کد خبر 697483
۱۴۰۵/۰۶/۲۱ ۰۹:۴۵

مسئولیت صداوسیما در پیگیری خروج آرشیو از کشور در دادگاه‌های بریتانیا

ساعت 24 - کامبیز نوروزی، وکیل و حقوقدان، با اشاره به این موضوع که «خبر غیررسمی مبنی بر خروج آرشیو صداوسیما از کشور به مقصد بریتانیا، موضوعی است که سال‌هاست به طور وسیع مطرح می‌شود، اما هیچ‌گاه به‌طور رسمی از سوی سازمان تأیید یا تکذیب نشده» بیان می‌کند: «با توجه به اینکه هیچ‌گونه تکذیبی در این خصوص اعلام نشده و شواهدی به افکار عمومی ارائه نشده، می‌توان نتیجه گرفت که صداوسیما موظف بود تا به عنوان بخشی از دارایی‌های عمومی، تضییع اموال خود را در محاکم بین‌المللی، خصوصاً در دادگاه‌های بریتانیا که مرکز فعالیت‌های تلویزیونی خود را در آنجا قرار داده، پیگیری کند. اما تا جایی که اطلاعات داریم، این اقدام تاکنون به وقوع نپیوسته است.»
صداوسیما وظیفه داشت خروج آرشیو از کشور را در دادگاه‌های بریتانیا پیگیری کند

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کامبیز نوروزی، حقوقدان، در ارتباط با یادآوری دوباره عدم اقدام سازمان صداوسیما در خصوص خبر «خروج آرشیو این رسانه به بریتانیا» که بیش از یک دهه از وقوع آن می‌گذرد، بیان می‌کند که با توجه به مدیریت انحصاری صداوسیما و تأمین مالی آن از منابع عمومی، کلیه اموال این سازمان، از جمله آرشیوهای شنیداری-دیداری، تحت عنوان دارایی‌های عمومی طبقه‌بندی می‌شوند. بر اساس قوانین حاکم، هیچ یک از نهادها یا سازمان‌های دولتی، از جمله صداوسیما، مجاز به مسامحه در مورد تضییع اموال عمومی نیستند.

این خبر غیررسمی مدتی‌ست که به شکل گسترده مطرح شده است، هرچند که از سوی سازمان هیچ‌گاه به صورت رسمی تأیید یا تکذیب نشده است. عدم وجود یک تکذیب مستند و محکم و همچنین نداشتن شواهدی برای افکار عمومی، سوالات زیادی را به وجود می‌آورد. نوروزی در پاسخ به این پرسش، اظهار می‌دارد: «می‌توان بیان داشت که صداوسیما موظف بود آسیب به اموال خود را به عنوان جزئی از دارایی‌های عمومی در محاکم بین‌المللی، به‌خصوص دادگاه‌های بریتانیا، پیگیری کند؛ چرا که این کشور، محل استقرار شبکه‌ای است که به تصرف این اموال اعتراف کرده است. اما تا آنجا که اطلاع داریم، چنین اقدامی تاکنون انجام نشده است.»

نکته‌ای که نوروزی به آن اشاره دارد، به سخنان کیوان عباسی، بنیان‌گذار شبکه تلویزیونی ماهواره‌ای فارسی‌زبان «منوتو»، در یک مستند سه قسمتی مرتبط می‌شود. عباسی در این مستند به انتقادات موجود درباره عملکرد شبکه و روایت‌های یک‌سویه پاسخ داده و به اتهام‌های مربوط به ربودن تصاویر از آرشیو صداوسیما و همچنین عدم شفافیت منابع مالی «منوتو» نیز اشاره کرد. وی در قسمتی از این مستند اعلام کرد: «آغاز کار شبکه «مستند» در تلویزیون ایران (۲۶ اسفند ۱۳۸۹) به دسترسی به این تصاویر یاری رساند. این شبکه، مستنداتی را به شرکت‌های خصوصی سفارش می‌داد و به این ترتیب این شرکت‌ها به آرشیو صداوسیما دسترسی می‌یافتند و عده‌ای برای خرید تصاویر تماس گرفتند که این امر به غنی‌تر شدن آرشیو «منوتو» کمک کرد.»

متن کامل این گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

صداوسیما وظیفه داشت خروج آرشیو از کشور را در دادگاه‌های بریتانیا پیگیری کند

۲۴۲۲۴۲

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.