کد خبر 692182
۱۴۰۵/۰۶/۱۵ ۲۰:۴۲

اعلام زمان واریز کالابرگ شهریور/ تغییرات در مبلغ کالابرگ چه خواهد بود؟/ مبلغ کالابرگ شهریور به چه میزان است؟

ساعت 24 - شارژ کالابرگ شهریور ۱۴۰۵ از امروز، یکشنبه ۱۵ شهریور شروع شده و گروه اول از واجدین شرایط قادرند از اعتبار خود برای خرید کالاهای مشخص بهره‌برداری کنند.
زمان‌بندی واریز کالابرگ شهریور اعلام شد؟/ رقم کالابرگ قرار است چه تغییری کند؟/ مبلغ کالابرگ شهریور چقدر است؟

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کالابرگ در شهریور ماه سال ۱۴۰۵ به مرحله اجرایی رسیده است و بحث افزایش اعتبار این طرح به یکی از موضوعات مهم اقتصادی تبدیل شده است. اعتبار فعلی کالابرگ برای هر فرد یک میلیون تومان تعیین شده، اما مقامات از احتمال تغییر این مبلغ در صورت تأمین منابع مالی و تصمیمات نهایی دولت و مجلس خبر داده‌اند.

به نقل از اقتصادآنلاین، زمان واریز کالابرگ شهریور برای گروه‌های مختلف یکسان نمی‌باشد و اعتبار خانوارها در تعدادی از مراحل شارژ خواهد شد. برنامه‌ریزی نشان می‌دهد که گروه اول اعتبار خود را از ۱۵ شهریور شروع به استفاده می‌کنند، گروه دوم از ۲۵ شهریور و گروه سوم از ۵ مهر امکان بهره‌مندی از اعتبار خود را خواهند داشت. جزئیات مربوط به زمان شارژ کالابرگ شهریور، میزان اعتبار و روش‌های استعلام موجودی در ادامه ذکر شده است.

از چه تاریخی واریز کالابرگ شهریور ۱۴۰۵ آغاز شد؟

واریز کالابرگ شهریور ۱۴۰۵ از روز یکشنبه ۱۵ شهریور آغاز گردیده است. این مرحله به‌صورت همزمان برای تمام مشمولان انجام نخواهد شد و خانوارها بر اساس رقم آخر کد ملی سرپرست خانوار به گروه‌های مختلف تقسیم‌بندی شده‌اند.

در نخستین مرحله، سرپرستان خانوارهایی که آخرین رقم کد ملی‌شان ۰، ۱ یا ۲ است، مشمول شارژ اعتبار خواهند بود. همچنین، تمامی خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و نیروهای مسلح نیز شامل این مرحله می‌شوند.

بنابراین، چنانچه رقم پایانی کد ملی سرپرست خانوار ۰، ۱ یا ۲ باشد، اعتبار کالابرگ شهریور برای آن خانوار در مرحله اول شارژ شده است. خانوارهایی که در مراحل بعدی قرار دارند نیز باید مطابق جدول زمان‌بندی به نوبت خود منتظر بمانند.

چه کسانی از شارژ کالابرگ شهریور بهره‌مند خواهند شد؟

شارژ اعتبار کالابرگ شهریور به‌صورت مرحله‌ای صورت می‌گیرد تا خانوارهای مشمول در زمان‌های مشخص بتوانند از اعتبار خود استفاده کنند. معیار اصلی در زمان‌بندی جدید، رقم پایانی کد ملی سرپرست خانوار است.

بدین ترتیب، سه گروه در نخستین روز اجرای طرح اعتبار خود را دریافت خواهند کرد. گروه اول سرپرستان خانواری هستند که رقم آخر کد ملی آن‌ها ۰، ۱ و ۲ بوده و گروه دوم شامل تمامی خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی می‌شود. در نهایت، گروه سوم نیروهای مسلح خواهند بود.

سایر خانوارهای مشمول در روزهای ۲۵ شهریور و ۵ مهر در نوبت‌های بعدی قرار خواهند گرفت. بنابراین افرادی که در مرحله اول اعتبار دریافت نکرده‌اند، به معنای عدم مشمولیت آن‌ها نیست و می‌بایست آخرین رقم کد ملی خود را با جدول زمان‌بندی مقایسه نمایند.

زمان واریز کالابرگ شهریور بر اساس کد ملی

زمان واریز اعتبار کالابرگ شهریور برای سرپرستان خانوار بر اساس رقم آخر کد ملی مشخص شده است. طبق برنامه اعلام شده، اجرای این طرح به‌صورت مرحله‌ای در سه تاریخ انجام خواهد شد.

