کد خبر 696298
۱۴۰۵/۰۶/۱۹ ۱۹:۱۸

تحول در استراتژی ایران به سوی حمله پیشگیرانه/ نماینده کمیسیون امنیت ملی: کشورهایی که در حمله ایران همکاری داشته‌اند باید خسارت بپردازند/ ایده تنگه هرمز نوآورانه است

ساعت 24 - گلرو در خصوص دگرگونی معادلات جاری در تنگه هرمز به تاریخچه استقرار نیروهای نظامی بیگانه در این حوزه اشاره کرد و بیان داشت: آنچه به مدت 60 سال در تنگه هرمز برقرار بود، اکنون دستخوش تغییرات شده است.
تغییر استراتژی ایران به تهاجم پیش‌دستانه/ عضو کمیسیون امنیت ملی: کشورهای همکار در حمله ایران باید غرامت پرداخت کنند/ طرح تنگه هرمز مترقی است

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس گلرو، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در مصاحبه‌ای درباره تغییر رویکرد نظامی جمهوری اسلامی ایران در مقابل دشمنان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اکنون به مرحله‌ای رسیده که از واکنش‌های متناسب فراتر رفته و استراتژی نظامی کشور به سوی رویکردی تهاجمی و محتمل، به تهاجم پیش‌دستانه تغییر می‌یابد.

به نقل از خبرگزاری دانشجو، وی با اشاره به وضعیت فعلی نظامی آمریکا در منطقه، اظهار کرد: پایگاه‌های نظامی که آمریکایی‌ها به‌منظور حمایت از منافع خود و متحدانشان در این ناحیه تأسیس کرده بودند، اکنون به‌راحتی در تیررس موشک‌های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.

گلرو در خصوص تغییر معادلات موجود در تنگه هرمز، به سابقه حضور نیروهای نظامی خارجی اشاره کرده و گفت: وضعیت حاکم بر تنگه هرمز طی ۶۰ سال گذشته به‌طور اساسی دگرگون شده است.

وی ادامه داد: در طول این سال‌ها، انواع مختلف شناورها در تنگه هرمز و خلیج فارس تردد داشته‌اند و ناوهای نظامی و زیردریایی‌ها با برگزاری مانورها، امنیت منطقه را به مخاطره انداخته و به‌نوعی برای خود محدوده‌ای امن ایجاد نموده بودند.

گلرو با اشاره به مذاکراتی که اخیراً در خصوص تنگه هرمز انجام شده، بیان کرد: در این مرحله، مذاکرات مفیدی صورت گرفته و ایران و عمان به توافق در مورد مسیرهای جدید عبور و مرور دست یافته‌اند که بخش عمده‌ای از این مسیرها در آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران واقع است.

وی افزود: کشورهای منطقه این توافق را پذیرفته‌اند و حتی آمریکا نیز به‌نوعی آن را مورد قبول قرار داده است؛ چراکه واشنگتن تاکنون به دنبال هرچه سریع‌تر بازگشایی تنگه هرمز بوده که به هدف خود نرسیده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد تأثیرات اقتصادی تحولات در تنگه هرمز گفت: تغییرات در این تنگه به اقتصاد جهانی، اقتصاد اروپا، و اقتصاد ایالات متحده لطمه زده است. یکی از نتایج این وضعیت، افزایش ناگهانی قیمت سوخت در آمریکا، بخصوص گازوئیل، به شمار می‌آید.

گلرو با اشاره به تغییر در محاسبات آمریکا در مورد حضور نظامی در منطقه، تأکید کرد: آمریکایی‌ها پیشتر به این باور بودند که با استقرار پایگاه‌های خود، می‌توانند کنترل سیاست، قدرت و اقتصاد منطقه را در دست داشته باشند؛ اما تحولات اخیر نشان داده است که این نظریه «امر باطلی» است.

گلرو همچنین به شکل‌گیری معادلات جدید در منطقه اشاره کرده و خاطرنشان کرد: کشورهای منطقه این قدرت جدید را درک کرده‌اند و می‌توانند با حکمرانی نوین و ایجاد ائتلاف‌های منطقه‌ای میان کشورهای اسلامی، بر پایه اعتماد متقابل، به برقراری امنیت و ثبات و توسعه فرصت‌های اقتصادی و تجاری بپردازند.

وی در ادامه در مورد طرح مرتبط با مدیریت و امنیت تنگه هرمز در مجلس اشاره کرد: طرح اقدام راهبردی برای ایجاد امنیت پایدار و ثبات در تنگه هرمز به‌طور دقیق در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در حال بررسی است.

گلرو توضیح داد: این طرح تحت نظر دستگاه‌ها، نهادها و کارشناسان حقوقی مورد ارزیابی قرار گرفته و شامل ۱۴ ماده است که تا به حال ۸ ماده آن به تصویب رسیده و به‌زودی برای بررسی در صحن مجلس مطرح خواهد شد.

وی یکی از محورهای این طرح را تعیین محدودیت‌های جدید برای عبور و مرور شناورها عنوان کرد و گفت: تردد هرگونه شناور متعلق به «رژیم» به‌طور کامل ممنوع شده و همچنین عبور شناورهای متعلق به دولت‌های متخاصم نیز با توجه به نظر ستاد کل نیروهای مسلح در صورت داشتن مظنونیت ممنوع خواهد بود.

عضو این کمیسیون همچنین به مسئولیت کشورهایی که در حملات به جمهوری اسلامی ایران با دولت‌های متخاصم همکاری داشته‌اند، اشاره کرد و گفت: کشورهایی که در حملات علیه جمهوری اسلامی ایران، به ویژه در دو جنگ ۱۲ روزه و رمضان همکاری داشته‌اند، باید خسارت‌های ناشی از این وقایع را جبران نمایند و غرامت پرداخت کنند.

در پایان، وی این طرح را یک اقدام پیشرفته در پاسخ به شرایط جدید دانسته و گفت: این طرح می‌تواند قوانین قبلی حاکم بر تنگه هرمز را با در نظر گرفتن وضعیت جدید تکمیل کند.

۲۹۲۲۱

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.