کد خبر 691225
۱۴۰۵/۰۶/۱۴ ۲۲:۲۶

تحلیل بازی پرحاشیه: نجات عالیشاه از اخراج حتمی!

ساعت 24 - وحید زمانی در خلال مسابقه تراکتور و گل‌گهر سیرجان شب پرچالش و جنجالی را تجربه کرد.
کارشناسی بازی جنجالی: فرار عالیشاه از اخراج قطعی!

براساس گزارش ورزش سه، مسابقه تیم‌های تراکتور و گل‌گهر در هفته ششم لیگ برتر با نتیجه یک بر صفر به نفع تراکتوری‌ها به پایان رسید. این دیدار تحت تأثیر چندین صحنه جنجالی و برخوردهای مشکوک قرار گرفت که قضاوت داور را با چالش مواجه کرد. نخستین صحنه مشکوک در دقیقه ۲ رخ داد؛ جایی که توپ در داخل محوطه جریمه به مدافع گل‌گهر برخورد کرد و با وجود اعتراض شدید تراکتوری‌ها به خطای هند، داور تصمیم به ادامه بازی گرفت.

فقط سه دقیقه پس از این صحنه، علیرضا احسانی‌فر مرتکب خطا بر روی تومیسلاو اشترکالی شد، و در حالی که اعضای تیم میزبان انتظار داشتند که او با کارت قرمز مواجه شود، داور با کارت زرد قناعت کرد. همچنین، تنها ده دقیقه بعد از این مورد، احسانی‌فر دوباره با مهدی حسینی برخورد کرد که منجر به مصدومیت بازیکن تراکتور شد، اما این بار نیز داور هیچ جریمه‌ای برای بازیکن گل‌گهر در نظر نگرفت.

در دقیقه ۲۰ مسابقه، محمد دانشگر در محوطه جریمه به دلیل برخورد با یک مدافع گل‌گهر به زمین افتاد، اما داور مجدداً خطای پنالتی را اعلام نکرد. جنجالی‌ترین صحنه نیز در دقیقه ۴۳ به وقوع پیوست، زمانی که کمک داور اعلام کرنر کرد و بازیکنان گل‌گهر برای اجرای این ضربه به محوطه جریمه حریف رفتند. اما داور تصمیم کمک خود را رد کرده و ضربه دروازه اعلام کرد که ارسال بلند بیرانوند منجر به گل این تیم گردید.

در نیمه دوم مسابقه، امیرحسین حسین‌زاده به دلیل تکل عالیشاه به زمین افتاد و اگر داور کارت زرد را برای عالیشاه صادر می‌کرد، او که پیشتر به دلیل اعتراض کارت گرفته بود، باید از میدان خارج می‌شد. اما این رخداد به وقوع نپیوست و خداداد عزیزی که به این تصمیم معترض بود، با کارت زرد دوم اخراج گردید.

در ادامه نظرات کارشناسان داوری ورزش سه درباره این صحنه‌ها ارائه شده است:


📌 برخورد توپ به مدافع گل‌گهر (دقیقه ۲- مشکوک به پنالتی)

✅ محمدرضا اکبریان: در این موقعیت توپ ابتدا به پای مدافع گل‌گهر و سپس به دست او برخورد کرد، که دست در وضعیت طبیعی و بدون حرکت اضافی قرار داشت. از این رو، تصمیم داور کاملاً درست بوده است.

✅ حسین عسگری: تصویر به وضوح نیست، اما به نظر می‌رسد دست بازیکن در وضعیت غیرطبیعی قرار ندارد، و اگر توپ به دست او برخورد کرده باشد، تخلف هند رخ نداده است مگر اینکه شواهد واضح‌تری موجود باشد.

✅ تورج حق‌وردی: برخورد توپ به دست بازیکن در شرایطی که او در حال دفع توپ است، دیگر جزو تخلفات هند محسوب نمی‌شود.


📌 برخورد احسانی‌فر و اشترکالی (دقیقه ۵- مشکوک به اخراج)

✅ محمدرضا اکبریان: مدافع در لحظه نهایی حرکت خود را کنترل کرده و با توجه به نوع و شدت برخورد، صدور اخطار مناسب است.

✅ حسین عسگری: بازیکن با پا نزدیک می‌شود، اما نحوه برخورد پای او با بازیکن تراکتور به وضوح مشخص نیست. با این حال، به نظر می‌رسد ساق پای او با بازیکن برخورد داشته که سنگین نیست و از این جهت اخطار کافی است. اگر شواهد واضح‌تری وجود داشته باشد، می‌توان ادعای دقیق‌تری داشت.

❌ تورج حق‌وردی: بازیکن آبی به شکلی خشن و با کف استوک به سینه بازیکن قرمز برخورد می‌کند که مصداق خطای شدید محسوب شده و باید او اخراج می‌شد.


📌 برخورد احسانی‌فر و حسینی (دقیقه ۱۴- مشکوک به جریمه شخصی)

✅ محمدرضا اکبریان: دست بازیکن آبی به صورت غیرمستقیم و در وضعیت بی‌تعادل بر روی بازیکن قرمز برخورد کرده و در این صحنه، داور آوانتاژ خوبی داده و جریمه شخصی نمی‌تواند لحاظ شود.

❌ حسین عسگری: این برخورد به وضوح نیاز به حداقل اخطار داشت. همانطور که مشاهده می‌شود بازیکن دچار خونریزی شده که نشان‌دهنده شدت برخورد است. با اینکه آرنج بازیکن برخورد نکرد اما دست او بر روی بازیکن قرمز زخم ایجاد کرده و در نهایت این صحنه حداقل مستحق اخطار بود.

