کد خبر 703530
۱۴۰۵/۰۶/۲۸ ۰۶:۲۶

مشاور وزیر بهداشت در آستانه سومین سال فعالیت دولت چهاردهم بیان می‌کند: این اقدام بر وزین‌سازی وفاق تأثیر نخواهد گذاشت؛ بلکه قدمی در جهت شایسته‌سالاری محسوب می‌شود.

ساعت 24 - وفاق زمانی برای جامعه حائز اهمیت است که بتواند از درون تنوع نگرش‌ها، تصمیمات مشترک و راهکارهای همسو را ایجاد کند. در شرایطی که دولت به سال سوم خود پا می‌گذارد، لازم است یک پرسش اساسی را بی‌پرده مطرح کنیم: آیا ساختار مدیریتی کنونی دولت پاسخگوی چالش‌های فعلی کشور است و همچنان همان ساختاری است که در آغاز به کار دولت مورد نیاز بود؟
مشاور پزشکیان از ترمیم کابینه در آغاز سومین سال تشکیل دولت چهاردهم می گوید: این کار تضعیف وفاق نیست؛ گامی به سوی شایسته سالاری است

نورالدین آهی، مشاور احزاب رئیس‌جمهور، در روزنامه اعتماد به بیان نظرات خود پرداخته است: 

برای دستیابی به پاسخ‌ها، ضروری است تا به عملکردها توجه شود، نه به نگرش‌های سیاسی مدیران. در دو سال نخست، دولت تلاش کرد تا اعتماد میان جریان‌های سیاسی را برقرار کند و اجماعی مدیریتی ایجاد کند. این رویکرد برای عبور از وضعیت شکاف و اختلاف امری حیاتی به شمار می‌رفت. اما اکنون وارد فاز جدیدی شده‌ایم؛ فازی که در آن وفاق باید از سطح ترکیب سیاسی دولت به سطوح تصمیم‌گیری و کارآمدی آن انتقال یابد.

کشور اکنون با چالش‌هایی به‌هم‌پیوسته روبروست؛ مسائلی مانند ناترازی در انرژی، وضعیت اقتصادی و معیشت، سرمایه‌گذاری، نظام بانکی، بهره‌وری و مطالبات اجتماعی. این چالش‌ها را نمی‌توان با رویکرد مدیریت روزمره و سطحی حل کرد.
سال سوم باید به سال دولتِ حل مسئله تبدیل شود - بازآرایی دولت در چنین شرایطی به معنای نادیده گرفتن گذشته یا حذف هیچ جریان سیاسی نخواهد بود. بلکه باید به ارزیابی عملکرد و شناسایی کارآمدترین ظرفیت‌ها برای مرحله آینده بپردازد.

باید توجه داشت که وفاق نباید به «سهم‌خواهی» میان مدیران تبدیل شود و هیچ مدیری نباید تصور کند که تنها به سبب حضور در یک ترکیب سیاسی، از ارزیابی عملکرد معاف است. به همان اندازه که همه جریان‌های سیاسی باید در فرآیند تصمیم‌سازی مشارکت داشته باشند، هر یک از مدیران نیز باید نسبت به عملکردهای خود پاسخگو باشند. در این مرحله، باید معیارها مشخص و شفاف باشد:  
توانایی در حل مسائل، شایستگی، تخصص، کارآمدی، پاکدستی، سرعت در اتخاذ تصمیمات و پاسخگویی به نیازهای مردم.

در این مقطع، نقش احزاب و تشکل‌ها نیز فراتر از مطالبه‌گری صرف است. جامعه مدنی توانسته است به یکی از منابع شناسایی نخبگان و افراد کارآمدی بدل شود که ممکن است در ساختارهای سنتی قدرت نادیده گرفته شده باشند اما قادر به ارائه راه‌حل‌هایی برای مسائل پیچیده امروز هستند. این ظرفیت می‌تواند شایسته‌سالاری را از یک شعار به یک سازوکار عملی تبدیل کند.

17302

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.