کد خبر 699712
۱۴۰۵/۰۶/۲۳ ۱۱:۴۳

عطریانفر: احزاب و رسانه‌ها در ایران به صورت نابالغ شکل گرفتند

ساعت 24 - تهران-ایرنا- یکی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی اظهار داشت که هم احزاب و هم رسانه‌ها از ابتدا به صورت نابالغ و ناپخته به وجود آمده‌اند و ما هرگز به این موضوع که عوامل قدرت در چه زمینه‌هایی شکل می‌گیرند، توجهی نکردیم.
عطریانفر: احزاب و رسانه در ایران نابالغ متولد شدند

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد عطریانفر در نشست تخصصی "خط قرمز در مطبوعات و رسانه‌ها" که امروز دوشنبه برگزار شد، با تأکید بر این نکته که احزاب و رسانه‌ها در زمینه فعالیت‌های اجتماعی به عنوان همزادهایی شناخته می‌شوند و هر دو به صورت غیرپخته در حوزه سیاست و اجتماع شکل گرفته‌اند، اظهار داشت: ما هیچ‌گاه به این مسئله توجه نکرده‌ایم که این نهادها می‌توانند از مؤلفه‌های اساسی قدرت سیاسی باشند و نقش مؤثری در مدیریت کشور ایفا کنند و همچنین چگونگی شکل‌گیری آنها مهم است!

وی که عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت نیز هست، افزود: اتفاقات رخ داده، به‌طور خودجوش و لحظه‌ای شکل گرفته و هیچ‌گونه قوانین خاصی در آن دخیل نبوده است. بر اساس تجربیات به دست آمده، به این نقطه رسیده‌ایم که چه مواردی جزو خطوط قرمز هستند و چه چیزهایی می‌توانند حساسیت ایجاد کنند یا به عنوان الگو مطرح شوند.

عطریانفر با اشاره به این که پیش از اینکه از حاکمیت و نهادهای مختلف انتظار داشته باشیم تا حقوق شهروندی را رعایت کرده و به رسانه‌ها توجه کنند، گفت: اول باید خود ما توجه و احترام را نسبت به حقوق آن‌ها داشته باشیم.

وی ادامه داد: در این راستا، لازم است که به شکل واقعی نقش‌آفرینی کنیم، چرا که دامنه فعالیت ما به خودی خود اصل ذاتی ندارد. بلکه ما در این موقعیت به عنوان یک واسط قرار داریم و باید پیامی را به جامعه منتقل کنیم و به نوعی پل ارتباطی بین جامعه و دیگر نهادها ایجاد نماییم.

این فعال سیاسی و رسانه‌ای تأکید کرد: در این زمینه هم جنبه مفهومی وجود دارد و هم جنبه عملیاتی که باید نقش خود را به گونه‌ای ایفا کنیم که با واقعیت هماهنگ باشد؛ در غیر این صورت، قطعاً با چالش‌های جدی روبرو خواهیم شد.

عطریانفر پیشنهاد کرد که به سه محور اصلی توجه ویژه‌ای به مفهوم «خط قرمز» داشته باشیم و اظهار داشت: خطوطی که به لحاظ حقوق دیگران تعریف می‌شوند و رعایت مرزها و حریم‌های آن‌ها ضرورت دارد، برخلاف نگرش رایج که این محدودیت‌ها را صرفاً بر مبنای قوانین نهادین می‌داند، معتقدم باید از بستر اخلاق و عرف اجتماعی آغاز کرد.

وی افزود: جامعه در طی تاریخ، ارزش‌ها و اعتبارات خاصی را بر اساس باورهای عمومی شکل داده است که به دلیل قبول عمومی، واجد اهمیت فوق‌العاده‌ای هستند و حتی در متون دینی ما، عرف دارای ارج و مقام بالاتری از قانون است؛ به‌طوری‌که قانونی که با عرف سازگار نباشد، محکوم به شکست خواهد بود.

این شخصیت سیاسی و رسانه‌ای تصریح کرد: زمانی که عرصه‌های اخلاقی، ابعاد اجتماعی و لایه‌های مختلف جامعه، ارزش‌هایی را ایجاد و از آن‌ها محافظت می‌کنند، این ارزش‌ها به عنوان مبنای اصولی و محدودیت‌های بنیادین در انتقال پیام و فعالیت‌های رسانه‌ای باید به‌طور جدی مورد توجه و احترام قرار گیرد.

برخی رسانه‌ها با عدم رعایت اصول اخلاقی، حریم خصوصی افراد را مورد تعرض قرار می‌دهند

عطریانفر با تأکید بر محور دوم یعنی رعایت حقوق فردی، گفت: هر فرد، بدون توجه به جنسیت، سن و مقام اجتماعی، دارای حرمت، شرافت و عزت‌نفس است که باید به آن ارج نهاده شود.

وی خاطرنشان کرد: در مبانی دینی ما، اهمیت حرمت انسانی حتی از حرمت کعبه نیز بیشتر محسوب می‌شود زیرا حرمت کعبه به عنوان نماد عبادت است، اما حرمت انسان به‌خاطر ذات خلقت الهی آن به شمار می‌آید. متأسفانه برخی رسانه‌های جنجالی بدون پایبندی به اصول اخلاقی، به سادگی حریم‌های شخصی و عزت‌نفس افراد را در هر شرایطی مورد هتک حرمت قرار می‌دهند.

عطریانفر همچنین بیان کرد: این نگرش، آسیب‌های اجتماعی فراوانی را به بار آورده است. نیازی به نام بردن از این رسانه‌ها نیست، اما می‌توان تأکید کرد که حفظ احترام به تک‌تک انسان‌ها، چه موافق و چه مخالف، چه مسئول و چه غیرمسئول، یک ضرورت اخلاقی و واجب است که رسانه‌ها موظف به رعایت آن می‌باشند.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.