تاریخ شارژ رقم آخر کد ملی سرپرست خانوار توضیحات
۱۵ شهریور ۱۴۰۵ ۰، ۱ و ۲ خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و نیروهای مسلح
۲۵ شهریور ۱۴۰۵ ۳، ۴، ۵ و ۶ سایر خانوارهای مشمول
۵ مهر ۱۴۰۵ ۷، ۸ و ۹ سایر خانوارهای مشمول

با توجه به این جدول، اگر رقم آخر کد ملی سرپرست خانوار ۳، ۴، ۵ یا ۶ باشد، زمان شارژ اعتبار آن‌ها در تاریخ ۲۵ شهریور خواهد بود. همچنین خانوارهایی که رقم پایانی کد ملی آن‌ها ۷، ۸ یا ۹ است، در مرحله سوم و تاریخ ۵ مهر مشمول شارژ اعتبار خواهند شد.

در نتیجه، برای اطلاع از زمان واریز کالابرگ شهریور، علاوه بر مشمول بودن خانوار، رقم پایانی کد ملی سرپرست آن نیز نیاز به بررسی دارد.

میزان کالابرگ شهریور چقدر است؟

یکی از پرسش‌های مهم برای مشمولان این است که مبلغ کالابرگ شهریور چقدر است و چه میزان اعتبار به حساب خانوار تخصیص می‌یابد. طبق اطلاعات اعلام شده، اعتبار فعلی کالابرگ شهریور ۱۴۰۵ به ازای هر نفر یک میلیون تومان تعیین شده است.

به این ترتیب، میزان اعتبار خانوار بر اساس تعداد اعضای آن محاسبه می‌شود؛ برای مثال، یک خانوار یک نفره معادل یک میلیون تومان، خانوار دو نفره دو میلیون تومان و خانوار چهار نفره چهار میلیون تومان اعتبار خواهد داشت.

این مبلغ ممکن است در آینده دچار تغییر گردد، زیرا موضوع افزایش اعتبار کالابرگ در دستور کار مسئولان قرار دارد. با این حال، تا روشن شدن تصمیم نهایی در خصوص افزایش مبلغ، رقم فعلی همان یک میلیون تومان به ازای هر نفر باقی خواهد ماند.

بنابراین، لازم به ذکر است که اخبار مربوط به پیشنهاد افزایش اعتبار نباید با مبلغ قطعی کالابرگ اشتباه گرفته شود. افزایش اعتبار مستلزم تصمیم‌گیری‌های نهایی و تأمین منابع مالی است و در حال حاضر مبلغ اعلام شده برای کالابرگ شهریور، یک میلیون تومان برای هر نفر است.

احتمال اضافه شدن به مبلغ کالابرگ شهریور ۱۴۰۵

بحث افزایش مبلغ کالابرگ شهریور ۱۴۰۵ طی روزهای اخیر توجهات زیادی را جلب کرده است. محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور، در اشاره به فشارهای اقتصادی موجود، اعلام کرده که دولت اصلاح و افزایش مبلغ کالابرگ‌ها را در دستور کار خود دارد و این موضوع در هفته‌های آینده نهایی و حل خواهد شد.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در خصوص احتمال افزایش مبلغ واریزی توضیحاتی ارائه داده و اشاره کرده است که اجرای چنین اقدامی منوط به بودجه دولت خواهد بود. در همین راستا، دولت و مجلس بر ضرورت تقویت کمک‌های اعتباری و حمایتی برای کاهش فشار تورم بر معیشت مردم تأکید دارند.

در این میان، حمیدرضا حاجی بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، نیز با اشاره به افزایش رقم کالابرگ، یادآور شده است که مجلس وظیفه خاصی در این زمینه دارد و با توجه به افزایش تورم و وضعیت نامناسب معیشتی مردم، باید رقم کالابرگ افزایش یابد.

با این وجود، هنوز مبلغ کالابرگ به‌عنوان رقم نهایی و قطعی برای تمام مشمولان اعلام نشده است. لذا مبلغ جاری کالابرگ شهریور همان یک میلیون تومان به ازای هر نفر خواهد بود و هرگونه تغییر در این رقم به تصمیمات بعدی دولت و تأمین منابع مالی وابسته خواهد بود.

سناریوهای پیشنهادی برای افزایش اعتبار کالابرگ چیست؟

در ارتباط با افزایش اعتبار کالابرگ، دو سناریو مختلف مطرح شده است. سناریو اول خواهان افزایش حدود ۲۳ درصدی اعتبار است که در صورت اجرایی شدن می‌تواند مبلغ کالابرگ را به یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان برای هر نفر برساند.

سناریو دوم، افزایش اعتبار تا سقف دو میلیون تومان برای هر نفر است. این پیشنهاد از سوی برخی نمایندگان و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح شده است، اما تحقق آن به تأمین منابع مالی جدید بستگی دارد.

به این ترتیب، ارقام یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان و دو میلیون تومان نباید به‌عنوان مبلغ نهایی کالابرگ شهریور تصور گردد. این مبالغ به‌عنوان پیشنهادات و سناریوهای بالقوه مطرح شده و اجرا آن‌ها به تصمیمات نهایی و منابع مالی دولت وابسته است.

