واکنش اروپا به طرح ترامپ؛ افزایش چشمگیر سرمایهگذاری در گرینلند
بر اساس گزارش ایلنا با استناد به الجزیره، اورزولا فوندرلاین، رئیس کمیسیون اروپا، در جریان سفر دو روزهاش به گرینلند، از تخصیص ۲۰۰ میلیون یورو برای تقویت همکاریها با این جزیره خبر داد؛ اقدامی که به گفته تحلیلگران با هدف تحکیم روابط اروپا با گرینلند و جلوگیری از پیشبرد طرحهای واشنگتن صورت گرفته است.
این سرمایهگذاری در حوزههای مختلفی از جمله منابع معدنی حیاتی، ارتباطات ماهوارهای و انرژیهای تجدیدپذیر مصرف خواهد شد. کمیسیون اروپا همچنین پیشنهاد کرده است که بودجه گرینلند در بازه زمانی ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۴ از ۲۲۵ میلیون یورو به ۵۳۰ میلیون یورو افزایش یابد.
فوندرلاین بر این نکته تأکید کرد که اتحادیه اروپا همچنان در کنار دانمارک و مردم گرینلند خواهد ماند.
اهمیت استراتژیک گرینلند بهدلیل موقعیت ویژهاش در قطب شمال، وجود منابع معدنی و ذوب یخها که مسیرهای جدید کشتیرانی را ایجاد کرده، بهطور قابل ملاحظهای افزایش یافته و آن را به صحنه رقابتی میان آمریکا، روسیه، چین و اروپا تبدیل کرده است.
دولت ترامپ در امسال بار دیگر بر لزوم کنترل آمریکا بر گرینلند تأکید کرده و ادعا کرده که دانمارک قادر به دفاع از این جزیره نیست. وی پیشتر در سال ۲۰۱۹ پیشنهاد خرید گرینلند را مطرح کرده بود که با مخالفت دولت دانمارک و مقامات این جزیره روبهرو شد.
انتهای پیام/