کوشنر در نقد طرح جنجالی اینفانتینو؛ نباید به این پروژه ورود میکردیم!
جاش کوشنر، یکی از شرکای سرمایهگذاری در فیفا، ابراز پشیمانی کرد از همکاری با طرح شکستخورده جانی اینفانتینو در ارتباط با واگذاری تجاری جام جهانی؛ طرحی که باعث ایجاد تنش عمیق در فوتبال جهانی شد و او را به مجادلات حقوقی کشاند. کوشنر در نخستین واکنش خود به وضعیت کنونی در فیفا، تصریح کرد: «ما قادر به درک درست از روابط سیاسی حاکم بر فوتبال جهانی نبودیم.»
او در گفتوگویی که روز دوشنبه با «آکسیوس» داشت، گفت: «اگر از قبل میدانستیم این ماجرا به چه شکلی پیش خواهد رفت، هرگز در آن شرکت نمیکردیم.»
کوشنر و شرکت سرمایهگذاری او، «ترایو کپیتال»، در هفته گذشته به دلیل یک اقدام قانونی از سوی یوفا، نهاد حاکم بر فوتبال اروپا، تحت فشار قرار گرفتند. یوفا با ارائه یک دادخواست در دادگاهی در منهتن، درخواست دسترسی به مدارکی کرد که ممکن است در یک شکایت کیفری علیه اینفانتینو بابت سوءمدیریت مالی در سوئیس مورد بهرهبرداری قرار گیرد. با این حال، در متن دادخواست یوفا تصریح شده است که ترایو و کوشنر، بهعنوان متهمان احتمالی در یک پرونده حقوقی قابل تصور، مطرح نیستند.
طرح اینفانتینو که در اواخر ماه جولای منتشر شد، شامل برنامهای بود که بر اساس آن، ترایو و کوشنر به عنوان سرمایهگذاران اصلی، مبلغ ۴.۲ میلیارد دلار به فیفا پرداخت میکردند و در مقابل، ۲۰ درصد از سهام یکی از شرکتهای زیرمجموعه این سازمان را دریافت میکردند؛ شرکتی که قرار بود مسئولیت مدیریت رویدادهای تجاری فوتبال، از جمله جام جهانی را بر عهده داشته باشد.
این اقدام با واکنش تند مقامات فوتبال جهانی روبرو شد و در دهمین سال ریاست اینفانتینو بر فیفا، سومین شکاف عمیق میان او و یوفا را رقم زد.
مقامات فوتبال اروپا در سال ۲۰۱۸ نیز برنامه جنجالی اینفانتینو برای اجرای پروژهای ۲۵ میلیارد دلاری با همکاری سافتبانک ژاپن و آغاز رقابتهای جدید را لغو کرده بودند. بهعلاوه، آنها در سال ۲۰۲۱ با تلاش نافرجام او برای برگزاری جام جهانی مردان هر دو سال یکبار، به جای هر چهار سال، به شدت مخالفت کردند.
کوشنر در بیانیهای که برای «آکسیوس» ارسال کرده، اظهار داشت: «هدف اصلی این پروژه، هدایت منابع مالی و سرمایه بهصورت عادلانه میان تمامی ۲۱۱ کشور عضو فیفا بود؛ به گونهای که سهم بیشتری از سرمایهگذاریها به کشورهای کمتر توسعهیافته اختصاص یابد تا استعدادهای محلی شکوفا شوند، فوتبال پایه حمایت شود، تجربه هواداران بهبود یابد و در نهایت فوتبال در سطح جهانی رشد کند.»
این سرمایهگذار اهل نیویورک که هماکنون در پروژه خرید ۱۲.۵ میلیارد دلاری لسآنجلس لیکرز نیز درگیر است، افزود: «ترایو سابقهای درخشان در همکاری با تمامی ذینفعان دارد.»
بیشتر بخوانید: واکاوی یک سوال میلیون دلاری؛ آیا رأی عدم اعتماد میتواند اینفانتینو را از ریاست فیفا برکنار کند؟