کد خبر 697301
۱۴۰۵/۰۶/۲۱ ۰۰:۰۷

ابولا به هفتمین استان کنگو رسید؛ ۳۳۴۹ نفر جان باخته‌اند

ساعت ۲۴- شیوع ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو به هفتمین استان این کشور گسترش یافته و برای نخستین بار به بخش غربی کنگو رسیده است؛ تحولی که نگرانی‌ها درباره گسترش بیشتر این بیماری در منطقه را افزایش داده است.
آبولا ۰

به گزارش آسوشیتدپرس، مقام‌های محلی اعلام کرده‌اند یک مورد ابتلا در استان سود-اوبانگی در شمال‌غرب کنگو شناسایی شده است. آزمایش انجام‌شده در مؤسسه ملی تحقیقات پزشکی این کشور، وجود ویروس «بوندیبوگیو» را تأیید کرده است؛ گونه نادرتری از ویروس ابولا که عامل شیوع کنونی در کنگو است.

بیمار، مردی ۲۳ ساله، پیش از رسیدن به سود-اوبانگی از چند منطقه دیگر کنگو عبور کرده و به رواندا و اوگاندا نیز سفر کرده بود. مقام‌های محلی می‌گویند او پس از بروز تب و استفراغ خونی در بیمارستان بستری شد و روز سه‌شنبه جان باخت. پس از مرگ او از وی نمونه‌برداری و نتیجه آزمایش مثبت اعلام شد.

با اضافه شدن سود-اوبانگی، شمار استان‌های درگیر شیوع ابولا در کنگو به هفت استان رسیده است. شش استان پیش‌تر در بخش شرقی کشور قرار داشتند و سود-اوبانگی نخستین استان در غرب کنگو است که در این شیوع موارد ابتلا در آن گزارش شده است.

بر اساس تازه‌ترین آمار دولت کنگو که در گزارش AP آمده، تا روز چهارشنبه ۶٬۹۴۲ مورد ابتلا و ۳٬۳۴۹ مرگ در جریان این شیوع گزارش شده است. مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها نیز همین آمار را بر اساس داده‌های کنگو تا ۱۰ سپتامبر ثبت کرده است.

اگرچه در هفته‌های اخیر موارد ابتلا و مرگ در استان ایتوری، کانون اصلی شیوع، کاهش یافته، شمار موارد در استان‌های همجوار از جمله کیوو شمالی و او-اوله به‌شدت افزایش یافته است. شرایط امنیتی، جابه‌جایی گسترده جمعیت، آوارگی مردم و اعتصاب کارکنان بخش سلامت، مقابله با بیماری را دشوارتر کرده است.

سازمان جهانی بهداشت پیش‌تر هشدار داده بود که شیوع کنونی می‌تواند از مرزهای کنگو فراتر برود و کشورهای همسایه، از جمله جمهوری آفریقای مرکزی و سودان جنوبی، را نیز تحت تأثیر قرار دهد. سود-اوبانگی نیز با جمهوری آفریقای مرکزی مرز مشترک دارد.

کنگو برای کارکنان خط مقدم و نیروهای درمانی واکسیناسیون با واکسن «اروهبو» را آغاز کرده است. با این حال، این واکسن برای گونه بوندیبوگیو به‌طور اختصاصی تأیید نشده و همزمان آزمایش‌های بالینی برای یافتن واکسن مؤثر و مجاز علیه این گونه در چند استان در حال انجام است.

شیوع کنونی از آن جهت اهمیت ویژه‌ای دارد که سازمان جهانی بهداشت آن را یکی از سریع‌ترین شیوع‌های ابولا در تاریخ توصیف کرده و نسبت به ادامه گسترش آن در شرایط دشوار بهداشتی و امنیتی کنگو هشدار داده است.

منبع اصلی: آسوشیتدپرس (AP)

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.