کد خبر 700974
۱۴۰۵/۰۶/۲۵ ۱۰:۴۲

پاکستان به حمله پهپادی به مکه واکنش نشان داد

ساعت 24 - نخست‌وزیر پاکستان در پاسخ به ادعای مطرح‌شده درباره حمله پهپادی انصارالله به مکه مکرمه، این اقدام را محکوم کرد و هم‌زمان از همه طرف‌ها خواست تا خویشتنداری را سرلوحه قرار دهند و از هرگونه اقدامی که می‌تواند به شعله‌ور شدن تنش‌ها منجر شود، جلوگیری کنند.
پاکستان به حمله پهپادی به مکه واکنش نشان داد

به نقل از ایلنا، شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، حمله پهپادی منتسب به انصارالله علیه تلاش برای زدن مکه مکرمه را با لحنی قاطع محکوم کرد و هم‌زمان بر حمایت اسلام‌آباد از عربستان سعودی در مسیر دفاع از حاکمیت، تمامیت ارضی و نیز امنیت حرمین شریفین تأکید ورزید.

شریف در بیانیه‌ای که امروز- چهارشنبه- منتشر شد، خاطرنشان کرد مردم پاکستان از «اقدامی که در پی هدف قرار دادن مکه» باشد، دچار «اندوه و اضطراب» می‌شوند و همچنین از «هوشیاری، شجاعت و حرفه‌ای‌گری بی‌نظیر» نیروهای مسلح عربستان در رهگیری و نابودسازی پهپاد پیش از آنکه به حریم هوایی ممنوعه مکه وارد شود، قدردانی کرد.

نخست‌وزیر پاکستان در این بیانیه نام انصارالله را به صراحت مطرح نکرد و نیز به هیچ طرف مشخصی به‌عنوان منشأ پهپاد اشاره‌ای نکرد.

شریف در ادامه تصریح کرد که پاکستان «بدون تردید و شانه‌به‌شانه» در کنار عربستان برای پاسداری از حاکمیت و تمامیت ارضی آن کشور و نیز «امنیت و حرمت حرمین شریفین» خواهد ایستاد و از تمام طرف‌ها خواست نهایت خویشتنداری را به کار گرفته و از هرگونه تشدید تنش‌ها پرهیز کنند.

این اظهارات در شرایطی بیان می‌شود که پس از رخدادهای اخیر، درباره وجود «توافق مکه برای دفاع مشترک» میان عربستان، ترکیه و پاکستان پرسش‌هایی جدی مطرح شده است. توافقی که هفتم اوت گذشته به امضا رسید، در صورت وقوع هرگونه حمله مسلحانه علیه یکی از این سه کشور، آن را به‌مثابه حمله علیه تمامی اعضا تلقی می‌کند و بر گسترش همکاری‌های دفاعی میان آنان تأکید دارد.

اسلام‌آباد پیش‌تر، در ۱۰ سپتامبر اعلام کرده بود که پس از حملات اخیر انصارالله علیه عربستان، هیچ پاسخ نظامی در چارچوب همین توافق در دستور بررسی قرار نگرفته است؛ با این حال، پاکستان هم‌چنان بر پایبندی خود به مفاد توافق تأکید کرده بود. در همین راستا، سه کشور به‌صورت هم‌زمان نیز روند شکل‌دهی سازوکارهای سیاسی و نظامی برای عملیاتی شدن این توافق را آغاز کرده‌اند.

عربستان شامگاه سه‌شنبه مدعی شد یک فروند پهپاد را که به گفته این کشور توسط انصارالله به سمت جنوب مکه شلیک شده بود، پیش از ورود به حریم هوایی ممنوعه شهر، رهگیری و منهدم کرده است. در واکنش، انصارالله این ادعا را رد کرد و اعلام کرد عملیاتش متوجه پایگاه‌های نظامی و تأسیسات نفتی عربستان است و اماکن مقدس در زمره اهداف آن قرار ندارند.

 

انتهای پیام/

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.