند و در کار سخت‌گیری نکند. به نظر من این، کلید بقای هر جامعه‌ای است و اگر کسی این حقیقت را درک کند، دوام آورده و رشد خواهد کرد، وگرنه اساس بقای او از میان خواهد رفت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین اظهار داشت: کلید دوم در رمز بقای ما به بهورزان مرتبط می‌شود. در مواقعی که حوزه سلامت به رفع بحران‌های مرتبط با بیماری‌های واگیر نیازمند بود، این امر به درستی و به خوبی تحقق یافت. امروز در مجامع جهانی و سخنرانی‌ها وقتی از حوزه سلامت سخن می‌رانیم، حتماً بر این نکته تأکید می‌کنیم که در سخت‌ترین شرایط جنگ تحمیلی اخیر، هرگز روند واکسیناسیون کودکان و مراقبت از مادران خود را عقب نینداختیم. این صد درصد نیاز نظام سلامت ماست. رمز بقای ما این است که باید مطابق با نیازها عمل کنیم. این نیازها به مرور زمان تغییر می‌یابند و هنر بقا در توانایی تطبیق خود با این تغییرات است.

وزیر بهداشت همچنین اعلام کرد که امروز مشکل ما تنها بیماری‌های واگیردار نیست، بلکه آنچه که امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، شامل فشارخون، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی است. وجود مشکلات جمعیتی در کشور و تمام مسائلی که بر سلامت تأثیرگذار است، مهم به حساب می‌آید. اگر بنده می‌خواهم خدمات مؤثر ارائه شود، لازم است بپرسم نقش بهورز در زمینه مدیریت فشارخون، دیابت و سواد سلامت چیست؟ چرا وقتی می‌توانیم با آموزش ساده از بروز سرطان شایع در بانوان، یعنی سرطان پستان، پیشگیری کنیم، این کار را انجام ندهیم؟ در خانواده‌های روستایی، مادر نقش محوری و تعیین‌کننده‌ای دارد.

او در ادامه گفت: خط مقدم بهداشت، در واقع رویارویی چهره به چهره با مردم است که اهمیت زیادی دارد. نظام سلامت به شما بهورزان اعلام می‌کند که بیش از هر زمان دیگری به شما نیاز دارد و امید به آینده آن به شما وابسته است.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.