همچنین در صورت تصویب افزایش اعتبار، احتمال دارد که این اقدام به‌صورت هدفمند انجام شود، به این معنی که دهک‌های پایین درآمدی در اولویت دریافت افزایش اعتبار قرار خواهند گرفت و دهک‌های بالاتر به‌طور خودکار مشمول افزایش نخواهند شد.

دلایل مطرح شدن احتمال افزایش اعتبار کالابرگ چیست؟

افزایش قیمت کالاهای اساسی و کاهش قدرت خرید خانوارها، موضوع اعتبار کالابرگ را به یکی از مسائل کلیدی سیاست‌های حمایتی تبدیل کرده است. اعتبار فعلی یک میلیون تومان به ازای هر نفر در شرایط افزایش هزینه‌های زندگی، توان مشخصی از هزینه‌های سبد معیشتی خانوار را پوشش می‌دهد.

از سویی، محدودیت منابع مالی دولت از مهم‌ترین موانع افزایش پایدار مبلغ کالابرگ اعلام‌شده است. هر گونه افزایش در اعتبار مستلزم تأمین منابع مالی بوده و به همین دلیل مسئولان بر این موضوع تأکید دارند که میزان افزایش نهایی به وضعیت بودجه دولت مرتبط خواهد بود.

حمیدرضا حاجی بابایی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، تأکید بر این نکته دارد که دولت باید در کنار مدیریت شرایط موجود، اصلاحات اقتصادی را با توجه به اهداف اقتصاد مقاومتی و معیشت مردم پیگیری کند. همچنین او به ضرورت افزایش خدمات حمایتی در شرایط دشوار اقتصادی اشاره کرده است.

اگر کالابرگ شهریور برای من شارژ نشده باشد چه اقداماتی باید انجام دهم؟

اگر اعتبار کالابرگ شهریور برای خانوار پس از تاریخ مقرر نمایش داده نشود، ابتدا بایستی اطلاعات ثبت‌شده برای سرپرست خانوار را مورد بررسی قرار داد.

یکی از نکات مهم، شماره تلفن همراه ثبت‌شده برای سرپرست خانوار است. تغییر وضعیت خانوار، دهک بندی یا شرایط مشمولان طرح نیز می‌تواند بر دریافت کالابرگ تأثیرگذار باشد.

افرادی که در مرحله اول قرار نگرفته‌اند، باید توجه کنند که بر اساس زمان‌بندی اعلام شده خانوارهایی که رقم آخر کد ملی سرپرستان آن‌ها ۷، ۸ یا ۹ است، نباید انتظار داشته باشند که اعتبار آن‌ها در تاریخ ۱۵ شهریور شارژ شود، زیرا این گروه طبق جدول باید در تاریخ ۵ مهر مشمول شارژ اعتبار شوند.

بنابراین پیش از هرگونه اقدامی، می‌بایست رقم آخر کد ملی سرپرست خانوار را با جدول زمان‌بندی تطبیق داده و سپس موجودی اعتبار خود را از طریق روش‌های استعلام بررسی نمود.

آخرین اخبار درباره شارژ کالابرگ شهریور ۱۴۰۵

شارژ کالابرگ شهریور ۱۴۰۵ از امروز یکشنبه ۱۵ شهریور آغاز گردیده و نخستین گروه از مشمولان اعتبار خود را دریافت کرده‌اند. در این مرحله سرپرستان خانواری که آخرین رقم کد ملی آن‌ها ۰، ۱ و ۲ است، به همراه خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و نیروهای مسلح مشمول دریافت اعتبار شده‌اند.

مرحله دوم شارژ در تاریخ ۲۵ شهریور برای سرپرستانی که آخرین رقم کد ملی آن‌ها ۳، ۴، ۵ و ۶ است و مرحله سوم نیز در تاریخ ۵ مهر برای سرپرستانی که آخرین رقم کد ملی آن‌ها ۷، ۸ و ۹ است، انجام خواهد شد.

هم اکنون مبلغ کالابرگ شهریور یک میلیون تومان به ازای هر نفر برقرار است. با این حال، موقعیت افزایش این مبلغ در دولت و مجلس مطرح شده و سناریوهایی برای افزایش به یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان یا حتی دو میلیون تومان به ازای هر نفر در بین است. نظر به اینکه تأمین منابع مالی شرط اصلی برای اجرای افزایش اعتبار است، این ارقام همچنان قطعی نمی‌باشند و باید منتظر تصمیم نهایی مسئولان بمانیم.

سرپرستان خانوار برای اطلاع از وضعیت واریز کالابرگ شهریور می‌توانند از کد دستوری، اپلیکیشن شمیم یا پیام‌رسان بله بهره ببرند و پیش از مراجعه به فروشگاه‌ها از فعال بودن اعتبار خود اطمینان حاصل کنند.

۲۲۳۲۲۵

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.