کد خبر 702039
۱۴۰۵/۰۶/۲۶ ۰۸:۵۴

قرارداد میلیاردر آمریکایی جهت اکتشاف نفت در ونزوئلا

ساعت 24 - در حالی که دولت ترامپ به شرکت‌های آمریکایی فشار می‌آورد تا به بازسازی صنعت نفت در ونزوئلا کمک کنند، شرکت کانتیننتال ریسورسز که به هارولد هام، میلیاردر برجسته در زمینه شیل تعلق دارد، موفق به دستیابی به توافقی برای یک میدان نفتی در این کشور شد.
قرارداد میلیاردر آمریکایی برای اکتشاف نفت در ونزوئلا

بر اساس اعلام ایسنا، یک بیانیه منتشر شده در روز چهارشنبه نشان می‌دهد که شرکتی مستقر در اوکلاهما، مسؤولیت اداره و توسعه بلوک آیاکوچو ۲ را در ناحیه نفت‌خیز «اورینوکو بِلت» در ونزوئلا به‌عهده گرفته است. این بلوک به‌منزله یک منبع بزرگ نفتی به‌مساحت تقریبی ۱۲۶ هزار هکتار، نزدیک به ۳۰ میلیارد بشکه نفت در دل خود دارد.

شرکت کانتیننتال با شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) توافقی را منعقد کرده و در نظر دارد تا توافقی بلندمدت را در هفته‌های آتی نهایی کند.

این توافق در چارچوب حمایت‌های مالی از سوی هام، یکی از حامیان کلیدی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به یک سری توافقات اخیر افزوده می‌شود که هدف آن تقویت تولید نفت خام در ونزوئلاست. بلومبرگ در ساعات ابتدایی چهارشنبه خبری را منتشر کرد مبنی بر اینکه کانتیننتال آماده اعلام رسمی این توافق است.

در مراسم امضای قراردادهایی که به‌تازگی در کاراکاس برگزار شد، چهره‌هایی نظیر کریس رایت، وزیر انرژی ایالات متحده و دلسی رودریگز، رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا، شرکت داشته و از قراردادهای امضا شده توسط شرکت‌های «شورون»، «جی‌ای ورنووا» و «اِنی» خبر دادند. همچنین شرکت‌های بیشتری مانند «ژئوپارک لیمیتد» و شرکت خصوصی «اسپکت هولدینگز» نیز در این روند مشارکت داشته‌اند.

رایت اظهار داشت که این قراردادها نمایانگر سرمایه‌گذاری‌های کلانی به ارزش ده‌ها میلیارد دلار هستند که نشانه‌ای از تحولی مثبت برای ونزوئلا به شمار می‌روند. با این حال، برخی تحلیلگران در نتیجه نگرانی‌های موجود در رابطه با اعتبار این قراردادها در کشوری با تاریخچه ملی‌سازی، دوام آنها را مورد سوال قرار داده‌اند.

هام، یکی از شناخته‌شده‌ترین حامیان ترامپ در صنعت نفت، از پیشگامان به‌کارگیری حفاری افقی به‌منظور استخراج نفت خام از سنگ‌های شیل بوده و به افزایش تولید در ایالات متحده کمک شایانی کرده که این کشور را به بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت در سطح جهانی تبدیل کرده است.

دن پیکرینگ، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در «پیکرینگ انرژی پارتنرز»، در یک کنفرانس در هوستون گفته است که به‌منظور بازگرداندن تولید روزانه نفت ونزوئلا به حدود ۳ میلیون بشکه، که در ۱۵ سال اخیر بی‌نظیر بوده، نیاز به تزریق قابل توجهی از سرمایه‌های خارجی احساس می‌شود و این که آیا شرکت‌های خارجی قادر به بهره‌برداری از این فرصت در این کشور امریکای جنوبی خواهند بود یا خیر، همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

دولت ایالات متحده در حال مذاکره برای خرید ۳۵ درصد از سهام شرکت «نورث امریکن بلو انرژی پارتنرز»، که متعلق به کارآفرین ونزوئلایی آلخاندرو بتانکورت است، می‌باشد. بتانکور شخصیتی جنجالی در ونزوئلا محسوب می‌شود، ولی دولت ترامپ از تصمیم خود برای همکاری با این سرمایه‌گذار دفاع کرده است.

طبق گزارش بلومبرگ، شرکت‌های خصوصی کوچک‌تر تا کنون در تلاش‌های ایالات متحده برای مذاکره بر سر قراردادهای نفتی در ونزوئلا پیشرو بوده‌اند. این روند با سرعتی پایین پیش می‌رود و این شرکت‌ها به لحاظ مالی از لحاظ تامین تجهیزات حفاری و تولید در مقیاس بزرگ - که برای افزایش سطح تولید امری ضروری است - نمی‌توانند با شرکت «شورون» رقابت کنند.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.