کد خبر 696141
۱۴۰۵/۰۶/۱۹ ۱۵:۱۵

«چشم» نوین موشک‌های ایران برای هدف‌گیری ناوهای آمریکایی

ساعت 24 - در عملیات‌های اخیر خود علیه شناورهای آمریکایی، ایران به کارگیری نوعی جدید از موشک‌ها را آغاز کرده است که به جای تکیه به سامانه‌های ماهواره‌ای به‌طور مستقیم، از دوربین‌ها و حسگرهای نوری جهت شناسایی و پیگیری هدف در مرحله نهایی پرواز بهره‌برداری می‌کنند.
«چشم» جدید موشک‌های ایران برای شکار ناوهای آمریکایی

فرارو- در جدیدترین عملیات خود علیه ناوهای آمریکایی در منطقه، ایران برای نخستین بار از موشک‌هایی با قابلیت جست‌وجوگری الکترواپتیکی بهره گرفته است. این فناوری به موشک‌ها این امکان را می‌دهد که با تکیه بر دوربین و حسگرهای نوری، هدف متحرک را در مرحله نهایی مسیر پرواز تشخیص داده و دنبال کنند.

بر اساس گزارش فرارو به نقل از تلگراف، در روز چهارشنبه، ایران اعلام کرد که ۱۰ شناور آمریکایی را در نزدیکی تنگه هرمز مورد حمله قرار داده و به‌طور همزمان، موشک‌های بالستیک را به سمت نیروهای آمریکایی مستقر در اردن شلیک کرده است. این اقدامات در واکنش به حمله آمریکا به پنج نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک انجام شده است.

یکی از ویژگی‌های قابل توجه موشک‌های جدید، کاربرد هدایت الکترواپتیکی در مرحله پایانی پرواز است. این سامانه با استفاده از تصاویر و حسگرهای نوری، امکان دنبال‌کردن هدف را بدون وابستگی به GPS فراهم می‌آورد و از این رو، مقابله با آن از طریق جنگ‌های الکترونیکی و اختلال در سیستم‌های ماهواره‌ای را دشوارتر می‌سازد.

در گزارش‌ها به این نکته اشاره شده است که ممکن است موشک قاسم بصیر در این عملیات به کار رفته باشد. این موشک بالستیک میان‌برد که ایران قبلاً آن را معرفی کرده، دارای جست‌وجوگر الکترواپتیکی است. با این وجود، هنوز مشخص نیست که آیا واقعاً موشک مورد استفاده در این حمله، قاسم بصیر بوده است یا خیر.

سنتکام وقوع این حملات را تأیید کرده است، اما ادعا می‌کند که هیچ‌یک از آنها به ناوهای آمریکایی آسیب وارد نکرده و نتوانسته‌اند به هدف خود برسند.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.