کد خبر 698206
۱۴۰۵/۰۶/۲۱ ۲۰:۵۸

اصلاحات اقتصادی در شرایط جنگی ضروری است

ساعت 24 - رئیس اتاق بازرگانی تهران بر اهمیت تطابق سیاست‌های اقتصادی با وضعیت جنگ تأکید کرد و بیان داشت: اداره اقتصاد کشور در شرایط جنگ به طور مشابه با قوانین و مقررات دوران صلح امکان‌پذیر نیست و به منظور حفظ ثبات و مقاوم‌سازی اقتصاد ملی، انجام اصلاحات لازم الزامی است.
قوانین و مقررات اقتصادی باید با شرایط جنگی متناسب شوند

طبق گزارش ایسنا، جشنواره دهم کارآفرینی امین‌الضرب به منظور گرامیداشت کارآفرینان و فعالان اقتصادی و ارزیابی اهمیت آن‌ها در اقتصاد کشورمان، روز شنبه بیست و یکم شهریورماه، با میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و بنیاد کارآفرینی امین‌الضرب، در تالار وحدت تهران برگزار گردید.

گرامی‌داشت تاب‌آوری بخش خصوصی در شرایط جنگی

محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران، در این مراسم اظهار داشت: برگزاری این جشنواره به دلیل شرایط جنگی به تأخیر افتاده بود. این رویداد قرار بود در اسفندماه سال گذشته انجام شود، اما با شروع جنگ، امکان برگزاری آن فراهم نگردید. حتی در زمان فعلی نیز تردیدهایی پیرامون برگزاری مراسم وجود داشت، اما در نهایت تصمیم بر اجرای آن گرفته شد.

وی ادامه داد: یکی از دلایل اجرایی شدن این مراسم، تقدیر از نقشی است که بخش خصوصی در زمان جنگ ایفا کرده است. بخش خصوصی ایران در طول دوران جنگ ۱۲ روزه با فداکاری و ایستادگی، نگذاشت حتی برای یک روز کشور در تأمین کالاهای اساسی با مشکلاتی مواجه شود و این رفتار ملی باید مورد قدردانی قرار می‌گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی تهران همچنین افزود: بخش خصوصی در دوران جنگ و پس از آن، تلاش کرد تا از کاهش چشمگیر نیروی انسانی جلوگیری نماید. هرچند که تعدیل نیروی انسانی رخ داد، اما شدت آن به اندازه‌ای نبود که اقتصاد ایران را به طرز جدی تحت تاثیر قرار دهد.

نجفی‌عرب تصریح کرد: جشنواره امین‌الضرب اگرچه به تقدیر از تعدادی از کارآفرینان می‌پردازد، در واقع فرصتی است برای ارج نهادن به تلاش و پایداری و فعالیت‌های بخش خصوصی در شرایط اقتصادی دشوار.

اقتصاد ایران نیازمند اصلاحات بنیادین است

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور بیان کرد: اقتصاد ایران در یک وضعیت پیچیده قرار دارد و تحریم‌ها شدت بیشتری گرفته‌اند. درآمدهای دولت نیز به طور قابل توجهی کاهش یافته، در حالی که اقتصاد ایران حتی قبل از آغاز جنگ به سرمایه‌گذاری برای رشد نیاز داشت.

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: در اثر حملات، برخی صنایع با خسارت‌های فیزیکی و مالی مواجه شدند. از سوی دیگر، با وجود افزایش موجودی کالا در انبارها و قابلیت تولید محصولات تازه، کاهش قدرت خرید مردم و افزایش شدید قیمت‌ها منجر به کاهش قابل توجه فروش بسیاری از کالاها شده است.

نجفی‌عرب با تأکید بر اینکه مشکلات اصلی اقتصاد ایران هنوز حل نشده است، گفت: کاهش اندازه دولت، اصلاح نظام بانکی، بهبود نظام مالیاتی، تأمین اجتماعی و فرایند گمرک از جمله مسائلی هستند که همچنان به اصلاح نیاز دارند و در نهایت سرعت رشد اقتصاد ایران منفی شده است.

قوانین زمان صلح را نمی‌توان در جنگ به همان شیوه اجرا کرد

رئیس اتاق بازرگانی تهران بر ضرورت سازگاری سیاست‌های اقتصادی با شرایط موجود تأکید کرد و گفت: ایران در وضعیت جنگی است و حداقل با توجه به موقعیت حساس کنونی می‌توان به برخی اصلاحات که امکان‌پذیر است، اقدام نمود تا وضعیت اقتصاد ملی با شرایط جنگی هم‌راستا گردد.

وی افزود: نمی‌توان با همان قوانین و مقررات زمان صلح، اداره کشور در زمان جنگ را نیز با همان رویه انجام داد. حداقل انتظارات فعالان اقتصادی از سیاستمداران، درک وضعیت کنونی، انجام اعمال منطقی و پرهیز از افراطی‌گری و سیاست‌زدگی است.

نجفی‌عرب تأکید کرد: تنها راه نجات کشور، پایبندی به اصول علم اقتصاد است و پیروی از باورهای نادرست و غیر تخصصی به بیراهه ختم خواهد شد.

وی همچنین وظیفه فعالان اقتصادی را افزایش آگاهی به جامعه و مدیران کشور دانست و گفت: بیان مخاطرات و نواقص با توجه همزمان به منافع و مصالح ملی می‌تواند به بهبود برنامه‌ریزی دولت برای اقتصاد ملی کمک کند.

ایران را می‌توان بازآفرینی کرد

رئیس اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از سخنان خود، بر اهمیت حفظ وحدت و انسجام ملی تأکید کرد و گفت: ایران با وجود مشکلات بسیار و دشواری در زندگی و فعالیت اقتصادی، روزهای پرفراز و نشیب زیادی را سپری کرده و همچنان استوار ایستاده است.

وی افزود: ایران قابل بازآفرینی است و بایستی به مردم این کشور زندگی آبرومند و مسرت‌بخش هدیه داد. راه‌کار در این مسیر حفظ وحدت و انسجام ملی و همچنین پایبندی به توصیه‌های کارشناسی و خردمندانه است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران در انتهای سخنان خود به مفهوم کارآفرینی اشاره کرد و گفت: کارآفرینی به معنای ساختن آینده، تفکر در مورد روزهای روشن و یافتن نقطه امید از دل نارسایی‌ها است و با همت کارآفرینان، ایران دوباره به تحقق خواهد پیوست.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.