کد خبر 690612
۱۴۰۵/۰۶/۱۴ ۱۱:۲۸

جنجال پنالتی امباپه در دیدار برابر بتیس؛ دلیل عدم تکرار ضربه رئال مادرید چه بود؟

ساعت 24 - کمیته داوران اسپانیا اظهار داشته که قضاوت داور و سیستم VAR مبنی بر عدم تکرار پنالتی که آلوارو وایس از کیلیان امباپه مهار کرد، صحیح بوده و وقوع هیچ تخلفی از جانب مارک بارترا در این صحنه صورت نگرفته است.
جنجال پنالتی امباپه در دیدار مقابل بتیس؛ چرا ضربه رئال مادرید تکرار نشد؟

لیگ اسپانیا در فصل ۲۷-۲۰۲۶، به‌زودی در دقایق پایانی مسابقه بین رئال بتیس و رئال مادرید به یکی از بزرگ‌ترین جنجال‌های داوری خود برخورد کرد. برای درک صحیح تصمیم referee، بررسی دقیق قوانین مربوط به ورود پیش از موعد بازیکنان به محوطه جریمه در زمان ضربه پنالتی ضروری است.

این حادثه در دقیقه ۹۳ رخ داد، زمانی که ناتان روی وینیسیوس جونیور خطای پنالتی انجام داد و هیچ شکی در مورد اعلام ضربه پنالتی وجود نداشت. جنجال چند لحظه بعد به وقوع پیوست؛ زمانی که وایس موفق به مهار ضربه پنالتی امباپه شد و بارترا مانع از تلاش مهاجم رئال برای استفاده از توپ برگشتی گردید.

تصاویر بازپخش نشان می‌داد که مدافع بتیس در حال ورود به محوطه جریمه است، اما در حین دویدن، در لحظه نواخته شدن ضربه، در حالت پرش قرار داشت و هیچ‌یک از پاهایش بر روی زمین نبود. بنابراین این سؤال مطرح شد که آیا این عمل، ورود زودهنگام به محوطه جریمه محسوب می‌شود یا نه.

پاسخ VAR منفی بود و کمیته داوران اسپانیا (CTA) نیز تایید کرد که تصمیم به عدم تکرار پنالتی از نظر آنها درست بوده است.

در بخش مربوط به “ورود زودهنگام” در قوانین گفته شده است: «بازیکن زمانی وارد محوطه جریمه محسوب می‌شود که هنگام اجرای ضربه پنالتی، یکی یا هر دو پای او درون محوطه جریمه یا روی خط آن (شامل نیم‌دایره) قرار داشته باشد. در بررسی احتمال ورود زودهنگام، امتداد بدن بازیکنان مدنظر قرار نمی‌گیرد.»

با این حال، در توضیح دیگری که زیر یکی از تصاویر کتاب قانون درج شده، درباره بازیکنانی که قبل از ضربه پنالتی به هوا می‌پرند، توضیح بیشتری ارائه شده است: «اگر یک مدافع پیش از اجرای ضربه پنالتی به هوا بپرد و به محوطه جریمه ورود کند، تصویر موقعیت او بر روی زمین ملاک قرار می‌گیرد و اگر این تصویر در داخل محوطه باشد، آن بازیکن داخل محوطه محسوب می‌شود و اگر در جریان بازی به‌طور فعال دخالت کند، مشمول جریمه قرار خواهد گرفت.»

پنالتی امباپه در دیدار با رئال بتیس

توضیحات CTA در رابطه با این قانون بیان می‌کند که اگر یک بازیکن در حال دویدن به محوطه جریمه وارد شود و در لحظه ضربه هیچ‌یک از پاهایش بر روی زمین نباشد، این حرکت به‌عنوان ورود زودهنگام محسوب نخواهد شد. در مقابل، اگر یک بازیکن به‌طور عمدی با هر دو پا از زمین جدا شود تا به محوطه جریمه ورود کند و قوانین را دور بزند، طبق مقررات جدید، این اقدام تخلف به‌شمار خواهد رفت.

بنابراین از دیدگاه CTA، بارترا مرتکب ورود زودهنگام به محوطه نشده و VAR نیز به‌درستی این صحنه را تحلیل کرده است.

بارترا نیز پس از پایان بازی تأکید کرد که از این قانون آگاهی داشته است. مدافع بتیس افزود: «چند هفته پیش، گایا آن پرش کوچک را انجام داده بود. از یکی از دوستانم که داور است پرسیدم آیا این عمل مجاز است یا نه و او قانون را برایم به‌طور شفاف توضیح داد؛ به این صورت که اگر پاها در هوا باشند، پنالتی نباید تکرار گردد. برای من این نتیجه خوب بود، اما اگر ضربه کمی دیرتر زده می‌شد، من داخل محوطه بودم. این تنها یک جزئیات کوچک است. بسیار خوشحال هستم، زیرا این امتیازات برای ما از اهمیت زیادی برخوردارند.»

همچنین بخوانید: عصبانیت مورینیو بعد از شکست رئال مادرید: ما شایسته برد بودیم، اما شایستگی به شما امتیاز نمی‌دهد!

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.