کد خبر 690344
۱۴۰۵/۰۶/۱۴ ۰۷:۵۹

نقشه ترامپ برای خاورمیانه پس از جنگ؛ ائتلاف‌سازی علیه ایران روی میز واشنگتن

ساعت 24 - دولت دونالد ترامپ در حال تدوین راهبردی جدید برای خاورمیانه پس از جنگ است؛ طرحی که به‌گفته منابع آمریکایی، با هدف مهار ایران، ایجاد یک ائتلاف منطقه‌ای جدید و گسترش روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی دنبال می‌شود.
نقشه ترامپ برای خاورمیانه پس از جنگ؛ ائتلاف‌سازی علیه ایران روی میز واشنگتن

به گزارش ایلنا، دولت دونالد ترامپ در حال تدوین راهبردی جدید برای خاورمیانه در دوره پس از جنگ است؛ طرحی که به‌ادعای منابع آمریکایی، مهار ایران از طریق ایجاد یک ائتلاف منطقه‌ای گسترده‌تر را دنبال می‌کند.

«آکسیوس» نوشت: این طرح هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و قرار است چارچوب سیاست آمریکا در خاورمیانه پس از جنگ با ایران و در دو سال پایانی دوره ریاست‌جمهوری ترامپ را مشخص کند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های ارشد سیاسی دولت ترامپ به همراه تیم‌های کارشناسی چندین نهاد دولتی آمریکا روی این طرح کار می‌کنند. ترامپ نیز طی هفته‌های اخیر در دو نشست با مشاوران ارشد خود این ابتکار را بررسی کرده و در گفت‌وگوهای خصوصی از تلاش برای اجرای «چیزی بسیار بزرگ‌تر» در خاورمیانه پس از پایان جنگ با ایران سخن گفته است.

آکسیوس می‌افزاید راهبرد در حال تدوین واشنگتن احتمالا بر سه محور اصلی متمرکز خواهد بود:

  • ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران؛ دولت ترامپ در حال بررسی سازوکارهای امنیتی مشترک میان متحدان آمریکا در منطقه است و ممکن است واشنگتن نقش ضامن این ائتلاف را بر عهده بگیرد.
  • مدیریت پیامدهای تحولات پس از ۷ اکتبر؛ این محور می‌تواند شامل پیشبرد مرحله بعدی طرح ترامپ درباره غزه، دستیابی به توافق امنیتی میان رژیم صهیونیستی و سوریه و اجرای توافق موجود میان اسرائیل و لبنان باشد.
  • گسترش روند عادی‌سازی روابط؛ دولت آمریکا همچنین به‌دنبال گسترش «توافق‌های ابراهیم» و دستیابی به توافق عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی است.

بر اساس این گزارش، دولت ترامپ امیدوار است دولت آینده رژیم صهیونیستی که پس از انتخابات ۲۷ اکتبر روی کار خواهد آمد، آمادگی و توانایی همکاری با این راهبرد را داشته باشد. با این حال، برخی مقام‌های آمریکایی معتقدند ترامپ فارغ از نتیجه انتخابات، این طرح را دنبال خواهد کرد؛ حتی اگر انتخابات اسرائیل به بن‌بست سیاسی منجر شود.

آکسیوس تأکید کرده است که نهایی شدن این راهبرد دست‌کم چند هفته دیگر زمان خواهد برد. یکی از منابع مطلع نیز روند تدوین آن را همچنان در حال شکل‌گیری توصیف کرده و گفته است ایده کلی هنوز «به پختگی نرسیده» است.

به‌گفته این منبع، هدف اصلی دولت ترامپ پیوند دادن چندین پرونده مهم منطقه‌ای و شکل‌دهی به یک صف‌بندی جدید در خاورمیانه پس از جنگ است؛ هرچند هنوز مشخص نیست همه متحدان آمریکا در منطقه از چنین ابتکاری حمایت کنند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.