❌ تورج حق‌وردی: بازیکن قرمز نسبت به بازیکن آبی خطا انجام می‌دهد و به دنبال آن، هنگامی که تعادل از بین می‌رود، بازیکن آبی با دست به صورت بازیکن قرمز ضربه می‌زند. این ضربه شدت نداشت، اما باید اخطار به بازیکن داده می‌شد.


📌 برخورد مدافع گل‌گهر و محمد دانشگر (دقیقه ۲۰- مشکوک به پنالتی)

✅ محمدرضا اکبریان: در محوطه جریمه، داور باید با دقت به این نوع برخوردها توجه داشته باشد. در این صحنه بازیکنان در حال کشمکش هستند و هیچ کدام از آنها نمی‌تواند خطای واضحی ارتکاب دهد. به همین دلیل ادامه بازی صحیح به نظر می‌رسد.

❌ حسین عسگری: دو بازیکن قبل از کرنر در حال درگیری هستند و طبق قانون، داور باید از وقوع این قبیل صحنه‌ها جلوگیری کند. با وجود اینکه داور موضع‌گیری مناسبی داشت و صحنه را به خوبی مشاهده کرد، او اقدام لازم را انجام نداد. بعد از ضربه، بازیکن گل‌گهر با دو دست، بازیکن تراکتور را متوقف می‌کند و مشکوک به خطای پنالتی است. مهم است که چرا VAR در این صحنه دخالت نکرده است.

❌ تورج حق‌وردی: با اینکه هر دو بازیکن درگیر بودند، اما بازیکن آبی با گرفتن دست بازیکن قرمز مانع حرکت او می‌شود و داور می‌توانست اعلام پنالتی کند.


📌 گل امیرحسین حسین‌زاده (دقیقه ۴۳- کرنر و ضربه دروازه)

❗️محمدرضا اکبریان: گل به طور قانونی صحیح است، اما یک اصل دیگر در داوری به نام عقل سلیم وجود دارد. وقتی تیمی به دلیل عدم توافق با تصمیم داوری در حال تنظیم ساختار خود برای کرنر است و سپس داور اعلام ضربه دروازه می‌کند، او باید با تأخیر مناسبی بازی را دوباره آغاز کند تا بازی جوانمردانه صورت گیرد. حالات و واکنش‌های بعد از گل نشان می‌دهد که داور می‌توانست در این مورد مدیریت بهتری داشته باشد. مرز بین مدیریت و قاطعیت بسیار حساس است و باید در فوتبال محترم شمرده شود، و تیم‌ها هم باید از قوانین آگاهی داشته و انتظار دارند تا مدیریت در این زمینه از سوی همه ارکان بازی برقرار شود.

❗️حسین عسگری: متأسفانه ناهماهنگی شدید در تیم داوری موجب شد که تمرکز بازیکنان تیم گل‌گهر به هم بریزد. تمام تلاش تدوین‌گر قوانین بر این است که بی‌عدالتی در اجرا مشاهده نشود. عقل سلیم حکم می‌کند که در این وضعیت شروع مجدد بازی ممنوع باشد، ولی داور در اینجا عملی انجام داد که به یک تیم آسیب زد. از منظر منطقی، باید فرصت کافی به بازیکنان داده شود و سپس تصمیم به زمان اضافی می‌توان گرفت. هر چند بازیکنان وظیفه دارند بدون توجه به قضاوت وظیفه‌ای خود را ادامه دهند، اما در شرایطی که گل زده می‌شود و آن را نادرست دانسته‌اند، طبیعی است که چرا باید نسبت به این موضوع اعتراض کنند. این صحنه نشان‌دهنده عدم تسلط تیم داوری بر جریان بازی است و آنها قادر به توجیه این نقص نخواهند بود.

❗️تورج حق‌وردی: با وجود ناهماهنگی در کار داور و کمک داور، باید گفت که نظر نهایی با داور است و نمی‌توان قصور را به گردن داور انداخت زیرا صحنه همچنان برای اظهار نظر در مورد کرنر یا ضربه دروازه واضح نیست.


📌 برخورد عالیشاه و حسین‌زاده (دقیقه ۴۷- مشکوک به جریمه شخصی)

❌ محمدرضا اکبریان: بازیکن به خاطر ارتکاب خطای خطرناک مستحق اخطار می‌باشد، زیرا هیچ شانسی برای بازی با توپ ندارد.

❌ حسین عسگری: این صحنه صد درصد باید اخطار داده می‌شد. بازیکن از پشت به او حمله کرده و با آن رویکرد می‌خواهد تکل بزند، که حداقل جریمه آن اخطار است. مطمئناً زمانی که کسی از پشت تکل بزند، احتمال آسیب بازیکن بالاست چون او آمادگی ندارد.

❌ تورج حق‌وردی: بازیکن آبی هیچ فرصت مناسبی برای کنترل توپ ندارد و با تکلی خشن از پشت هر دو پای بازیکن قرمز را می‌زند و باید اخراج گردد.


📌 اعتراض خداداد عزیزی (دقیقه ۴۷- اخراج)

✅ محمدرضا اکبریان: اخراج خداداد به خاطر اعتراض به تصمیم داور، صحیح و منطقی است.

✅ حسین عسگری: براساس قانون، افرادی که در محوطه فنی هستند مجاز به خروج نیستند و اگر خروج کنند و اعتراض نمایند، حداقل جریمه آنها اخطار خواهد بود.

✅ تورج حق‌وردی: اخراج خداداد با توجه به اعتراض‌های مکرر و دریافت دو کارت زرد در این زمینه، درست بود.

بروزرسانی می‌شود

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.