کد خبر 699996
۱۴۰۵/۰۶/۲۳ ۱۶:۵۵

وضعیت مرزبندی در کنوانسیون خزر از زبان نماینده مجلس/ حمله اوکراینی‌ها به کشتی ایرانی در خزر یک هشدار جدی بود

وضعیت مرزبندی در کنوانسیون خزر از زبان نماینده مجلس/ حمله اوکراینی‌ها به کشتی ایرانی در خزر یک هشدار جدی بود
ساعت 24 - یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: بر مبنای کنوانسیون‌ها و توافقات پیشین، کشورهای حاشیه دریای خزر توافق کرده‌اند که نباید به کشورهای غیر ساحلی اجازه دهند در این دریا عملیات نظامی انجام دهند. لذا نباید اجازه دهیم کشوری همانند اوکراین در این منطقه علیه شناورهای ایرانی اقدامی انجام دهد.

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، فداحسین مالکی، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی، به روند بررسی کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در مجلس اشاره کرد و بیان داشت: هنوز این کنوانسیون به‌طور جدی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بررسی نشده است، اما قطعاً در آینده نزدیک در دستور کار قرار خواهد گرفت. دولت نیز به منظور روشن شدن تمام جوانب موضوع، این مسئله را به مجلس ارسال نموده است.

بر اساس گزارش فارس، این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: طبیعتاً مجلس دارای روند خاص خود است و دولت باید در این راستا از لایحه و دیدگاه‌های خود دفاع کند. پس از آن نمایندگان با توجه به سوابق، اسناد و تخصص‌ها به انجام اقدامات لازم خواهند پرداخت.

جلسه انجمن سفرای ایران در رابطه با کنوانسیون خزر

مالکی در ادامه به برگزاری جلسه‌ای با انجمن سفرای کشور درباره این کنوانسیون اشاره کرد و گفت: در هفته گذشته در نشستی سه‌ساعته با اعضای انجمن سفرای کشور که عموماً شامل دیپلمات‌های باتجربه، از جمله سفرا و معاونان پیشین وزارت امور خارجه بودند، موضوعات مربوط به دریای خزر بصورت ویژه مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه، سوابق و اسناد مختلف مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر، از کنوانسیون‌های سال‌های ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ تا توافق‌ها و مذاکرات بعدی، به‌دقت مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت.

او افزود: در آغاز و در دوران اتحاد جماهیر شوروی، موضوع اصلی میان ایران و شوروی سابق حول مفهوم «مشاع» بودن دریای خزر مطرح بود. مفهوم مشاع به معنای تقسیم و تعیین سهم مشخص نبود؛ بلکه به این معنا بود که دو طرف به‌صورت مشترک از این محیط بهره‌برداری کنند. به عنوان مثال، فرض کنید یک خانه دو طبقه وجود دارد که هر طبقه در اختیار یک فرد است؛ در این صورت هر دو نفر از آن ملک بهره‌مند خواهند شد، اما این به معنای تقسیم مالکیت به شیوه امروزی نیست.

حمله اوکراینی‌ها به کشتی ایرانی در خزر یک هشدار جدی بود

او با تاکید بر لزوم توجه به منافع همه کشورهای حاشیه‌ای در چارچوب حقوق و منافع ملی ایران، افزود: یک نکته دیگر که اهمیت این موضوع را دوچندان می‌کند، واقعه‌ای است که به تازگی در دریای خزر اتفاق افتاد و هدف قرار گرفتن یکی از کشتی‌های ایرانی به‌وسیله اوکراین بود. این واقعه برای ما یک هشدار جدی به شمار می‌آید و نشان داد که باید به امنیت دریای خزر با دقت بیشتری توجه کنیم.

مالکی افزود: طبق کنوانسیون‌ها و توافقات پیشین، کشورهای ساحلی متعهد شده‌اند که اجازه ندهند دریای خزر به عرصه‌ای برای حضور و فعالیت نظامی کشورهای غیرساحلی تبدیل شود. بنابراین، نباید اجازه دهیم کشوری مانند اوکراین در این منطقه علیه کشتی‌های ایرانی اقدام کند.

نماینده زاهدان در مجلس درباره جمهوری آذربایجان و هم‌سویی این کشور با دشمنان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همانند رویکردش در موضوع تنگه هرمز، هرگز از منافع ملی خود چشم‌پوشی نخواهد کرد و قاعدتاً درباره جمهوری آذربایجان نیز همین سیاست را اتخاذ خواهد کرد. طبیعی است که در مورد تحولات جمهوری آذربایجان نگرانی‌هایی وجود دارد. خود جمهوری آذربایجان نیز از سیاست‌های رژیم صهیونیستی آسیب دیده و ممکن است در آینده نیز متحمل خسارات بیشتری شود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: جنگ اخیر میان ایران، رژیم صهیونیستی و آمریکا نشان داد که هر کشوری که خود را به سیاست‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا مرتبط کند، به‌طور حتم آسیب خواهد دید. این تجربه‌ای ارزشمند برای تمامی کشورهای منطقه به شمار می‌رود. آنچه که برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت برخوردار است، منافع ملی کشور است و به همین دلیل باید در میز مذاکره حاضر باشیم و درخصوص منافع مشترک و مسائل اختلافی بحث و تبادل نظر کنیم.

۲۹۲۱۸

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.