کد خبر 696960
۱۴۰۵/۰۶/۲۰ ۱۴:۵۸

موسسه کانون پرورش فکری لواسانات مسدود گردید!

ساعت 24 - مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان تهران اعلام کرد: راه‌اندازی این مرکز به دوران دهه 70 مرتبط می‌شود. عدم وجود چارچوب قانونی - به معنای نبود سند رسمی میان شهرداری، اوقاف و کانون - پس از گذشت سی سال به صدور احکام قضایی منجر شد.
مجموعه کانون پرورش فکری لواسانات پلمب شد!

تعطیلی مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لواسانات در اواخر هفته گذشته، واکنش‌های گسترده‌ای را در میان ساکنان این منطقه به همراه داشت؛ اقدامی که در زمان انجام آن، سرایدار مجموعه نیز در داخل ساختمان حضور داشته و با تلاش‌های صورت‌گرفته، تردد وی تسهیل شد.

این مرکز با مساحتی بیش از هزار و ۶۰۰ متر مربع و ساختمانی به وسعت حدود ۶۰۰ متر مربع، که شامل سالن سینما و فضاهای آموزشی است، به بیش از سه دهه پیش بازمی‌گردد و با هماهنگی بین نهادهای محلی و دولتی ایجاد شده است.

طبق اطلاعات اولیه، این ملک تحت عنوان موقوفه شناخته می‌شده که توسط شهرداری بنا شده و در نهایت به منظور استفاده فرهنگی به کانون پرورش فکری واگذار گردیده است.

تجزیه و تحلیل ابعاد حقوقی از زبان وکیل کانون

کاظمی و صابری، وکلای پیگیر این پرونده از طرف کانون پرورش فکری، در خصوص ابعاد حقوقی این موضوع توضیح دادند: این ملک سال‌ها به عنوان تنها مرکز عمومی فرهنگی در منطقه برای کودکان و نوجوانان فعالیت داشته است. بر اساس ضوابط اولیه، املاکی که کاربری فرهنگی دارند، مشمول پذیرش مالیاتی نمی‌شدند؛ اما با تغییراتی که در قوانین ایجاد شد و تعیین سهم مالیاتی، ارتباطات زیادی میان اداره اوقاف و کانون ایجاد گردید.

آن‌ها افزودند: در فرآیند پیگیری و مذاکره، اداره اوقاف اقدام به اجاره و واگذاری این مجموعه به یک شخص حقیقی نموده است. این فرد پس از آن با ارائه دادخواست خلع ید در محاکم قضایی، پیگیری پرونده را آغاز کرده و در نهایت رای لازم به نفع او صادر شده است.

کاظمی در مورد چالش‌های حقوقی این انتقال تصریح کرد: عرصه این ملک به اوقاف تعلق دارد و ساختمان آن از اعتبارات عمومی توسط شهرداری ساخته شده است؛ از این رو، واگذاری کامل مجموعه به همراه ارزش مالی قابل توجه و بدون تعیین دقیق وضعیت حقوقی بنا، جای سوال دارد. نکته شایان توجه این است که در قرارداد اجاره، کاربری فرهنگی ذکر شده، در حالی که ملک از یک نهاد فرهنگی تخصصی خلع ید شده است.

این وکیل دادگستری در مورد واکنش ساکنان گفت: اهالی منطقه با جمع‌آوری طوماری شامل بیش از هفت صفحه امضا و ارائه آن به مراجع قضائی، درخواست کردند که دادستان به این پرونده ورود کرده و مجدداً بررسی کند؛ زیرا این مرکز خدمات فرهنگی و آموزشی را با کمترین هزینه یا به‌صورت رایگان ارائه می‌کرد. همچنین شهرداری اعلام کرده است که برای واگذاری زمین معوض، آمادگی دارد.

توضیحات رئیس کانون پرورش فکری استان تهران درباره نقص‌های حقوقی

ملکی، رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، با اشاره به تاریخچه حقوقی این مرکز بیان کرد: تاسیس این مجموعه به دهه ۷۰ اختصاص دارد. در آن زمان، توافقات میان شهرداری، اوقاف و کانون در قالب اسناد رسمی تثبیت نشده بود و این خلأ حقوقی پس از سه دهه به صدور احکام قضایی منجر گشته است.

وی در خصوص وضعیت مالکیت مراکز مشابه افزود: بخش زیادی از مراکز کانون و حتی برخی مدارس که در اراضی عمومی یا پارک‌ها ساخته شده‌اند، فاقد سند رسمی به نام کانون هستند. ارگان‌هایی مانند شهرداری، ساختمان‌ها را به عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی ساخته و برای فعالیت‌های آموزشی به کانون می‌سپارند. این واگذاری‌ها به معنی انتقال قطعی مالکیت نیست و در بستر حقوقی به عنوان بهره‌برداری یا اجاره شناخته می‌شود؛ موضوعی که در بلندمدت می‌تواند باعث مشکلاتی در تثبیت مالکیت گردد.

رئیس کانون پرورش فکری استان تهران در خصوص اقدامات اخیر تصریح کرد: این پرونده طی سال‌های گذشته مراحل مختلف دادرسی را سپری کرده است. در روزهای اخیر، با ورود استانداری، فرمانداری، شهرداری و شورای شهر، فعالیت‌های حقوقی فشرده‌ای صورت گرفته است و تیم حقوقی کانون در حال گفتگو با نهادهای ذی‌ربط است تا با رعایت ترتیبات قانونی، وضعیت عرصه و اعیان مشخص و فعالیت این فضای فرهنگی به حالت پایدار درآید.

وی تأکید کرد: مدیریت شهری لواسان به منظور حل بنیادی این مساله در حال همکاری هستند تا به کمک نهاد قضایی و اداره اوقاف، این مرکز به عنوان تنها مجموعه تخصصی برای کودکان در این منطقه بهطور پایدار حفظ گردد.

ورود استانداری تهران و مهلت یک‌ماهه برای حل قهری

از سوی دیگر، دانشور، مدیرکل روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در تشریح آخرین وضعیت پرونده گفت: ریشه مشکل به اختلافات حقوقی بین شهرداری و اداره اوقاف در مورد زمین و روش واگذاری برمی‌گردد؛ فرایندی که در برخی مراکز دیگر کانون نیز سابقه‌دار است.

او ادامه داد: با توجه به حساسیت موضوع، جلساتی در روزهای پایانی هفته برگزار گردید و با ورود استانداری تهران، تلاش‌ها برای متوقف کردن پلمب ادامه دارد تا ظرف مدت یک‌ماه، اختلافات حقوقی میان کانون، شهرداری و اداره اوقاف به شکل نهایی حل‌وفصل شود.

پیگیری‌ها در خصوص روند این پرونده و نتایج نهایی نهادهای مربوطه همچنان ادامه دارد.

منبع : رکنا

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.