کد خبر 692619
۱۴۰۵/۰۶/۱۶ ۱۰:۵۵

تذکر دیوان محاسبات کشور درباره احتمال افزایش تعرفه صددرصدی بر واردات خودرو

ساعت 24 - دیوان محاسبات کشور نسبت به احتمال اجرایی شدن تعرفه ثابت صددرصدی برای واردات خودرو به جای سیستم تعرفه‌گذاری پلکانی هشدار داد.
تذکر دیوان محاسبات کشور نسبت به احتمال اعمال تعرفه صددرصدی واردات خودرو

بر اساس اعلام ایسنا، دیوان محاسبات کشور اظهار داشت: اجرای تعرفه یکنواخت ۱۰۰ درصدی، بر اساس احکام تکلیفی ماده (۱) قانون ساماندهی صنعت خودرو که به تعیین حقوق ورودی متناسب با متغیرهایی چون حجم موتور، مصرف سوخت و سطح آلایندگی می‌پردازد و همچنین مطابق با ماده (۹) قانون هوای پاک، با یکدیگر تناقض دارند.


دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی به موازات افزایش نرخ ارز محاسباتی گمرک (ETS) می‌تواند منجر به افزایش قیمت خودروهای اقتصادی به میزان بیش از ۴۰ درصد شود.

این نهاد نظارتی بر لزوم پیاده‌سازی کامل سیستم تعرفه‌گذاری پلکانی توسط دولت و ابلاغ جدول جامع تعرفه‌ها بر اساس شاخص‌های volumen موتور، مصرف سوخت و میزان آلایندگی تأکید کرده و خواستار آن است که تعرفه‌های حمایتی برای خودروهای بنزینی اقتصادی و کم‌مصرف و تعرفه‌های تصاعدی برای وسایل نقلیه لوکس و پرمصرف در نظر گرفته شود. این اقدام به‌منظور حمایت از واردات خودروهای اقتصادی، حفظ درآمدهای دولت و صیانت از منابع ارزی ضروری است.

علاوه بر این، دیوان محاسبات خاطرنشان کرد که در راستای اجرای تبصره ماده (۹) قانون هوای پاک، ضروری است که سود بازرگانی برای خودروهای الکتریکی و هیبریدی برابر صفر تعیین شده و حقوق ورودی آنها در سطوح حمایتی محاسبه گردد.

پایان پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.